Artan

99,00 10 18:10
16.477,50 10 18:10
134,20 10 18:10
71,50 10 18:10
291,50 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

87,30 -10 18:10
512,00 -9.94 18:10
11,87 -9.94 18:10
56,95 -6.64 18:10
32,60 -6.48 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

25.705.427.996,65 18:10
25.126.837.234,00 18:10
19.159.886.780,88 18:10
15.041.630.827,90 18:10
14.530.506.819,80 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 427/428 İlkİlk ... 327377417425426427428 SonSon
Arama sonucu : 3419 madde; 3,409 - 3,416 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

  1. Dikkate alınması gereken en önemli algı faktörü, "bu sefer farklı" anlayışıydır. Bir balon hemen her zaman yeni bir paradigmaya veya ortaya çıkan bir teknolojiye olan inançla desteklenir (internet, Japon üretim süreci, elektrik, demiryolları, kanallar vs gibi). Tipik anlayış, gerçekte olan (mevcut nakit akışları) ile olabilecek (gelecekteki gelir tahminleri) arasında zihinsel bir köprü kurar. Bu köprü, yatırımcıları olası bir yükselişe yatırım yapmaya çeker. Başlangıçta işletmenin rasyonel olarak hesaplanabilir büyüme tahminlerine odaklansalar bile, tam da bu noktada yatırım aşırı derecede tek taraflı hale gelir çünkü piyasadaki hâkim algıya karşı çıkmak zorlaşır.
    26 Eylül 2025 de tüm portföy ile 61.95 den AKBNK aldım. Tek kağıt.

  2. Finansal balonları gerçek zamanlı olarak tanımlamak, patladıkları ana kadar hemen hemen imkansız. Şu anda bir balonun içinde olup olmadığımızı kesin olarak söyleyebilmek için henüz erken.
    26 Eylül 2025 de tüm portföy ile 61.95 den AKBNK aldım. Tek kağıt.

  3.  Alıntı Originally Posted by Zdx&Lunar Soul Yazıyı Oku
    https://www.hurriyet.com.tr/gundem/c...necek-42996836


    Gerçekleşirse 39,5 faiz çok yüksek kalır. Zaten iyi beklenen 4. çeyrek banka bilanço beklentilerini daha da iyileştirir.
    Gerçekleşmeyecek…
    Bunu buraya yazalım,bulunsun.
    Okuyanlar ccola satıp Gesan almasın.
     Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Önümüzdeki 1-2 yılda bankaların net karları katlanarak gidecek. Örneğin 2026 yılının sonunda enflasyon muhtemelen %20 nin altına inerken banka karları 2025 e oranla %100 civarında bir artış yaşayacak yani 2 ye katlayacak. Daha önce dediğim gibi özel bankaların forward FK sı 3 şu anda, forward PDDD ise 0.80 gibi.
    2026 yılı sonunda da TUİK bile % 20 den daha yüksek telaffuz edecek.
    Hiç bir siyah kuğu olmasa bile.
    İBB ye Kayyum atanması ve Mansur Yavaşın tutuklanması siyah kuğu değil.

  4.  Alıntı Originally Posted by ENGRANDMASTER Yazıyı Oku
    ....
    Hiç bir siyah kuğu olmasa bile.
    İBB ye Kayyum atanması ve Mansur Yavaşın tutuklanması siyah kuğu değil.
    Bu tür siyah kuğular siyah kuğu olmaktan çoktan çıktı. Piyasa bunun bilincinde.
    26 Eylül 2025 de tüm portföy ile 61.95 den AKBNK aldım. Tek kağıt.

  5. Trump, Kanada'ya uygulanan tarifeyi yüzde 10 artıracağını açıkladı

    WASHINGTON (AA) - ABD Başkanı Donald Trump, Kanada'nın, ABD'nin 40. Başkanı Ronald Reagan'ın gümrük vergilerine ilişkin konuşmasını çarpıtarak "sahte" bir reklam yayınladığını belirterek, bu ülkeye uygulanan tarifeyi yüzde 10 artıracağını duyurdu.


    Trump, ABD merkezli Truth Social sosyal medya platformu hesabından, konuya ilişkin paylaşımda bulundu.

    Kanada'nın Reagan'ın tarifelerle ilgili konuşması hakkında "sahte" bir reklam yayınlarken suçüstü yakalandığını belirten Trump, Reagan Vakfı'nın Başkan Reagan'ın ses ve görüntü kayıtlarının seçilerek bir reklam kampanyasında kullanıldığını bildirdiğini aktardı.

    Trump, reklamın Reagan'ın radyo konuşmasını yanlış yansıttığını ve konuşmanın kullanılması ya da düzenlenmesi için izin alınmadığını belirterek, Ronald Reagan Başkanlık Vakfı ve Enstitüsü'nün konuyla ilgili yasal seçeneklerini değerlendirdiğini kaydetti.

    Reagan'ın ulusal güvenlik ve ekonomi açısından tarifeleri desteklediğini ancak Kanada'nın bunun aksini iddia ettiğini belirten Trump, "Bu sahtekarlığın tek amacı, Kanada'nın yıllardır ABD'ye zarar vermek için kullandığı tarifeler konusunda ABD Yüksek Mahkemesince 'kurtarılmayı' ummasıydı. Artık ABD, Kanada'nın (ve dünyanın geri kalanının) yüksek ve baskıcı gümrük vergilerine karşı kendini savunabiliyor." değerlendirmesinde bulundu.

    Trump, reklamın derhal yayından kaldırılması gerektiğini, sahte olduğunun bilinmesine rağmen yayınlanmaya devam ettiğini belirterek, "Gerçekleri ciddi şekilde çarpıtmaları ve düşmanca tutumları nedeniyle Kanada'ya uygulanan tarifeyi, mevcut oranın üzerine ek olarak yüzde 10 artırıyorum." ifadelerini kullandı.

    ABD Başkanı Trump, 23 Ekim'de yaptığı açıklamada da söz konusu reklam nedeniyle Kanada ile tüm ticaret görüşmelerinin sonlandırıldığını açıklamıştı.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

  6. Son 1.5 yıldır AKBNK 60+-%25, YKBNK 29+-%25, İSCTR 14+-%25 bandında işte bu yüzden hareket ediyor.
    26 Eylül 2025 de tüm portföy ile 61.95 den AKBNK aldım. Tek kağıt.

  7. Rusya: ABD'nin yaptırım kararı ikili ilişkileri zedeledi

    MOSKOVA (AA) - Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD'nin Rusya'ya yönelik yaptırım kararının "dostça olmayan" bir adım olduğunu ve ikili ilişkileri zedelediğini belirterek, "Bizim için faydalı olanı yapmamız lazım." dedi.

    Peskov, Rossiya-1 televizyon kanalına Rusya ile ABD arasındaki ilişkilere ve Ukrayna krizinin çözüm sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

    ABD'nin Rusya'ya yönelik yeni yaptırım kararını değerlendiren Peskov, "Bu, dostça olmayan adım. Bu eylemler, ikili ilişkilerin yeniden canlandırılması ihtimalini gerçekten zedeledi. Ancak bu, hedeflerden vazgeçmemiz gerektiği anlamına gelmiyor. Bizim için faydalı olanı yapmamız lazım." ifadelerini kullandı.

    Peskov, Rusya'nın kendi çıkarları doğrultusunda hareket ettiğini dile getirerek, "ABD Başkanı Donald Trump'ın dile getirdiği nüanslara rağmen çıkarlarımıza odaklanmalıyız. Çıkarımız, ABD dahil tüm ülkelerle iyi ilişkiler kurmaktır." şeklinde konuştu.

    - "Ukraynalılar, müzakere sürecini istemiyor"

    Ukrayna krizinin çözüm sürecinde duraklama olduğunu belirten Peskov, "Ukraynalılar, müzakere sürecini istemiyor. Avrupalılar, onları buna itiyor. Avrupa Birliği'nin (AB) savaş histerisi içinde olduğunu görüyoruz. Bu da duraklamanın nedeni." dedi.

    Sözcü Peskov, Batı'da dondurulan Rus varlıklarına el koyma girişimlerine karşılık vereceklerini ve bunun için tüm yasal araçları kullanacaklarını kaydetti.

    ABD Hazine Bakanlığı, 23 Ekim'de Rusya'nın iki büyük petrol şirketi Rosneft ve Lukoil ile iştiraklerini yaptırım listesine eklemişti.

    Bakanlıktan yapılan açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'daki savaşı sona erdirmek için barış sürecine ciddi bağlılık göstermemesi nedeniyle bu adımın atıldığı bildirilmişti
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

  8. Trump, Pakistan ile Afganistan arasındaki gerilimin çok hızlı çözülmesini sağlayacağını belirtti


    İSLAMABAD (AA) - ABD Başkanı Donald Trump, Pakistan ile Afganistan arasındaki gerilimin çok hızlı bir şekilde çözülmesini sağlayacağını söyledi.

    47. Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) zirvesi marjında Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da bulunan Trump, iki ülke arasındaki ilişkilere yönelik değerlendirmelerde bulundu.

    Trump, "Pakistan ile Afganistan'ın (müzakerelere) başladığını duydum. Fakat bunun çok çabuk çözülmesini sağlayacağım." ifadelerini kullanarak Pakistanlı liderlerin "harika insanlar" olduğunu söyledi.

    - Pakistan ile Afganistan arasındaki gerilim

    Pakistan ve Afganistan arasında yaşanan sınır çatışmalarının ardından 15 Ekim'de duyurulan 48 saatlik ateşkes, taraflar arasında Türkiye ve Katar'ın desteğiyle Katar'ın başkenti Doha'da yapılan müzakerelerin sonuna kadar uzatılmıştı.

    Doha'daki görüşmelere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın'ın da katılmıştı.

    Görüşmelerin ana gündemini "mevcut ateşkesin uzatılması ve son dönemde yaşanan sınır çatışmalarının çözüme kavuşturulması" oluşturmuş ve taraflar anlaşmaya varmıştı.

    Doha'da 14 saat süren müzakerelerin ardından ateşkesin detaylarını çalışacak teknik komitenin ilk toplantısının İstanbul'da yapılması kararlaştırılmıştı.

    Pakistan basınına göre, Pakistan ve Afganistan heyetleri dün bu amaçla İstanbul'da bir araya gelmişti.

    İstanbul'daki görüşmelere ilişkin resmi makamlardan ise açıklama yapılmamıştı.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

Sayfa 427/428 İlkİlk ... 327377417425426427428 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •