Sayfa 685/686 İlkİlk ... 185585635675683684685686 SonSon
Arama sonucu : 5485 madde; 5,473 - 5,480 arası.

Konu: AEFES - Anadolu Efes Biracılık Ve Malt Sanayii A.Ş.

1. CCOLA tarafı ki, oradaki özkaynak artışı direkt olarak AEFES'i de ilgilendirmekte ve bu yönüyle bakıldığında AEFES toplam özkaynakları 194 milyar TL...Haliyle, AEFES defter değeri 32 TL !..Bu rakama göre PD/DD oranı 0.41 !...Sonuçta ortada CCOLA gibi bir varlık var ve bunun % 51'i AEFES'in...Yani bu hesap hayali bir hesap değil...Kaldı ki kısa zaman önce Azerbaycan'da 2 nci fabrikasını açtı, bir çok ülkede açık ara pazar lideri...

Geçen de yazdığım gibi distile operasyonundan yani Tariş'in alınmasından sonra AEFES bir çeşit holding görünümüne büründü, yani total risk seviyesi bir tık daha azaldı...Uzun vadede şirketin geleceği yönünden en ufak bir olumsuzluk göremiyorum...Bu fiyatlardan alanların maliyeti, çok muhtemelen önümüzdeki 3-4 yılda alacağı temettü ile sıfır hale gelecek...Yazıyla "sıfır" !...

Bu mesaj da burada dursun bakalım, gün gelir alıntılar hep beraber güleriz...
    Gerçek, siz ona inanmaktan vazgeçtiğinizde ortadan kaybolmayan şeydir...

2. Trump'a Mısır'da iyi gaz verdiler, katılımcıların hemen hepsi Nobel felan, yardırdı resmen... Bu işler adamın hoşuna gidiyor ve Cuma günü Zelenski ile görüşecek...Muhtemelen "senin yüzünden Nobel alamıyorum, ayağını denk al, küreği ağzına yersin" diyecek...

Bu gazla Rusya-Ukrayna sıkıntısını hızlıca halletmeyi planlıyor olabilir ki, görüşme talebinin Trump'tan gelmesi de bunu söylüyor bana...Şayet bu cehahta kayda değer bir ilerleme sağlanırsa Putin'in AB İnBev'in paylarının AEFES'e satışına yeşil ışık yakacağını değerlendirmekteyim...Zaten her iki şirket de prensipte anlaşmıştı, tek bir kararnameye bakar...Velhasıl, bir gece ansızın Rusya'nın en büyük şirketlerinden biri olabiliriz...

3. Sarı çizgimizin Kırmızı'ya ulaşmasına az kaldı...Grafiksel olarak güçlenme devam ediyor...14.22 üzeri kafaların rahatlayacağı bir seviye olacak...Çok değil, % 3 lük bir şey kaldı...Sabır...O 3 hane buraya gelecek...

4.  Alıntı Originally Posted by Hissedarxd Yazıyı Oku
    Şayet bu cehahta kayda değer bir ilerleme sağlanırsa Putin'in AB İnBev'in paylarının AEFES'e satışına yeşil ışık yakacağını değerlendirmekteyim...Zaten her iki şirket de prensipte anlaşmıştı, tek bir kararnameye bakar...Velhasıl, bir gece ansızın Rusya'nın en büyük şirketlerinden biri olabiliriz...
    Putin için bu 2 türlü kazanç sağlayacak...Hem Trump'ı kırmamış olacak, hem de uzun zamandır arası limoni olan Erdoğan ile bir yakınlaşma sinyali verecek...İki ülke arasında epeydir sıkıntılı bir süreç yaşandı Ukrayna'ya verdiğimiz açık destek nedeniyle, ölen Rus askerlerinin büyük çoğunluğu bizden giden SİHA'larla oldu netekim...Haliyle -bana kalırsa- kayyum atanan diğer AB şirketlerinden farklı bir durumu var AEFES'in ve Tuncay bey TOGG'un büyük ortaklarından biri olarak Erdoğan'ın has adamı...Putin akîl bir adam ve bunu mutlaka hesap etmiştir...

5. Putin'in, AB İnBev'in hisselerine alenen çökmesi söz konusu bile olamaz...Çünkü böyle bir şey sadece kişisel itibarına değil Rusya'nın saygınlığına da halel getirir...Ve tarih bunu ilelebet yazar...Satın alması da zor çünkü AB İnBev buradaki varlığını tamamen gözden çıkarmış bir görüntüde, yani satmaz...Adamların umurunda bile değil Rusya'daki bu varlık; finansallarından tamamen çıkarmışlar bile !...Geriye tek bir seçenek kalıyor o da bu hisseleri AEFES'in satın alması...Belki sonradan Putin'in arkadaşlarından birine satar, Rus ortaklı bir şirket haline geliriz...

Bakalım gelişmeler bize neyi gösterecek...Biz, buradayız...

6. Ve son not:

Trump akıllı bir adam ki, akıllı olmasa ABD'nin başında olmaz...Ve tam bir ticaret erbaabı...Adım gibi eminim, Rusya'nın kayyum atadığı şirketlere göz ucu ile bakıyor; ilk fırsatta hüpletecek... Belki de Putin ve Trump'ın oğlunun kurucu ortak olduğu bir fon yoluyla bunların hepsini satın alıp, Rusya-Ukrayna meselesini hallettikten sonra birilerine kitleyecek...Bir taşla 15 kuş !...

7.  Alıntı Originally Posted by Hissedarxd Yazıyı Oku
    Ve son not:

Trump akıllı bir adam ki, akıllı olmasa ABD'nin başında olmaz...Ve tam bir ticaret erbaabı...Adım gibi eminim, Rusya'nın kayyum atadığı şirketlere göz ucu ile bakıyor; ilk fırsatta hüpletecek... Belki de Putin ve Trump'ın oğlunun kurucu ortak olduğu bir fon yoluyla bunların hepsini satın alıp, Rusya-Ukrayna meselesini hallettikten sonra birilerine kitleyecek...Bir taşla 15 kuş !...
    Bence Trump paniklemiş durumda.

BRICK's ülkeleri altın standardına dayalı bir yeni sistem kurmak üzere.

ABD kendi makinesi ile dolar basıyor, yani altın basıyor.

Bu son bulmak üzere.

Eğer BRICK's ülkeleri, güvenilir, test edilmiş bir model oluşturursa, dünya, soykırımcı, eşkiya bir devletin parası yerine Yuan toplayacaktır.

Pek çok ülke de altın'ı Yuan ile fiyatlayacaktır.

Bu durumda dolarla altın basan ülke yerine Yuan'la altın basan bir ülke gelecektir, bunun farkı ne diye düşünenler gibi BRICK's de bunun çözümünü düşünüyor.

Bulduğu anda dünya bir gün de değişir.

ABD istediği yere asker masker göndersin, İsrail örgütü ile birlikte soykırım yapan bir ülke ye ne kimse güvenir ne de parasını kullanır.
    Son düzenleme : Tinaz; Bugün saat: 13:06.

8. Bir diğer konu da AEFES'in Rusya ile olan sorunu.

Bu durum neden se bana ciddi bir sorun gibi gelmiyor.

Eğer karşı ülke Rusya yerine ABD olsaydı, tamam derdim, zarar yazın ve unutun.

Sayfa 685/686 İlkİlk ... 185585635675683684685686 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •