Sn Fuma paylaşımınız için teşekkürler oldukça detaylı bir açıklama okudum ve oldukça keyif aldım. Benim asıl sormak istediğim Uçak ların kargo iuçağına çevrilmesinin ticari karlılığı ve bunun adette ne getirdiği hakkında bilginiz olup olmadığı ? Diğer bir deyişle karlılık verileri .
Paylaşımlarınız için Teşekkürler,

Originally Posted by
fuma
ALFOR havaclık şirketi için yapay zekada bazı araştırmalar yaptım belki ilginizi çeker
Dönüşüm merkezlerinin doygunluğu: Şu anda Çin, Singapur, ABD ve Almanya’da yoğunluk var. Dönüşüm randevusu almak bile 6–12 ay sürebiliyor.
Feed-stock maliyeti arttı: Pandemi sonrası ikinci el yolcu uçakları değerlendi, bu da ham yatırım maliyetini yukarı çekiyor.
Enerji, işçilik, sertifikasyon maliyetleri Avrupa’da yüksek.
Avrupa’da bakım ve dönüşüm işçilik saati 110–130 €/saat civarında; Asya’da bu 40–60 €.
ğŸ§* 2. Avrupa Kıtasında Operasyonel Faktörler
🇪🇺 Avrupa'nın Avantajları
EASA (European Union Aviation Safety Agency) onaylı bir dönüşüm tesisi kurmak, uluslararası sertifikasyon açısından güçlü bir avantajdır.
Avrupa’da (ör. Almanya, Fransa, Belçika) Airbus A320/A330 tipi uçak sayısı fazla ââ€*’ bol feed-stock kaynağı.
Lojistik altyapısı güçlü; Amsterdam, Leipzig, Frankfurt, Köln, Paris gibi havalimanları “kargo hubâ€ları.
SAF (sürdürülebilir yakıt), karbon ayak izi ve AB Yeşil Mutabakatı (Green Deal) ile uyumlu projeler, AB hibeleri ve vergi avantajlarıyla destekleniyor.
Avantajlar â۠“İngiltere merkezli şirket + Portekiz operasyonu†kombinasyonunun çekici yönleri
Şirket merkezi İngiltere’de olması
İngiltere’de şirket kurmak nispeten standart ve bilinen bir süreç; finansman, uluslararası yatırımcı ilişkileri ve İngiliz hukuk çerçevesinde güven algısı yüksek.
İngiltere merkezli olması, Avrupa/uluslararası ortaklıklar veya leasing şirketleriyle ilişki kurmada avantaj olabilir.
Portekiz’de operasyon yapmak
Portekiz’de havacılık-uzay/lojistik tedarik zinciri altyapısı hızla gelişiyor; ülkenin “aeronautics, space & defence†sektöründe ciddi yetkinlikleri var.
AICEP
+2
AICEP
+2
Yatırımcı ve yabancı şirketler için çekici hale geliyor: “doing business in Portugal†gibi kurumlar yatırımcıya destek sunuyor.
AICEP
Avrupa içindeki konumu, maliyet avantajları (örneğin İngiltere’ye kıyasla bazı işçilik/operasyon giderlerinin daha düşük olma potansiyeli) ve AB içindeki tedarik zinciri entegrasyon olanakları avantaj olabilir.
AL / SAT / YAT / TUT yada Turşu kur tavsiyesi değildir, sadece FaL ve dedikodu.
Yer İmleri