Artan

1,42 15.45 15:32
55,00 10 15:32
267,50 9.99 15:32
27,34 9.98 13:55
38,14 9.98 15:32
Artan Hisseler

Azalan

43,74 -10 15:32
45,36 -10 15:32
47,70 -10 15:24
283,50 -10 15:31
372,00 -9.98 15:29
Azalan Hisseler

İşlem

10.775.917.634,84 15:32
6.984.704.788,80 15:32
6.802.517.391,75 15:32
6.055.687.631,85 15:32
5.719.222.078,20 15:32
Tüm Hisseler
Sayfa 444/447 İlkİlk ... 344394434442443444445446 ... SonSon
Arama sonucu : 3575 madde; 3,545 - 3,552 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1. TEHOL son 1 yılda 50 katına çıktı ama benim AKBNK hala 1.5 yıl önceki fiyatta. Diğer özel bankalar da öyle ve 1.5 yıl önceki fiyattalar. KCHOL EREGL FROTO vs vs 100 endeksteki baba kağıtların hemen hemen tümü de öyle, alayı 1.5 yıl önceki fiyattalar. TEHOL hakikaten bir mucize. Borsa düşerken bile bu kağıt rap rap rap çıkıyor ve yeni zirveler oluşturuyor. Bravo adamlara. 12 ayda hisseye 1 e 50 prim yaptırmak kolay mı ya? Adamlar işte bunu başarmış.
    26 Eylül 2025 de tüm portföy ile 61.95 den AKBNK aldım. Tek kağıt.

2. KUZU nerelerdesin? New York'ta mısın, Ümraniye'de mi yoksa Osmaniye'de mi? Benim topiği okuyorsundur, bir ses ver. Çok uzun süreliğine arazi oldun, özledik seni. 😊

3. Adamın Türkçesine laf ettin zamanında, o da terk-i diyar eyledi zaar...Şimdi bele özlersin onun deyimiyle

4. Fosil yakıt üretimi iklim hedefleriyle örtüşmüyor

Stockholm Çevre Enstitüsü Katılım ve Etki Direktörü Annika Markovic, küresel ısınmayı sınırlamak için fosil yakıt üretiminin azaltılması gerektiğini, buna karşın fosil yakıt üreticisi ülkelerin üretimi daha fazla artırdıklarını belirtti.

Brezilya'nın Belem kentinde 10-21 Kasım'da düzenlenecek BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 30. Taraflar Konferansı'nın (COP30) ana gündem maddelerinden birini, Paris İklim Anlaşması'na taraf ülkelerin 2025 sonuna kadar sunmaları gereken Ulusal Katkı Beyanları (NDC) oluşturacak.

Ülkelerin, NDC raporlarında, 2035 için karbon emisyonlarında düşüş başta olmak üzere iklim değişikliğiyle mücadelede koydukları hedeflere ve atacakları adımlara yer vermeleri gerekiyor. 2015'ten bu yana her 5 yılda bir yayımlanan bu raporlar, ülkelerin kararlılıklarını göstermeleri açısından önem taşısa da yapılan son çalışmalar, beyan edilen hedeflerle birçok ülkenin emisyonu arasında ciddi farklılıklar olduğunu gösteriyor.

İsveç'te bulunan Stockholm Çevre Enstitüsü tarafından hazırlanan Üretim Açığı Raporu 2025 (The Production Gap Report 2025), Paris Anlaşması'na taraf ülkelerin taahhütleri ile fosil yakıt üretimi kaynaklı karbon emisyonları arasındaki farkı bir kez daha ortaya koydu.

Rapora göre ülkeler, küresel ısınmayı 2030 yılında 1,5 santigrat dereceyle sınırlama hedefine rağmen, bu hedefin tutturulabilmesi için gerekli fosil yakıt üretimi sınırlamasından yüzde 120 daha fazla üretim yapıyor. Ülkelerin fosil yakıt üretimi, 2 derecelik ısınma senaryosu için dahi yüzde 77 daha fazla.

Enstitünün 2023 yılındaki analizinde, ülkelerin üretimleri, 1,5 derece hedefinin tutturulması için gerekli sınırlamanın yüzde 110 üzerinde, 2 derece senaryosu için gerekli sınırlamanın ise yüzde 69 üzerinde hesaplanmıştı.

- "Gidişat yanlış yönde"

Stockholm Çevre Enstitüsü Katılım ve Etki Direktörü Annika Markovic, COP30 öncesinde ülkelerin iklim hedefleri ve zirveden beklentilerine ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Taraf ülkelerin NDC'lerini BM'ye sunmaya devam ettiğini, öte yandan çabaların yeterli olmadığını belirten Markovic, hazırladıkları raporda özellikle fosil yakıt üretimi yüksek ülkelere odaklandıklarını söyledi.

Markovic, "Petrol, kömür ve gaz gibi fosil yakıtların en büyük üreticileri arasında yer alan 20 ülkeyi inceledik. Ne yazık ki gidişat doğru yönde değil, tam tersine yanlış yönde ilerliyor. Bu da ülkelerin üretimi azaltmak yerine artırdıkları, önümüzdeki yıllarda da daha fazla artırmayı planladıkları anlamına geliyor." dedi.

Konuya ilişkin ilk raporlarını 2019'da yayımladıklarını, o yıldan bugüne gelinen süreçte ülkelerin hedefleri ile üretimleri arasındaki açığın sürekli arttığını kaydeden Markovic, Paris Anlaşması ile belirlenen küresel ısınmayı sınırlama hedefinin tutturulabilmesi için emisyonların çok hızlı düşürülmesi gerektiğini, bunun yapılmaması halinde gelecekte problemin çözülmesinin daha da zorlaşacağını belirtti.

Ülkelerin devam eden NDC sunma süreçlerini yakından izlediklerini bildiren Markovic, "Hala görmek istediğimiz seviyede bir azmin ortaya konulmadığını söyleyebiliriz. Dünyanın en fazla emisyonunu gerçekleştiren Çin, iklim hedeflerini paylaştı. Elbette belirli bir iddiaları var ama biz daha yüksek bir hedef bekliyorduk." diye konuştu.

- "Devlet ve hükümet başkanları seviyesinde katılım çok önemli"

Paris Anlaşması'nın imzalanmasının üzerinden 10 yıl geçtiğini hatırlatan Markovic, şöyle devam etti:

"Bu sene COP30 zirvesinde, Paris'te üzerine mutabık kalınan konularda ve tüm süreç boyunca bu konularda neler yapıldığına bakmamız gerekiyor. Paris Anlaşması'nın temel amacı, emisyon azaltımı için yukarıdan aşağıya dayatılan hedefler koymak değil tüm ülkeleri kendi kapasiteleri ölçüsünde iddialı olmaya ve anlaşmanın hedeflerine ulaşmak için neler yapabileceklerini değerlendirmeye teşvik etmekti. Sonrasında da bu ulusal katkılar bir araya geldiğinde de bizi 1,5 derece hedefine yaklaştıran bir tablo ortaya çıkarmaktı. COP30'un en önemli misyonu iklim hedeflerinin yükseltilmesi olabilir. Dünya şu anda zor bir dönemden geçiyor ve birçok alanda işler doğru yönde gitmiyor olsa da daha iddialı olmaya devam etmemiz gerekiyor. Bence dikkatimizi vermemiz gereken konu tam olarak bu."

COP30 zirvesine devlet ve hükümet başkanları seviyesinde katılımın zirvede verilecek mesajı güçlendireceğine işaret eden Markovic, liderlerin konunun önemini yalnızca zirveye katılanlara değil, tüm dünyaya iletebildiklerini dile getirdi.

- ABD'nin ayrılması sonrası birçok ülke lider olabilir

ABD'nin Paris İklim Anlaşması'ndan çekilmesinin ardından iklim değişikliği konusundaki küresel çabalara liderlik edebilecek yeni ülkeler olması gerektiğini dile getiren Markovic, şunları kaydetti:

"Öncelikle Avrupa Birliği'nin bu alanda liderliğini sürdürmesini bekliyorum ve güçlü bir şekilde umuyorum ki Belem'deki zirveye güçlü bir NDC sunmayı ve iyi bir mesaj iletmeyi başaracaklar. Ben İsveçli olduğum ve İsveç de AB üyesi olduğu için bu müzakerelerde son yıllarda üstlendiğimiz liderlik rolünü sürdürmemiz gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca Brezilya'dan da yüksek beklentilerim var. COP'a ev sahipliği yapmaları, iddialı bir program sunmaları, BRICS üyesi olarak ülkeleri bir araya getirmeleri konumunu güçlendiriyor. Liderleri Brezilya'ya getirip bu önemli COP'un bir parçası olmalarını sağlayabilirler. Ayrıca Çin'in de daha güçlü bir liderlik rolü üstlenebileceğini düşünüyorum. Güncellenmiş NDC'leri konusunda biraz hayal kırıklığına uğradım. Hedeflerini abartmamalarıyla tanınan Çinlilerin, başlangıçta 'Şu kadar ilerleyebiliriz.' dediklerini, sonra da 'Aslında buraya ulaşacağız.' diyerek herkese hoş bir sürpriz yapmayı planladıklarını düşünüyorum."

Markovic, ABD ile de ilişkilerin devletler düzeyinde olmasa da özel sektör ve iklim değişikliği çalışmalarına odaklı kuruluşlarla sürdürülebileceğini sözlerine ekledi.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

5.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    TEHOL son 1 yılda 50 katına çıktı ama benim AKBNK hala 1.5 yıl önceki fiyatta. Diğer özel bankalar da öyle ve 1.5 yıl önceki fiyattalar. KCHOL EREGL FROTO vs vs 100 endeksteki baba kağıtların hemen hemen tümü de öyle, alayı 1.5 yıl önceki fiyattalar. TEHOL hakikaten bir mucize. Borsa düşerken bile bu kağıt rap rap rap çıkıyor ve yeni zirveler oluşturuyor. Bravo adamlara. 12 ayda hisseye 1 e 50 prim yaptırmak kolay mı ya? Adamlar işte bunu başarmış.
    Ya okumuş çocuklar işte TH bunlar. Bizim gibi sokak borsacısı değiller ki. Bilimsel yapıyorlar bu işi.
    Son düzenleme : Mathias; Bugün saat: 11:48.

6. ABD basınına göre, FBI, Trump hakkındaki soruşturmalarda görev alan bazı çalışanları işten çıkardı

Federal Soruşturma Bürosunun (FBI), 2020'de ABD Başkanı Donald Trump aleyhinde yürütülen "başkanlık seçimlerine müdahale" soruşturmasında görev alan 4 ajanı görevden aldığı iddia edildi.

Washington Post (WP) gazetesinin konu hakkında bilgi sahibi ABD'li yetkililere dayandırdığı haberine göre, FBI Direktörü Kash Patel, "seçimlere müdahale" soruşturmasında görev alan 4 kişinin işine son verdi.

Ancak Patel'in Washington DC federal savcısı Jeanine Pirro ve diğer kişilerin itirazı üzerine 4 kişiyi aynı gün görevlerine iade ettiği ileri sürüldü.

Patel tarafından görevden alındıktan sonra yeniden göreve iade edilen dört ismin yanı sıra FBI yönetiminin geçen hafta 2020 seçim sonuçlarına ilişkin soruşturmada görev alan iki kişiyi daha işten çıkardığı öne sürüldü.

ABD Adalet Bakanlığı da ocak ayında ABD Başkanı Trump'a yönelik cezai soruşturmalarda görev alan birçok çalışanın işine son vermişti.

Trump, Ağustos 2023'te, Washington DC Bölge Mahkemesine sunulan 45 sayfalık iddianamede, 2020 başkanlık seçimlerine müdahale etmekle suçlanmıştı.

2020 başkanlık seçim sonuçlarını kendi lehine değiştirme girişimine ilişkin yürütülen "6 Ocak Kongre baskını" soruşturmaları kapsamında hazırlanan iddianamede Trump'a 4 suçlama yöneltilmişti.

ABD'nin Georgia eyaletinde Senato, "2020 seçim sonuçlarına müdahale" davasında yargılanan Başkan Trump ve 18 kişiye yasal masraflarını geri alma hakkı tanıyan yasa tasarısını kabul etmişti.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

7. Zdx şu senin haberlerini ayrı bir topik başlığı altında toplasan çok daha iyi olur. Zdx'ten Güncel Haberler başlığı altında bilgi akışı da sağlanmış olur. Ne dersin?

8.  Alıntı Originally Posted by keremidas Yazıyı Oku
    Adamın Türkçesine laf ettin zamanında, o da terk-i diyar eyledi zaar...Şimdi bele özlersin onun deyimiyle
    Birbirimize laf etmeler yeni değil, 2000 yılından bu yana 25 yıldır devam ediyor. Ne ben ne Kuzu bu tür şeyleri kafaya takmayız. Adam belki de ince hastalığa yakalanmıştır. 😞

Sayfa 444/447 İlkİlk ... 344394434442443444445446 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •