Artan

1,41 14.63 18:10
28,38 10 18:10
55,00 10 18:10
267,50 9.99 18:10
123,40 9.98 18:10
Artan Hisseler

Azalan

47,70 -10 18:10
283,50 -10 18:10
45,36 -10 18:10
43,74 -10 18:10
12,99 -9.98 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

13.711.567.177,20 18:10
10.895.811.089,25 18:10
8.802.742.609,10 18:10
8.085.116.003,38 18:10
7.196.277.142,40 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 462/463 İlkİlk ... 362412452460461462463 SonSon
Arama sonucu : 3699 madde; 3,689 - 3,696 arası.

Konu: EREGL - Ereğli Demir Çelik

Alıntı Originally Posted by dmrcelik Yazıyı Oku
    Bu kurum pek bir şey ifade etmiyor galiba hep A veriyor zaten
    Diğerleri de değişim yapmayarak Teyit etmiş,

FİTCH
    Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Şirketimizin uzun vadeli kredi notunu "BB-", not görünümünü "durağan" olarak teyit etmiştir.

MOODY'S
    Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Investors Service, Şirketimizin "B2" olan kredi notunu ve "durağan" olan not görünümünü teyit etmiştir.

2.  Alıntı Originally Posted by dmrcelik Yazıyı Oku
    Bu kurum pek bir şey ifade etmiyor galiba hep A veriyor zaten
    Kredi Derecelendirme kurumlarının ratingleri borçlanma senetleri yani tahvil ve bono yatırımcılarını ilgilendirir, oradaki AAA rating'i Ereğli tahvil ya da bonolarını alanlar için bir kıstastır, hisse senedi yatırımı için değil. Kredi derecelendirme kuruluşları, bir şirketin borçlarını geri ödeme kapasitesini değerlendirir. Yani şu soruya yanıt ararlar: "Bu şirket çıkardığı tahvilin faizini ve anaparasını vadesinde ödeyebilir mi?"

JCR'ın 'yatırım yapılabilir' rating'i "Ereğli tahvil ya da bonolarını alabilirsiniz, bunlara yatırım yapabilirsiniz" demektir, hisse senedi değerlemesi ve buna yatırım yapılabilir konusu ile uzaktan yakından ilgisi yoktur. Hisse senedi yatırımcısını ilgilendiren tek kısmı bu şirketin borç çevirme yeteneğinin iyi olması ve bu konuda güvenilir olması konusudur, değerleme kısmı başka bir şeydir. Hisse senedi yatırımcısı için bu husus da önemlidir, ancak denklemin sadece bir parçasıdır; büyüme, kârlılık, temettü verebilme gücü ve fiyatın değerlemede nerede seyrettiği konusu asıl hikâyeyi teşkil eder.

Yani JCR'ın AAA ratingi eğer Ereğli tahvili almayı planlıyorsanız dikkatle izlemeniz gereken bir şey, hisse senedi almayı planlıyorsanız bu konu doğrudan sizi ilgilendiren bir yatırım rating'i değildir.
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

3.  Alıntı Originally Posted by D R A G O N Yazıyı Oku
    Vadeli -4 gerçekten biliyorsun bu işi
    Ah be dostum üstteki mesaja atıfta bulunarak espri mahiyetinde yazıldı o, burası en çok bilenler madeni zaten. Ayrıca yazıklarım olumlu bir öngörüde değil -4 ü neden bana mal ettin ki ben zaten sabırlı olunması gerektiğini ifade etmişim.

27.14 üzerinde olması güzel, 27.46 üzeri ise güvenli olur...altta kırılmaması gereken 26.86 var..
    kazancınız bol ve daim olsun..
    Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve grafikler ''Yatırım Danışmanlığı'' kapsamında değildir ve kesinlikle al-sat tavsiyesi içermez.

5.  Alıntı Originally Posted by dmrcelik Yazıyı Oku
    Mathias artık şu işleri geride mi bıraksak? Kendi adıma, duygusal tepkilerle öfkeyle yazdığım şeyler oldu ben de kabul ediyorum. Ama artık forumda insanları yormasak? Bak geçen gün de deli meli dedim kusura bakma. Ama bu şekilde atışma işi çok uzadı. Haklı olduğun yerler var zaten bunu ben de yazdım. Gaz veren pazarlayan varsa kötü niyetle Allahtan belasını bulsun. Fakat şuraya bir iki yorum okumaya gelen insanlara iyilik etmiyoruz. Etmiyorsun demedim bak etmiyoruz. Senin de değerli yorumların olacağını düşünüyorum. Delirdiysen bizim de katkımız olmuştur. Sen de bizi delirttin çoğu kez. Artık geleceğe bakalım, ne olacak hisse, sektör, borsa bunları konuşalım.
    keşke herkes senin gibi kibar olsa hatta küfür etmeseler bile yeterli ama nerde.

6.  Alıntı Originally Posted by Crushing Yazıyı Oku
    keşke herkes senin gibi kibar olsa hatta küfür etmeseler bile yeterli ama nerde.
    Bence herkes bir adım atabilir. Hiçbirimize yakışmıyor. Eminim ki günlük yaşamımızla kıyaslayınca bazen 'ben ne yapıyorum abi burada?' diyoruzdur. Dijital kimlik, nickname işin içine girince bazen toplumda gizlediğimiz içimizdeki canavar da çıkıyor olabilir

7.  Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    Kredi Derecelendirme kurumlarının ratingleri borçlanma senetleri yani tahvil ve bono yatırımcılarını ilgilendirir, oradaki AAA rating'i Ereğli tahvil ya da bonolarını alanlar için bir kıstastır, hisse senedi yatırımı için değil. Kredi derecelendirme kuruluşları, bir şirketin borçlarını geri ödeme kapasitesini değerlendirir. Yani şu soruya yanıt ararlar: "Bu şirket çıkardığı tahvilin faizini ve anaparasını vadesinde ödeyebilir mi?"

JCR'ın 'yatırım yapılabilir' rating'i "Ereğli tahvil ya da bonolarını alabilirsiniz, bunlara yatırım yapabilirsiniz" demektir, hisse senedi değerlemesi ve buna yatırım yapılabilir konusu ile uzaktan yakından ilgisi yoktur. Hisse senedi yatırımcısını ilgilendiren tek kısmı bu şirketin borç çevirme yeteneğinin iyi olması ve bu konuda güvenilir olması konusudur, değerleme kısmı başka bir şeydir. Hisse senedi yatırımcısı için bu husus da önemlidir, ancak denklemin sadece bir parçasıdır; büyüme, kârlılık, temettü verebilme gücü ve fiyatın değerlemede nerede seyrettiği konusu asıl hikâyeyi teşkil eder.

Yani JCR'ın AAA ratingi eğer Ereğli tahvili almayı planlıyorsanız dikkatle izlemeniz gereken bir şey, hisse senedi almayı planlıyorsanız bu konu doğrudan sizi ilgilendiren bir yatırım rating'i değildir.
    Teşekkür ederim değerli bilgiler için. Bir ara TH vardı burada ben de kaçmasında etkili oldum galiba sonlara doğru aram düzelmiş olsa da ) aslında onun dediğini hatırladım. Ulusal bir derecelendirme şirketiydi bu. O nedenle uluslararası kuruluşlar gibi kıymeti harbiyesi yok sanırım.

8.  Alıntı Originally Posted by berkimcans Yazıyı Oku
    Diğerleri de değişim yapmayarak Teyit etmiş,

FİTCH
    Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Şirketimizin uzun vadeli kredi notunu "BB-", not görünümünü "durağan" olarak teyit etmiştir.

MOODY'S
    Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Investors Service, Şirketimizin "B2" olan kredi notunu ve "durağan" olan not görünümünü teyit etmiştir.

Bunların notu da biraz ülke notuyla paralel gidiyor

Sayfa 462/463 İlkİlk ... 362412452460461462463 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •