Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969
Zaman zaman yaşadığımız ilginç olayları bu platformda paylaşıyoruz. Başımıza gelmeyen ama gelebilecek olumsuzlukları öğrenmiş oluyoruz. Bilgi paylaşımı kapsamında yapılan paylaşımlardan rahatsız olan ( yarası olanlar ) insanlar anında saldırıya geçiyor. Nedeni malum !
Son 2 yılda konut piyasasında çok işim olduğundan, her türlü alengirli tiple karşılaştım. Hiç bana ne demedim. İlgili mercilere şikayet ettim. İlk şikayetlerde '' yeni duymuş, şaşırmış gibi '' yaptılar. Israrla kademe kademe şikayeti ilerletince küçük cezalarla müdahale ettiler. Büyük olduysa da ben bilmiyorum. Bugün aşağıdaki linkte okuyunca tekrar önemini hatırlatmak istedim.
Piyasa bozucu hareketler suçtur. Bence bu ceza az kalmış.
https://www.hisse.net/haber/ticaret-...-tl-ceza-22030
yasa olmayınca memlkette sonuc almak çok zor.temelden 8 kat girdiğimiz insaat 10 kat yapıldı.gerekçede muteahhit yandaki arsanın ihalesini alamamıs ama daireleri satmıs...belediyede sessiz kaldı.zaten aynı şirket bu yılın basında bu sefer baska projede alamadığı arsadan daireleri kapıs kapıs sattı.Sonra pesinatları iade etti.(BAK YAPI-BURSA)
Şirket yetkililerine sorduk siz dua edin dairenizi aldınız diyor.ama dava actık sonucu beklicez....ytd
Dubai de tek seferde 50 daire alan Türk yatırımcılar var
**Türklerin Dubai deki gayrimenkul yatırımı son iki yılda 400 milyon dolardan 3 milyar dolara yükseldi
**Bazı yatırımcılar tek seferde 40-50 daire alarak toplu yatırım yapıyor
** Bu yılın sonunda Türklerin yatırım tutarının 5 milyar doları geçmesi bekleniyor
-dünya gazetesi
fiyatlar arşa çıkarsa millet kaçar...
birde üstüne dünyanın trafikte en çok süre geçirilen ülkesine dönersen...
kıçı kırık basaksehirde 500 bin dolara daire satmaya calsıyorlar...
Yatırım tavsiyesi değildir.
'' Ev alma komşu al '' deyimine uygun zamanında araştırdık dairemizi aldık. Geçen yıl binadan 4 daire el değiştirdi. Karşıma genç mühendis çift taşındı. 3 ay tadilat sürdü. İnşaat pislikleri koridorda 3 ay bekledi. Sabırla işin bitmesini bekledik. Daha baştan ters düşmeyelim dedik. Taşındı ve 30 gün boyunca pisliğin üstünden atlayarak kendiside girip çıktı bizde girip çıktık. Sonunda kırmadan ikaz ettim. 10 gün sonunda belediye beyaz masaya fotoları atarak işlem yapılması için başvurdum.
Zabıtalar geldi '' komşularınızdan şikayet var lütfen 3 gün içinde bu pisliği kaldırın.Yoksa cezai işlem yapacağız '' dedi. Genç mühendis zoraki temizledi ortalığı. Yönetim şirketi hiç karışmadı. Şikayetinizi polis- zabıta ve sulh mahkemesine yapın dedi.
Şimdi de 20 gündür , evindeki fazlalık dolapları, saksıları, çocuk oyuncaklarını koridora yığdı. Yine zabıtaya yazdım ve yine aynı rica... Bugün dördüncü gün halen kaldırmadı. Haydi cahiller, Kat Mülkiyet kanununu bilmiyor peki bu okumuş adam neden böyle davranıyor ? Komşuluk, insanlık falan hikaye. Kanundan da artık korkulmuyor. Bu Belediyeler de tırt çıktı. Sonra akşam haberlerde cinayet görüntüleri canlı canlı veriliyor. Amaçları , herkes kendi işini kendisi halletsin olabilir mi ?
İkinci eve kesinlikle vergi gelmeli.
Cesmede 243 hektarlık alan imara acildi.
Bunun 63 hektarı hazineye ait.
Diğer alanlar ise ozel sahıs ve sirketlerin.
https://x.com/izmir/status/1976594840142872686?s=46
Yer İmleri