Artan

137,50 10 18:10
181,90 9.98 18:10
123,40 9.98 18:10
355,50 9.98 18:10
35,52 9.97 18:10
Artan Hisseler

Azalan

32,40 -10 18:10
116,20 -9.99 18:10
13,35 -9.98 18:10
94,25 -9.98 18:10
101,00 -9.98 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

16.813.761.209,00 18:10
7.297.602.514,54 18:10
6.605.839.936,08 18:10
5.659.018.382,50 18:10
5.617.085.966,83 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 5549/5549 İlkİlk ... 45495049544954995539554755485549
Arama sonucu : 44392 madde; 44,385 - 44,392 arası.

Konu: hisse senedi haberleri

GIPTA, METRO ve PINSU payları 9/11/2025 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek

17/10/2025 18:44:21
    GIPTA, METRO ve PINSU payları 9/11/2025 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek.
    KAP açıklaması şöyle:
    Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında GIPTA.E, METRO.E ve PINSU.E payları 20/10/2025 tarihli işlemlerden (seans başından) 19/11/2025 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecektir.
    Not: VBTS kapsamında getirilen tedbirler, payın işlem gördüğü pazarın/platformun işlem kuralları, pazar değişimi veya diğer nedenlerle uygulanan işlem esaslarından ayrı olarak değerlendirilir. Buna göre VBTS tedbirleri diğer düzenlemeler veya kararlarla uygulamaya alınan işlem esaslarının geçerlilik süresinden ayrı olarak tedbir süresinin sonuna kadar uygulanmaya devam eder.
    SPK'nın 05/12/2024 tarihli kararı uyarınca yalnızca BIST 50 endeksi kapsamında yer alan paylarda açığa satış yapılabilmektedir.
    ForInvest Haber

Saray Matbaacılık'ta imtiyazlı pay sahibi Pay Alım Teklifi yükümlülüğü kapsamında SPK'ya başvuruda bulundu

17/10/2025 18:51:51
    Saray Matbaacılık'ta imtiyazlı pay sahibi Pay Alım Teklifi yükümlülüğü kapsamında SPK'ya başvuruda bulundu.
    KAP açıklaması şöyle:
    Şirketimizin imtiyazlı pay sahibi Salacak Yatırım Holding A.Ş, Pay Alım Teklifi yükümlülüğü sebebiyle, diğer pay sahiplerine yönelik pay alım teklifinde bulunmak üzere Sermaye Piyasası Kuruluna başvuruda bulunmuştur.
    ForInvest Haber

eksun
    Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-17.1 sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği'nin 10'uncu maddesi gereğince hazırlanan "2025 Yılı Yaygın ve Süreklilik Arz Eden İlişkili Taraf İşlemlerine İlişkin Değerlendirme Raporu"nun sonuç kısmı aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.

"Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-17.1 sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği'nin 10. maddesi doğrultusunda Eksun Gıda Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin ilişkili taraf firmaları ile 2025 yılı hesap döneminde yapmış olduğu "yaygın ve süreklilik arz eden" grup içi borçlanma tutarının, kamuya açıklanan 2024 yılı konsolide finansal tablolarda yer alan yıllık satışların maliyeti tutarının %10'unu aşacağı öngörülmektedir.

Şirketimizin ilişkili taraflarıyla 2024 yılında gerçekleştirdiği yaygın ve süreklilik arz eden işlemler piyasa koşullarına uygun olarak gerçekleştirilmiş olup, 2025 yılı hesap döneminde de aynı nitelikteki işlemlerin belirlenen esaslara uygun olarak devam etmesi öngörülmektedir."

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

kchol
    Şirketimiz, likiditesini arttırmak amacıyla, Bank of America Europe DAC, BNP Paribas Fortis SA/NV, HSBC Bank Middle East Limited, ING Bank N.V., Dublin Branch, JPMorgan Chase Bank, N.A., London Branch, MUFG Bank, Ltd., Société Générale ve Standard Chartered Bank (Hong Kong) Limited ile kredi sözleşmesi imzalamıştır. Toplam 600 milyon ABD doları tutarına kadar kullanılabilecek kredinin masraf ve komisyonlar hariç maliyeti, SOFR + %1,95'tir. 6 ay içerisinde kullanılabilecek kredi, 6 ayda bir faiz ödemeli olup, imza tarihinden itibaren ilk 2,5 yılı geri ödemesiz ve sonrasında 6 eşit taksitte 6 ayda bir ödemeli şekilde toplam 5 yıl vadelidir.

İşbu açıklamamızın İngilizce çevirisi eş anlı kamuya açıklanmakta olup, açıklama metinlerinde herhangi bir farklılık olması durumunda, Türkçe açıklama esas kabul edilecektir.

Bugünkü Siyasi ve Ekonomik Ajanda

18/10/2025 06:00:00

18 Ekim 2025 Cumartesi

09:00 Ieft Yurt Dışı Eğitim Ve Kariyer Fuarları İstanbul'da başlayacak. (19.10.2025'e kadar)
    09:00 3. Çivril Tarım, Hayvancılık Makinaları Teknolojileri Ve Yem Fuarı Denizli'de başlayacak. (.21.10.2025'e kadar)
    09:00 "Vef Yurt Dışı Eğitim Fuarı İstanbul'da başlayacak. ( 18.10.2025'e kadar)
    16:30 ECB Yönetim Kurulu Üyesi Piero Cipollone, Euro50Group toplantısında konuşma yapacak.
    23:59 ECB Başkanı Christine Lagarde, G30 açılış panelinde “Küresel Ekonomik Görünüm” konulu tartışmaya katılacak.

ForInvest Haber

Fenerbahçe/Salar: Yakın gelecekte hisse senedi satmak gibi bir amacımız yok

18/10/2025 14:04:46

Fenerbahçe Başkan Vekili Murat Salar, sarı-lacivertlilerin kıymetli varlıkları olduğuna vurgu yaparak, "Fenerbahçe’nin hiçbir şekilde yönetilemez borç sorunu yoktur. Rakamlara baktıktan sonra söylüyorum. Fenerbahçe’nin kısa vadeli nakit akışı sıkıntısı vardır. Onlar da yönetilemez seviyede değildir. Hamleleri doğru yapabilmemiz lazım" dedi.

Fenerbahçe Olağan Yüksek Divan Kurulu Toplantısı, Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri’nde yapılıyor. Toplantıda konuşma yapan Fenerbahçe Başkan Vekili Murat Salar, "İvedilikle yaptığımız ilk şey, şeffaflığı sağlamak amacıyla kulübümüzün finansa durumunu camiamızla paylaşmak amacıyla 31 Mayıs tarihli bağımsız denetimimizi gerçekleştiren, 21 Eylül tarihinde de ikinci bir raporu hazırlamasını talep ettik. Onlar da çalışmalarını başlattılar. Gelecek hafta gerçekleşecek mali genel kurul öncesinde biz o raporu edinmiş olacağız. Fenerbahçe’nin sadece finansal kısmı genellikle haber değeri olarak, borçlar olarak tartışılıyor. Fenerbahçe’nin çok kıymetli aktifleri ve varlıkları da var. Bizim sahibi bulunduğumuz taşınmazlara, Türkiye’nin kredibilitesi en yüksek değerleme kuruluşlarından Türkiye Sanayi Kalkınma Bankası Değerleme Şirketi’ne tüm taşınmazlarımız için değerlendirme yapıyoruz. Orada da aktiflerimizin değerini göreceksiniz. Fenerbahçe’nin sadece borcu var diye bakmayınız, Fenerbahçe’nin çok kıymetli varlıkları var. Fenerbahçe’nin hiçbir şekilde yönetilemez borç sorunu yoktur. Rakamlara baktıktan sonra söylüyorum. Fenerbahçe’nin kısa vadeli nakit akışı sıkıntısı vardır. Onlar da yönetilemez seviyede değildir. Hamleleri doğru yapabilmemiz lazım" ifadelerini kullandı.

"Bu maddenin kabul edilmesine ihtiyacımız var"
    Seçimli genel kurulda reddedilen maddelere ilişkin de konuşan Salar, "Bizler görevi devraldıktan hemen sonra neleri yapabileceğimize baktık. 20-21 Eylül’deki kongrede gündem maddelerinden reddedilenlerin hangi gerekçeyle reddedildiğini, empati yaparak değerlendirmeye gayret ettik. Camia çok geniş yetkilerle, tanımı belli olmayan yetkilerle yönetimlerin gayrimenkul tasarrufuna gitmesini kabul etmiyor. 25 Ekim’de yapılacak kongrede sizlere sunduğumuz 5 madde var" diyerek maddeleri okudu. Salar, "Bu maddede amaçlanan şu, halihazırda sahip olduğumuz, kulübümüzün uhdesinde bulunan gayrimenkullerimizin birçoğu kamudan ve bağış yoluyla elde edilen mülklerdir. Bu maddenin iptal edilmesiyle bizim kamudan gayrimenkul elde edinebilmemiz mümkün değildir. Bunların edinilmesi için bu maddenin kabul edilmesine ihtiyacımız var. Bu madde geçmediği takdirde bize tahsis edilebilecek ya da bağışlanabilecek gayrimenkulleri edinebilme imkanımız şu anda mevcut değil" dedi.

"5. maddenin amacı, finansal gelişime katkı sağlamak"
    İş insanı Murat Ülker’in sarı-lacivertli kulübe katkısı için teşekkür eden Murat Salar, 5. maddeye ilişkin, "Yetkiler geniş tanımlanmıştı, olağanüstü kongre atmosferinde tam olarak neyi amaçladığı anlaşılamadığı için kabul görmedi. İlk geliştirmek istediğimiz gayrimenkul projesini ada, pafta, parsel belirterek aktarıyoruz. Burada 2 tane spesifik, kulübümüz uhdesinde bulunan 2 gayrimenkulle ilgili proje var. Adası, paftası ve parseli belli. Birisi kolejin arazisinde diğeri Murat Ülker tarafından kulübe kazandırılan arazide yapılacak projeyle ilgili. 16 Ekim Perşembe akşamı kendisiyle bizzat ben görüştüm. Bu projelerle ilgili tam desteğini verecek. Elekle su taşısak, camia olarak Fenerbahçe’ye katkılarını ödeyemeyiz. Kendisine teşekkür ediyorum. Bu 2 taşınmazın adresleri belli. Proje geliştirmesinin Emlak Konut’la yapılacağı belli. Herhangi bir gri alan yok. Ali Koç başkan döneminde yapılan anlaşma yüzde 80’e 20 şeklinde. Aşağı yukarı 150 milyon Euro şeklinde gelir hesaplıyoruz. Bu projeleri başlatıp, ivedi şekilde tamamlayıp, finansal gelişime katkı sağlamak istiyoruz. 5. maddenin amacı bu" diye konuştu.

"Ek gelir oluşturma sürecimiz dondurulmuş durumda"
    Salar, reddedilen 6. maddeye yönelik, "Bu madde eğer onaylanmazsa locaları kiraya veremiyoruz, stadın altında bir takım yerler var, bunların biten kira sözleşmelerini yenileyemiyoruz, statta maç günü açılan büfeleri kiralayamıyoruz. Ek gelir oluşturma sürecimiz şu anda dondurulmuş durumda. Sadece kiraya verilmesi için bu maddenin onaylanması gerekiyor, aksi halde kira geliri elde edemiyoruz. Bazı tesislerimize deprem güncellemesi gerekmekte. Bunu yapmamız gerekiyor ama reddedilen maddelerden dolayı yapamıyoruz. Bu süreci tekrar başlatmamız gerekiyor ve 7. maddeyi bu sebeple onaylamanızı rica ediyorum. Başka restorasyonlar yapmamız da gerekiyor ama deprem güçlendirmesi öncelik teşkil ediyor" açıklamasında bulundu.

"Planlarımız arasında hisse senedi satmak gibi amacımız yok"
    Murat Salar, 8. maddeye ilişkin ise şunları söyledi:
    "Bu maddede hassasiyetin ne olabileceğini düşünerek, sizler adına empati yaparak neyi amaçladığımızı açıklayacağım. Burada herhangi bir şeyin satışı dediğimizde, yakın geçmişteki bazı tecrübeler sebebiyle negatif algılanabiliyor. Sadettin Saran ve ekibi olarak şunu taahhüt ediyorum, yakın gelecekte hisse senedi satmak gibi bir amacımız yok. Planlarımız arasında bu yok. Son genel kurulda bunu kürsüde eleştiren kişiyim. Bu maddede hisselerin devri veya geri alınması cümlesi var. Finansal hareket alanı açısından halka açık bir şirketiniz varsa, yeri geldiğinde değerinin altında işlem görüyorsa ki bunu iddia etmiyorum, eğer böyle bir durum varsa, imkanlarımız ölçüsünde bu hisseleri geri alabilmenin yetkisini talep ediyoruz. 5 maddeyi de gerekçeleriyle sizlerle paylaşmaya çalıştım. Açık olmayan bir durum varsa yine anlatmaya ve ikna etmeye gayret ederim. Bu maddeler, kulübümüzün finansal geleceği açısından gerekli. Sizlerin hassasiyetine maksimum özen gösterildi. Önümüzdeki dönemlerde de her finansal aşamada sizleri bütün açıklıkla, şeffaflıkla bilgilendireceğimize dair söz veriyorum. Mali genel kuruldan önce 21 Eylül tarihli bağımsız denetleme raporunu hazırlayan firma tarafından hazırlanıyor. Elmayla elma karşılaştırılacak orada. 31 Ağustos-21 Eylül bağımsız denetim kurulu raporunu paylaşacağız. Sahip olduğumuz taşınmazların da raporunu sizlere arz edeceğiz."

İHA

Fenerbahçe finansal tablolarına ait sonuçlar 25 Ekim’de açıklanacak

18/10/2025 12:34:01

Fenerbahçe Denetleme Kurulu Başkanı Mehmet Vodina, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün finansal tablolarının henüz tamamlanamadığını belirterek, "Bağımsız denetim şirketimiz tarafından yeniden raporlanarak 25 Ekim 2025 tarihindeki Olağanüstü Genel Kurulda yönetim kurulu tarafından bilgilerinize aktarılacaktır" dedi.

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Toplantısı, Fenerbahçe Spor Kulübü Faruk Ilgaz Tesisleri’nde yapılıyor. Toplantıda konuşma yapan Fenerbahçe Kulübü Denetleme Kurulu Başkanı Mehmet Vodina, 1 Haziran 2025 - 31 Ağustos 2025 dönemine ilişkin mali tablo hakkında bilgiler verdi. Eylül ayında yapılan seçimlerde kulüp başkanlığına seçilen Sadettin Saran ve yönetim kuruluna başarılar dileyerek sözlerine başlayan Vodina, "Tüzüğümüz gereği 3 aylık dönemleri takip eden ayın sonunda 1 Haziran 2025 - 31 Ağustos 2025 dönemine ait 13 şirketin hazırlanması gereken konsolide finansal tabloları bu yüksek divan kurulu toplantısının 18 Ekim 2025 tarihine alınması nedeniyle henüz tamamlanamadığından sizlere bugün bir şey sunulamayacaktır. Yeni yönetim kurulumuzun faaliyetleri içerisinde göreve başladıkları tarih olan 21 Eylül 2025 tarihi itibariyle Fenerbahçe Spor Kulübü’nün TFRS (Türkiye Finansal Raporlama Standartları) finansal tablolarına ait sonuçlar, bağımsız denetim şirketimiz tarafından yeniden raporlanarak 25 Ekim 2025 tarihindeki Olağanüstü Genel Kurulda yönetim kurulu tarafından bilgilerinize aktarılacaktır" ifadelerini kullandı.
    31 Ağustos 2025 tarihi itibarıyla Fenerbahçe Futbol A.Ş. ve ortaklarının TFRS bağımsız denetim raporu ile Fenerbahçe Spor Kulübü’nün vergi usul kanununa göre hazırlanan finansal tablolarındaki denetim çalışmaları sonucunda denetim kurulu raporları aktarıldı.

Fenerbahçe Futbol A.Ş. 01.06.2025 - 31.08.2025 tarihleri dönem raporuna göre; 3 milyar 541 milyon TL gelir, 3 milyar 362 milyon TL gider açıklanırken, dönem karı 179 milyon TL olduğu belirtildi.

İHA

Özden: Türk Telekom olarak müşteri başına en yüksek 5G kapasitesi ve en yüksek fiber istasyon oranıyla 5G’ye hazırız

18/10/2025 11:12:06

Türk Telekom Pazarlama ve Müşteri Deneyimi Genel Müdür Yardımcısı Zeynep Özden, “Türkiye’nin yeni iletişim çağına geçişinde bir dönüm noktası olan 5G teknolojisi 1 Nisan itibarıyla hayatımıza giriyor" dedi.

Kuruluştan ForInvest Haber'e gönderilen açıklama şöyle:

Türkiye’nin dijital dönüşümünün öncüsü Türk Telekom, 185 yıldır iletişimin her döneminde olduğu gibi 5G çağının da öncüsü olmak için çalışmalarını sürdürüyor. 5G ihalesinde stratejik frekansları alarak 5G’de abone başı en yüksek kapasite kullanım hakkına sahip olan Türk Telekom, bu alandaki liderliğini pekiştirdi. 5G’ye en hazır operatör olarak Türkiye’nin dijital geleceğini şekillendirme kararlılığını sürdüren Türk Telekom, bu vizyonunu Tolga Çevik’in rol aldığı yeni 5G reklam filmiyle de geniş kitlelere taşıdı. Film, Türk Telekom’un fiber gücünü 5G teknolojisiyle birleştirerek müşterilerine daha hızlı, kaliteli bir deneyim sunma vizyonunu yansıtıyor.

5G’de en iyi müşteri deneyimini Türk Telekom’un sunacağını belirten Türk Telekom Pazarlama ve Müşteri Deneyimi Genel Müdür Yardımcısı Zeynep Özden şunları ifade etti: “Türkiye’nin yeni iletişim çağına geçişinde bir dönüm noktası olan 5G teknolojisi 1 Nisan itibarıyla hayatımıza giriyor. Gerçekleştirilen 5G ihalesinde tüm paketlerde, en iyi müşteri deneyimini sunma hedefimiz kapsamında ve planladığımız doğrultuda frekanslarımızı aldık. Türk Telekom olarak müşteri başına en yüksek 5G kapasitesi ve en yüksek fiber istasyon oranıyla 5G’ye hazırız.”

Türkiye’nin dijital geleceğini inşa etmek amacıyla yatırımlarını sürdüren Türk Telekom, 16 Ekim’de gerçekleştirilen 5G ihalesinde stratejik frekansları alarak 5G’de abone başına en yüksek kapasite kullanım hakkına sahip oldu ve en iyi müşteri deneyimini sunma hedefini pekiştirdi. Mobilde artık sektörün oyuncusu değil oyun kurucusu konumunda olan Türk Telekom, güçlü fiber altyapısı sayesinde 5G’de fark yaratmaya hazırlanıyor. Türk Telekom bu vizyonunu, Türkiye’nin sevilen komedyenlerinden Tolga Çevik’in ekran yüzü olduğu yeni 5G reklam filmiyle geniş kitlelere taşıyor. Reklam filmi, Türk Telekom’un fiberdeki gücünü, 5G hazırlıklarındaki liderliğini ve sunacağı üstün deneyimi izleyiciye aktarıyor.

“En iyi müşteri deneyimini sunmayı hedefliyoruz”

5G’de en iyi müşteri deneyimini Türk Telekom’un sunacağını belirten Türk Telekom Pazarlama ve Müşteri Deneyimi Genel Müdür Yardımcısı Zeynep Özden şunları ifade etti: “Türkiye’nin yeni iletişim çağına geçişinde bir dönüm noktası olan 5G teknolojisi 1 Nisan itibarıyla hayatımıza giriyor. Gerçekleştirilen 5G ihalesinde tüm paketlerde, en iyi müşteri deneyimini sunma hedefimiz kapsamında ve planladığımız doğrultuda frekanslarımızı aldık. Türk Telekom olarak müşteri başına en yüksek 5G kapasitesi ve en yüksek fiber istasyon oranıyla 5G’ye hazırız. Teknolojide yeni bir dönemin kapılarını aralayacak olan 5G’nin temel yapı taşını fiber altyapı oluşturuyor. Türk Telekom olarak, %55’i fibere bağlı baz istasyonlarımızla en iyi müşteri deneyimini biz sunacağız. Türk Telekom olarak, iletişimin her döneminde olduğu gibi 5G çağında da öncü rolümüzü sürdürerek güçlü altyapımız ve teknoloji birikimimizle ülkemizi geleceğe taşımaya devam edeceğiz.”

“Son 3 yıldır en çok tercih edilen operatörüz”

Türk Telekom’un mobil pazarda “oyun kurucu” rol üstlendiğini vurgulayan Özden sözlerine şöyle devam etti: “İletişim çağında kritik bir eşik olan 5G, Türkiye’nin dijitalleşmesinde önemli bir rol üstlenecek. Biz de Türk Telekom olarak mobildeki güçlü ve kararlı büyüme ivmemizi sürdürürken sektörün oyuncusu değil oyun kurucusu konumundayız. Mobil numara taşıma pazarında 2025 itibarıyla son dört yıldır en çok tercih edilen operatör olmamız, müşterilerimizin bize duyduğu güvenin en güçlü göstergesi. Son on iki ayda 2,5 milyonu aşan mobil faturalı net abone kazanımıyla hem kendi tarihimizin hem de sektörün en yüksek artışını kaydettik”.

Türk Telekom yeni 5G reklam filmi ile dikkat çekti

Türk Telekom’un yeni reklam filmi, fiber altyapısının gücünü 5G teknolojisiyle buluşturuyor. Filmde, %55’i fibere bağlı baz istasyonlarının sağladığı performansla 5G’de fark yaratıldığı vurgulanıyor. Tolga Çevik’in “Arkadaşım” rolüne yönetmen Fırat Parlak’ın uyumu eşlik ederken, film hem eğlenceli bir dille izleyiciye hitap ediyor hem de Türk Telekom’un müşterilerine 5G’de en iyi deneyimi sunma vizyonunu ön plana çıkarıyor. 5G vizyonumuzu ve güçlü fiber altyapımızı eğlenceli bir dille anlatıyoruz diyen Özden, “Yeni reklam filmimizde, %55’i fibere bağlı az istasyonlarımızdan aldığımız güçle 5G’de fark yaratacağımızı vurguluyoruz. Filmde, yeni dönemi simgeleyen ‘fiber istasyon’ söylemiyle hem teknolojik üstünlüğümüzü hem de yenilikçi yaklaşımımızı izleyiciyle samimi bir şekilde buluşturuyoruz” dedi.

ForInvest Haber

Sayfa 5549/5549 İlkİlk ... 45495049544954995539554755485549

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •