Artan

38,72 10 18:10
1,32 10 18:10
156,20 10 18:10
145,20 10 18:10
13.620,00 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

30,96 -10 18:10
14,64 -9.96 18:10
585.100,00 -9.85 18:10
28,46 -8.19 18:10
2,79 -7.31 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

12.407.378.932,25 18:10
8.790.086.131,88 18:10
6.391.210.512,19 18:10
6.249.460.477,35 18:10
5.938.404.533,40 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 380/382 İlkİlk ... 280330370378379380381382 SonSon
Arama sonucu : 3055 madde; 3,033 - 3,040 arası.

Konu: PETKM - Petkim Petrokimya Holding A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by salimyuna Yazıyı Oku
    baykuşlar, kargalar ve o günlerin seans odalarıâ€

spenc kardeşim,

araştırdım elbette… ama geçmişiyle ilgili en ufak bir veri yok. Büyük ihtimalle büyük hissedarlar, fonlar ya da tahtacılar tarafından adına hesap açılmış bir kişi. Bir nevi taşeron yani â۠eskilerin deyimiyle “tahta işçisi.â€

1998-2001 yıllarından bilirim o günleri… aracı kurumlarda özel odalar olurdu. Içeri giren çıkmazdı; o odalarda dönen paranın, bilginin ve söylentinin haddi hesabı yoktu. Ilgilendikleri hisselerle ilgili 3-5 kişiyi yönlendirirlerdi. Hesaplar onların adına açılırdı ama ipler tamamen başkalarının elindeydi.

Mesela ankara meşrutiyet caddesiâ€â•nde, birbirine komşu 4-5 aracı kurum bulunurdu. Her birine “kargalarını†ve “baykuşlarını†yollar, seans anında sahneyi kurarlardı. Birisi aniden ayağa kalkar, “(x) hisselerimi sat, bundan bir şey çıkmaz!†derdi. Bazen de tam tersi olurdu: “(x) hissesiyle ilgili duyum var, tavana kadar al!â€
    önce perdeyi açtırırlar, kademeleri görürler, sonra o tek cümleyle piyasanın yönünü değiştirirlerdi.

Zaman geçti, devir değişti. Artık baykuşlar ve kargalar forum sitelerinde uçuyor.
    üstatlar türedi â۠analizleri kusursuz, finans bilgileri şahane…
    ama ne hikmetse, bir lot hisseleri bile yok!
    Yine de dostane bir yardımseverlik havasındalar. Aslında farkında olmadan bir kısmı suç bile işliyor.

Her neyse spenc kardeşim, forumdakileri az çok tanıyorum. Kimse alınmasın. Içlerinde gerçekten emek verip teknik bilgilerini paylaşan, piyasayı yönlendirmeye çalışmadan katkı sunan değerli insanlar da var.

Benim örneklemelerim, ne demek istediğimi bilenlere zaten mesajını verir. Atışmalara girmem, cevap bile yazmam.
    bebeğim salimunya

sağa sola bk atma kötü kağıda yatırım yapmışsın

anca ezik ezik yaz babybisi

1 milyar usd borcu var şirketin hala sağa sola bk atıyorsun

zekaya bak milyarlık fonlar spekülatörler burda yazı yazdıracak nasıl bi iç dünya hayal alemi inanılmaz

hay allahım sana geliyorum

2. Tarık hc kusura bakma da senin yazdığın zamanlar pek manidar. Her ne zaman yazsan ertesi gün Petkim bir farklı hareket ediyor, denk mı geliyor, tesadüf mü. İlginç.
    Bunun sende farkındasındir sanırım.
    İkinci durum ise Ülker den mimli olman ve aynı şekilde o dönemde topiginde bu tip yazılar yazman ki bunu kendinde acikladin, yönetimi ile görüştün vs vs. Yani hisse nerelere geldi ve 13 lirada satil 100 lirada aldığını bile söylemiştin yanlışım yoksa. O zamanın şartları kakaonun birden fiyatlamasi kimbilebilir ki!
    Bugün belki pandemi olmayacak amapandemide nasiplenen şirketlerden biridir Petkim kimya sebepli, ama yarın pandemi gibi emtialarin bir anda etkilemeyeceğinin garantisi yok.
    Elbette konjetur aynı değil, ülkenin durumu aynı değil ama.
    Siz Ülker'den mimli oldugunuz için insanlarda ya da en azından sizin runuzunuzu tiklayipta okuyan insanlarda bu tip duygular düşünülmesi gayet normal.
    Haksizsam haksizsiniz deyin ama paylaşımlatriniz forumda duruyor..
    Lakin yazdiklariniz yanlış şeyler değil soylemlerim buna değil. Zamanlamasi manidar. ytd
    "Yaşam kendini tecrube edemeyecegin kadar kısa ise başkalarının tecrübelerini deneyebilecegin kadar uzun" Yazdıklarım söylediklerim ve düşüncelerim yatırım tavsiyesi değildir.

3. Zamanlamasi manidar ne demek! Ortam gergin, durumlar stres dolu, bir takım kaplar geliyor, satışlar, paralar. Endeks olmuş don lastiği. Hisse pert hatta pertinde perti.
    En sıkıcı morallerin en düşük olduğu anda üstüne yırtık dondan çıkarcasina zaten milletin canı burnunda dediğimiz noktada, mimli olan bir kişininde o an buraya yazısını bırakması nasıl bir düşünce hissettirirse okuyanda, işte o anki durum kafaları iyice farklı şeylere itiyor. Ytd
    "Yaşam kendini tecrube edemeyecegin kadar kısa ise başkalarının tecrübelerini deneyebilecegin kadar uzun" Yazdıklarım söylediklerim ve düşüncelerim yatırım tavsiyesi değildir.

4. Yırtık don ne demek? Sanırım bunu sormaz kimse ytd

5. Ortamı kim kurtaracak? Faiz kararı mı? Yoksa gelen bilançolar mı? Bankalar ve Tavşan ile başlıyor beklentili olanlar, Ereğli ve birkaç gelen var elbette ama bankalar dolar bazlı geçmiş yıl zirvelerinde olmadığı için söylüyorum. Aman yanlış anlaşılmasın. Ytd

6. Yarın ki kararı bugün akşama belli eder. Gerçi pazartesi az biraz satinalindi. Belki yukarı alındı belki aşağıdan döndürüldü. Fakat yarın hem karar olup hemde banka bilançosu da pek manidar olacak. Hakkımızda hayırlısı. Ytd

7. Böyle bir temelsiz varlığa Ülkemizden yatırılan paranın en 50 milyar dolar olduğunu düşünüyorum.

Her temelsiz şey gibi sonu belli.

Ama üretim yapan, işçi ve ülke besleyen teşekküllere, bu şekilde davranılmasına

müsade edenler, bir gün, bilhassa BTC çökerken, bunun hesabını verecekler.

8. Neyise biraz ben gezeyim öğleden sonra gelirim. Ytd

Sayfa 380/382 İlkİlk ... 280330370378379380381382 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •