Artan

203,50 10 18:10
2,75 10 18:10
14,74 10 18:10
8,80 10 18:10
2.321,00 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

5,13 -10 18:10
8,67 -9.97 18:10
108,90 -9.55 18:10
3,64 -7.38 18:10
134,40 -7.31 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

8.062.594.753,00 18:10
7.179.216.574,00 18:10
6.524.217.020,05 18:10
6.316.388.859,62 18:10
5.581.825.986,86 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 200/201 İlkİlk ... 100150190198199200201 SonSon
Arama sonucu : 1605 madde; 1,593 - 1,600 arası.

Konu: Viop LXVIII

1.  Alıntı Originally Posted by sindoma53 Yazıyı Oku
    Turhan Çömez
    @ComezTurhan
    ·
    29 Eki
    ����Almanlar da 3 hafta önce Eurofighter siparişi vermiş.
    âÅ“Ëâ€*ï¸20 adet.
    ��3.75 milyar Euro ya da 3.3 milyar pound.
    âÅ“Ëâ€*ï¸Uçak başına 165 milyon pound ödeyecekler.
    âÅ“Ëâ€*ï¸Oysa aynı uçağı bize 400 milyon pounda veriyorlar.
    âÅ“Ëâ€*ï¸Yani uçak başına 235 milyon pound fazla ödeyeceğiz.
    ��Ya da bizim parayla 20 uçak için 263 milyar TL daha fazla ödeyeceğiz.
    ��Var mı bunu izah edebilecek bir AKPâ€â•li?
    ����İngiliz Başbakanı neden sevinçten havalara uçtu anlaşılıyor!
    https://x.com/ComezTurhan/status/1983496192131493994
    az olandan çok, çok olandan az alınır diye bir kural ahtırlıyorum, 1.si
    genel kapital kural,

Nato yu biz sıkıştırcağımız yerde(İsveç ve Fillandiyanın Natoya alınması), Nato bizi sıkıştırmışa benziyor,
    Nato nun bu sıkıştırması bize pahalıya patlamışa benziyor, bu 2.si

diğer durumlar ve tesbit,

Nato aynı zamanda Eurofighter i bize satarak güney kanadını daha da sağlama almış oluyor,
    Nato üstelik bu sağlamlığı bir de maliyet olarak üye ülkesine yüklemiş oluyor,
    Nato da İsveç/Finlandiya işi içeriye F-16 Block 3 Viber olarak sunulmuştu, bu defa büyüklük 28 mil USD idi,
    Bu F-16 işi sürüncemede kaldığı gibi o esnada Viber modernazisyonuna giden Yunanistan,
    Bizim F-16 Viberlerin verilmesini dahi beklemeden bunu bahane ederek ABD den F-35 talep etti ve bu talebi tabiki kabul gördü,
    Yanaistan sayemizde F-35 sahibi oldu,..

Başkaca Tr'nin bir s-400 fiyaskosu sonrasında bir Nato ülkesi olarak Eurofighter den başka alacağı platform kalmadı,
    S-400 neden fiyasko çünkü madem bu işe girdin sonuna dayanacaktın, blöf olarak kaldı ve zamanda yürüyerek pahalı hale geldi,..

hal böyle olunca Eurofighter uçakları pahalıya patladı,...üstelikte 2030 dan önce Trache 4 ler de alınamayacak,
    Umman ve Katardan belki Trache 3A lar gelebilecek,..ama belki??? o da 2030 kalırsa yandı keten helva, çünkü,...

Tr ye bölgede musallat olan 2 ülke var, Yananistan ve İsrail,
    İsrail Hava kUvvetleri malum, nerede ise ABD eş değeri,
    İsrailin bütün uçakları AESA radar teknolojisine sahip, yani yanaşmadan seni önce görüp uzaktan avlıyabiliyorlar,
    İsrail üstelik birde F-35 filosu ile stealth teknolojiye sahip,
    yani uzaktan avlıyabiliyorlar ve bunu görünmeden yapma yetenekleri var,..

Yananistan ise,
    F-16 BLOCK larında Tr nin önünde, Block 52 lere sahip ve Block 70 e gidiyor, Meteor füzeli Fıransız Rafal lara sahip oldular yine fark attılar
    şimdilerde ise Tr nin gelmeyen F-16 Block 3 lerini bahane ederek heme AESA Radara kavuşacaklar hem de Stealth teknoloji ile görünmezde olacak lar, F-16 Block Viber leri geldiğinde bunlarda AESA Radarlı olacaklar,

TR ise,

son zamanlarda hava-hava kısa ve uzun menzi,lde füzeler geliştirdi, bu füzelerine AESA radar lı platform bulabilirse kısmende olsa
    mahkumuyetini giderebilecek, Eurufighterin asli unsurlarından Meteor füzesi alabilirse Ram-jet teknolojisine kavuşarak bir nebze de olsa rahtalayacak,...

sonuç şu üç şey,...

AESA RADAR TEKNOLOJİSİ, STEALT TEKNOLOJİ VE Meteor füzlerinde olduğu gibi RAM -JET TEKNOLOJİ si bu üç şey gerekiyor,
    hava platformlarında artık belirleyici unsurlar,
    gürünmez olacaksın, en uazktan tesbit edeceksin ve en uzağa atacaksın, attığın şey hızlı olacak, it dalaşı gibi bir şey artık sıcak bir savaş için söz konusu değil,..

bu üç şeyinde Türkiyede olmadığını elbette Natonun asli üyeleri çoookttaaannnn kavramış durumdalar ve bu da onlar için elbette extra kazanç demek,...

yani İsveç/Finlandiya nın Natoya katılımı esnasında Tr son kozunu oynamalıdı,...Tr bunu pas geçti ve bu pahalıya patladı,..
    yerli teknolijinin gelişmesi zaman alacak, bu gün bir savaş çıkarsa durum bu,

yani kullanışlı Tr bir kez daha tepe tepe kullanıldı,..
    Nato İsveç ve Finlandiya ya kuzey kanadını sağlama aldı sen buna okeyi çaktın,
    Güney kanadı içinde en pahalı şekilde sana uçak sattı derken platform demek istedim çünkü bu platforla kullanılacak Meteor gibi silahlar henüz belli değil, bunada okeyi çaktın ve içerde bayram havası ile bu servis ediliyor,..
    Son düzenleme : indregandi; Dün saat: 22:08.
    burada yapılan analizler, bilgi ve paylaşımlar
    yatırım tavsiyesi değildir,...

2. unutmadan AESA radarlarda Eurofighter Trache 4 dışında %30 verim kaybı var, yani araplardan gelen 3A modeller gelse bile biraz eksik etek kalacaklar,..

denize düşen yılana bu yılan tabilki İngiltere,

soktumu peki, soktu,...hem de fena

Alıntı Originally Posted by çıtak Yazıyı Oku
    abandı resmen (770.000 k işc var, 250.000 k akkız var şuan elinde )

ve tüm longları taşımayıp, belirli bir kısmını uzlaşmaya bırakma RİSKİ'de var
    500.000 k işc uzlaşmaya kalacak gibi

150.000 k akkızda öyle...

yapı kredi aldı parasını geçti karşıya...

şimdi zarar edenler paralarını nasıl geri alacak ?

Allah'tan THY'de vermemişler... 40.000 k üzeri longda orada var

bu karadeniz'de falan doğalgaz bulduğumuz zaman ve sonralarında...

''Libya, Cezayir falan.. ortaklık... MAVİ VATAN... trilyon dolarlık gaz..akdeniz'in yarısına hakimiz '' falan söylemleri vardı.

sosyal medyada birşey gördüm

''mavi vatan'ı kıbrıs rumlarına verdik... '' cinsinden birşeyler

bilgilendirme yapabilirmisiniz ?

3 senede gittimi mavi vatan elimizden ?

5.  Alıntı Originally Posted by çıtak Yazıyı Oku
    bu karadeniz'de falan doğalgaz bulduğumuz zaman ve sonralarında...

''Libya, Cezayir falan.. ortaklık... MAVİ VATAN... trilyon dolarlık gaz..akdeniz'in yarısına hakimiz '' falan söylemleri vardı.

sosyal medyada birşey gördüm

''mavi vatan'ı kıbrıs rumlarına verdik... '' cinsinden birşeyler

bilgilendirme yapabilirmisiniz ?

3 senede gittimi mavi vatan elimizden ?
    şimdilik duruyor, ama :

savunabilmemiz her geçen gün zora giriyor,
    işte mesela Eurofighter iyi bir uçan platform olmanın yanı sıra eğer taşıyabildiği silahları ve donanımlarıda alınabilirse özellikle Meteor füzeleri, bu kısmen de olsa bir caydırıcılık unsuru olabilir,...ama acil gerekiyor bu, 2030 a değil,...
    düşünce şu olmalı bu gün savaş çıksa, bu pencereden bakılmalı konuya,..

D.Akdenizde son senlerde bir dizi olay yaşandı,...
    bir kaçının dışında Medyanın ve kamuoynun ilgisi bu gelişmelere çok zayıf kaldı,...

ana konu ise Kıbrısıda içine alacak şekilde karbon meselesi,...Tr bu konuda ilk başlarda ki Mavi Vatn tutumunu zaman içinde gevşetti ve bütün arama tarama platformlarını Karadenize çekti,..

mesela D.Akdenizde tarama yapacağına uluslar arası sularda bu işi yapmaya yöneldi, çünkü elindeki sondaj ve tarama filosunun da bir maliyeti var, illa pervanesinin dönmesi gerekmiyor,

son senelerde D.Akdenizde oluşan Mısır, Yunanistan ve G.Kıprıs ortaklığına son dönemeçte İsrailde katılm sağladı ki en büyük projeler zaten onun ve aynı zamanda Silahlı bir unsur olarak keza bunun yetmediği yerde ABD desteği de görerek zaten söz sahibi,
    Fıransa, İngiltere ve ABD her daim bölgeye müdahiller, Fransa bir ara Tr nin D.Akdenide karşısına çıkmaktan bile söz etmişti, Hindistan yine Pakistanı bahane ederek o bile D.Akdenize savaş gemisi gönderdi ve Tr yi hedef aldı,..

Tr bunlar arasından Mısırı yanına çekmeye çalıştı son zamanlarda,..kısmen başarılı gibi dursa da Mısırdan emin olamayız,
    Bu şartlarda en azından Esadı devirmeyip D.Akdenizin bir temsilcisi olarak tutmalıydık ki malesf bu terse yuvarlandı ve zayıflayan Suriyeyele birlikte Suriye tamponuda zora girdi, inşallah bu olmaz diyelim,..
    son tahlillerde buna bir de içerde komisyon meselesi ve Kuzey Kıbrısta seçimlerle değişen rüzgarlar eklendi,

bu gelişmeler bizi D.Akdenizde zorlayacak gelişmeler gibi duruyor,

zira D.Akdenizde karbon işi Türkiyesiz düşünülüyor en başından beri de bu böyle,...buda mecburen seni D.Akdenizden kara sularına doğru itmekten geçiyor, buna ya karşı koyacaksın ya da boyun eğeceksin,...kesitte buradayız

eğer boyun eğlirse bu Antalya ve İskenderun körfezlerine hapsoluruz demek,..

ancak şu İran gibi bizde ana karamızda çok güçlüyüz elbette, lakin orada da komisyon karşımıza çıkıyor,

bundan nasıl bir sonuç elde edilecek hiç belli değil,...

bütün bunlar Tr yi içerde sağlam bir iç siyasete doğru itiyor, yani Tr yine yeniden içerden bir çıkış sağlaması gerekiyor ki içeride güçlü dışarda güçlü bir görüntü versin,.....

buda bir an evvel seçimlerin yapılmasından geçiyor, siyasi zeminin oturması şart,...

Tr içeriden güçlenebilen bir ülke, dışarı da güçlenemiyor,...çünkü duvarları bir bir örülü
    Son düzenleme : indregandi; Dün saat: 23:11.

abi emeğine sağlık... sağol, hepsini okudum da, da, da

bu ne ?

Alıntı Originally Posted by indregandi Yazıyı Oku
    Eurofighter iyi bir uçan platform olmanın yanı sıra eğer taşıyabildiği silahları ve donanımlarıda alınabilirse
    savaş uçağı aldık, bumbalarını alamadık mı ?

aydınlanmada zirveye ulaştım demiştim... ama demek ki daha ulaşmamışım daha neler duyacam kim bilir

7.  Alıntı Originally Posted by çıtak Yazıyı Oku

bu ne ?

aydınlanmada zirveye ulaştım demiştim... ama demek ki daha ulaşmamışım daha neler duyacam kim bilir
    uçan platform işinde bu platformdan ziyade özellikle günümüzde bu paltformın taşıcağı donanım ve silahları çok dah önemli,...

satın alma işi sonuçta bir paket, bu paketin içinde hangi silahlar var ve ne zaman elimize geçecek bende takip edip öğrenmeye çalışıyorum,...

yakında belli olur bütün bunlar,..

ama genel konsepte Eurofighterde, Eurofighter aldık diyebilmemiz için

Trache 4 olacak,..bu en gelişmiş AESA radarlısı , tarihi belli, 2030 dan önce elimizde olmayacak,
    öte yandan Meteor füzesi gibi bir Ram -Jet teknolisi var, bu pakette varmı belli değil henüz,
    diğeride AESA rdar, Tracche 4 en gelişmişi ama 3A da da var,..biri İtalyan yapımı 3a nın ki, diğeri ALman Trache 4 ün ki,

öte yandan bizde Ram -Jet ve AESA radar teknolojisi geliştirme safhasında, bu gün yarın devreye girer ne zaman belli değil,

kısaca Türkiye elindekileri atacak platform arıyor, benim anladığım gizli gizli bu, ama açıkta hepimize malum olanda yapacağı seçeceğide pek bir şey yok, ihtiyacı ise fevkalede,..

görünmez teknoloji F-35 işi ile bu bizden esirgendi,
    AESA radar, Eurufighterle gelecek, bizde de üzerinde çalışılıyor, aselsan tarafından,
    Füzeler hava hava yerli kısa uzun geliştirildi, atacak AESA radarlı platform aranıyor bunlara, F-16 larımızda ehenüz AESA yok,..
    Ram -Jet teknolojisi yani Meteor füzesi içeride muadili geliştirliyor,..

bir platform şunu yapacak:
    görünmez olacak, bu yoksa uzaktan görecek ve vuracak, ilaveten vuruş kabiliyeti hızlı olacak,..5 mach ve üstü gibi,..

görünmez olan F-35,..
    bu yoksa Rafale veya Eurofigter, f-16 block3 Viber
    F-16 yolu kapalı, Rafela yolu kapalı,...

geriye bir tek bu pahalı dediğimiz Euro fighter kaldı,..

ha bunada gerek varmı? işte sen yazdın D.Akdeniz dedin,

üçüncü bir yol ise hava savunma sistemleri, Tr bunda kısmen yol aldı ve Hisar HSS leri geliştirdi,

benim düşüncem ise madem s-400 aldım iki üç batarya daha alırdım,..dinsizin hakkından imansız vaziyeti,...

üstüne birde SU serisi yapardım,..f-35 yerine SU-35,...

işte bu benim D.Akdeniz için kararlılığım olurdu,..

Alıntı Originally Posted by çıtak Yazıyı Oku

bu ne ?

Nasıl yani?
    Araba aldık ama akü mü yok?
    Tuhaf işler.
    Gece gece ben yanlış anladım galiba.

İyi geceler.

Sayfa 200/201 İlkİlk ... 100150190198199200201 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz