Artan

187,00 10 18:10
243,20 10 18:10
3,52 10 18:10
112,20 10 18:10
24,86 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

1,23 -10.22 18:10
16.650,00 -10 18:10
50,40 -10 18:10
88,20 -10 18:10
5,22 -10 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

15.239.969.123,70 18:10
9.040.503.149,50 18:10
8.606.593.889,00 18:10
7.631.812.223,41 18:10
7.471.303.136,50 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 2536/2537 İlkİlk ... 153620362436248625262534253525362537 SonSon
Arama sonucu : 20289 madde; 20,281 - 20,288 arası.

Konu: Nuri ile Ayva Tatlısı: Dikkat çiğ yemeyiniz!

1. İbrahim Kaan Erten
    @ierten
    ·
    27d
    Ümit Özdağ hakkında konuşan
    @Ahmet_Davutoglu
    ben ne konuştuğumu bilirim dedi ve salonu bir gülme aldı.
    https://x.com/izzetcapa/status/1574709051295862784

Izzet Capa
    @izzetcapa
    Oğuzhan Uğur’un Babala TV
    sohbetine katılan Ahmet Davutoğlu ısrarla "Hocaefendi demedim, ne konuştuğumu bilirim" diyor.
    Baya da emin kendinden.
    Anında Türkçe Olimpiyatları'ndaki konuşması dinletiliyor.
    Gençleri kandırmak zor hoca. https://instagram.com/reel/CjAcOUwoj...d=YmMyMTA2M2Y=
    Linkte video var.

2. https://x.com/MHP_Bilgi/status/1985621557767508007

MHP
    @MHP_Bilgi
    Genel Başkanımız Sayın Devlet BAHÇELİ’nin, TBMM Grup Toplantısında yapmış oldukları konuşma.
    Konuşmanın tamamı linkte.

3. Erhan Erkut
    @ErhanErkut
    ·
    2s
    İlk günün bombası: bir lise %100 YZ ile eğitime geçmiş. Öğrencilere tercih hakkı verilmiş, 2 ay içinde hepsi YZ’ye geçmiş. Sınav başarısı: 19/20 öğrenci bitirme sınavından geçmiş. Okulda hala öğretmen var tabii; içerik geliştirip, soru-cevap yapıyorlar. Rehberler de var. Aralık’ta ziyarete gideceğim. Bu teknolojiyi ilk kullananlardan olmak istiyorum.
    Önemli haber. Böyle olacağını çok yazdık. 1994'te bir şehrin baş savcısına söylemiştim. Mahkemelere yapay zekanın bakacağını, 30 yıl olmuş. Adliyelerle ilgili haber 2 sayfa geride kaldı.

4. Aydın Sezer
    @AydinSezer06
    ·
    4s
    Bahçeli güya bir kez daha, tekrar, yine ters köşe yapıyor.
    Demek ki istediğini aldı.

5. Dr. Özcan Yücel MD
    @drozcanyucel
    ·
    3s
    Kanser hücreleri normal hücrelere göre 10 kat daha fazla insülin reseptörüne sahiptir.

Glikoza bağımlıdırlar. Oksijen varlığında bile glikozu fermente ederler (Warburg Etkisi).

Ketojenik diyetler:
    - Kan şekerini %30-40 oranında düşürür
    - İnsülin seviyesini %50-70 oranında düşürür
    - Kanser hücrelerini birincil yakıtları olan glikozdan mahrum bırakır
    - Onları mitokondriyal solunum yapmaya zorlayın (ki bunda kötüdürler)

Normal hücreler ketonlarla beslenir. Kanser hücreleri ise ketonları verimli bir şekilde kullanamaz.

Hal böyleyken Onkoloji servislerindeki yemekler ne zaman güncellenecek?

6. https://x.com/drkaanyl/status/1985728603783401493

Prof. Dr. Kaan Yılancıoğlu
    @drkaanyl
    "Kanser ve Ketojenik Diyet" ile ilgili sık duymadığınız bazı gerçekleri anlatmak istiyorum!

Faydalanabileceğiniz bir seri olacak...

Başlayalım:

1. “Kanser hücreleri daha fazla insülin reseptörüne sahiptir”

- Bazı kanser türlerinde (özellikle meme, kolon, karaciğer, pankreas kanserlerinde) insülin reseptörlerinin ve IGF-1 reseptörlerinin fazla olduğu gösterilmiştir.

- Ancak bu tüm kanserler için geçerli değildir. Bazı kanserlerde anlamlı fark olmayabilir.

- Reseptör fazlalığı, kanser hücrelerinin her zaman insüline “daha duyarlı” oldukları anlamına da gelmez; sinyal yolları kanser hücrelerinde bozuktur bu sebeple metabolik tepkiler farklılaşır.

Glikoz kısıtlamak ve ketojenik diyet bu sebeple kansere karşı etkili bir yöntem olabilir ama her zaman değil!
    1/5👇
    2. “Kanser hücreleri oksijen varlığında bile glikozu fermente ederler (Warburg etkisi)”

- Warburg etkisi (aerobik glikoliz), kanser metabolizmasının bilinen bir özelliğidir ve kanser hücreleri oksijen varken bile glikozu laktata çevirir. fakat artık biliyoruz ki, kanser hücreleri yalnızca glikolize bağımlı değil, birçok tümör hücresi aynı zamanda yağ asitlerini ve aminoasitleri (özellikle glutamin) enerji kaynağı olarak kullanıyor.

- Bu nedenle sadece glikozu “kesmek” tümörleri her zaman aç bırakmayabilir ve bazı hücreler metabolik esneklik gösterir, başka yakıtlara geçebilir!
    2/5
    3. “Ketojenik diyet kan şekeri ve insülini düşürür”

- Bu doğrudur!
    Ketojenik diyetler glikozu azaltır, karaciğerde keton cisimcikleri (β-hidroksibütirat, asetoasetat) üretimini artırır. Yararlıdır, fibrozis ve yağlanmayı geri çevirebilir!

- Bu mekanizma bazı kanserlerde teorik olarak yararlı olabilir çünkü insülin/IGF-1 sinyalinin azalması PI3K-Akt-mTOR yolunu baskılayabilir.

- Ancak bu etki tümör tipine, hastanın metabolik durumuna, tedaviye eşlik eden koşullara göre değişiklik gösterecektir!
    3/5
    4. “Kanser hücreleri ketonları kullanamaz”

- Bu yanlış veya en azından aşırı basitleştirilmiş bir ifadedir, çokça rastlarsınız!
    Bazı kanser hücreleri (örneğin glioblastoma, bazı prostat ve kolon kanserleri) gerçekten ketonları verimli kullanamaz.

- Ancak bazı kanser tipleri (örneğin melanom, meme, pankreas) ketonları enerji kaynağı olarak etkili biçimde kullanabilir, şaşırtır!

Dolayısıyla “kanser hücreleri keton kullanamaz” demek doğru değil; bu tümör tipine ve genetik profiline göre değişiklik gösterir!
    4/5
    5. “Ketojenik diyet kanseri aç bırakır”

- Şu anda klinik kanıtlar sınırlı olsa da;
    Hayvan modellerinde bazı tümörlerde büyümeyi yavaşlattığı, bazılarında ise etkisiz veya ters etki yaptığı görülmüştür. Doğru olma olasılığı yadsınamaz!

- İnsan klinik çalışmalarında (örneğin Glioblastoma multiforme üzerinde yapılan çalışmalar), ketojenik diyet kemoterapi veya radyoterapiye ek olarak uygulanmış ve bazı vakalarda yaşam süresini uzatmıştır!

- Ketojenik diyet malesef her hasta için güvenli değildir, kilo kaybı, hipoglisemi, karaciğer stresleri, elektrolit bozuklukları gibi riskleri de vardır.
    5/5

7. https://x.com/AtillaOzmumcu/status/1983908207689863305

Dr. Atilla Özmumcu🐞
    @AtillaOzmumcu
    ♈Su orucu 96.saat
    Her 3 ayda bir yaptığım 5-7 günlük su diyetinin 4.günü.
    61 kan şekeri (55 altını istemem)
    5,6 kan ketonu (6 nın üstünü istemem)
    Kendimi çok enerjik hissediyorum çünkü vücudum tamamen keton yakımına döndü.
    Hiperketonemia=hipoinsulinemia
    Hipoinsulinemia=Çok
    (1)

sağlıklı mitokondria
    Beyin ketonu şekere göre çok daha fazla sever, onunla çalışmaya bayılır ancak ketona erişmesi şekere oranla çok meşakkatli ve zordur.
    Yani aslında şeker çok çabuk kana karıştığı için beyin şekerle çalışmak zorunda kalır ama keton ve şekeri yan yana koysak beynimiz ketonu seçer.
    Dolayısıyla bilişsel yeteneklerimde Su orucu/diyetimin 96.saatinde mükemmel.
    Sıklıkla soruluyor kafasına göre yapanlar var, kafasına göre yaptıranlar var, bu tehlikelidir.
    Keton seviyenizi yani aslında kandaki beta hidroksi bütirik asit seviyenizi ölçebiliyor olmanız lazım.
    İdrar stripleri bu işe uygun değildir.
    Kan şekerinizi ölçebiliyor olmanız lazım.
    Şeker Keton İndeksini hesaplayabiliyor olmanız lazım.
    Oruçtan nasıl çıkmanız gerek onu biliyor olmanız lazım.
    Bazen okuyorum 21 gün, 40 gün Su orucu/diyeti yapılıyor yaptırılıyor ama 7 günden fazlası gereksiz, 10 günden fazlası ise tehlikeli.
    Neden? Çünkü metabolizma trifty mode geçiyor yani bünye bazal metabolizma hızını stand by almaya çalışıyor, yani enerjisini saklamaya çalışıyor.
    Bu çok yavaşlamış bazal metabolizma hızına girmek günler içinde oluşur ancak çıkmak neredeyse yıl hatta yıllar sürebilir.
    Bilinçli yapılan su diyeti/orucunun süresi ve sıklığı neden yapıldığı sebebine göre değişir.
    Diyabet için farklı,
    Uzun yaşam için farklı,
    Kanser için farklı protokoller vardır.
    Mesela ben 5.6 kan ketonu seviyesine ve 61 kan şekerine müdahale edeceğim.
    Neyle, nasıl, ne zaman müdahale edeceğiniz önemli.
    5 güne veya 6 güne uzatmayı planladığım için müdahale edeceğim.
    Orucu bitirseydim müdahale etmezdim.

Sayfa 2536/2537 İlkİlk ... 153620362436248625262534253525362537 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •