Artan

126,50 10 15:30
82,05 9.99 13:55
15,21 9.98 15:30
228,10 9.98 15:29
43,46 9.97 15:29
Artan Hisseler

Azalan

19,89 -10 15:30
58,55 -9.99 15:29
36,24 -9.99 15:30
14,89 -9.98 15:30
255,25 -9.96 15:27
Azalan Hisseler

İşlem

11.540.508.968,83 15:30
10.434.096.937,92 15:30
6.023.007.081,00 15:30
5.856.628.164,70 15:30
5.756.080.670,28 15:30
Tüm Hisseler
Sayfa 447/450 İlkİlk ... 347397437445446447448449 ... SonSon
Arama sonucu : 3598 madde; 3,569 - 3,576 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1.  Alıntı Originally Posted by Mathias Yazıyı Oku
    Şimdi bu fon işlerinden hiç ama hiç birşey çıkmaz. Adam fon kurdum bir hisse de gittim ne var ne yoksa da aldım sana ne der geçer gider.
    1 1.5 senedir falan yeni moda bu. Adam borsadan HİSSE diye satamadığı malı fona aldırıp FON bu yeğenim diye satıyor.

Mevduat faiz topiğinde buna dikkat çekmiş içeriğine bakmadan almayın demiştim. Millet FON diye ayrı bir yatırım aracı olduğunu falan sanıyor.

Hedefleride özellikle mevduatçı kitle. Çünkü bu kitle borsaya soğuk gözle bakıyor. Ve mevduatçı adam piyasalar konusunda fazla bilgili değil. Bu iki özellik birleşince bankadaki mini etekli MT ler bunlara bak borsa değil fon alıyorsun diye güzelce geçiriyor.
    Mini etekli MT'nin nirvanası
    "Nefsime yenik düştüm."

Arda Turan: Seçil Erzan, bankanın yetkilileri ile birlikte tesise gelirdi. Tesise girip çıkan güven veren, hayatının baharında bir hanımefendiydi. Hayatım boyunca hiç faiz almamış biriyim. O da bana mevduat yerine fona koyalım bu faiz değil diyerek beni ikna etti. Nefsime yenik düştüm
    https://x.com/fanatikcomtr/status/1766076284050817503

2.  Alıntı Originally Posted by bozdogan82 Yazıyı Oku
    Mini etekli MT'nin nirvanası
    "Nefsime yenik düştüm."

Arda Turan: Seçil Erzan, bankanın yetkilileri ile birlikte tesise gelirdi. Tesise girip çıkan güven veren, hayatının baharında bir hanımefendiydi. Hayatım boyunca hiç faiz almamış biriyim. O da bana mevduat yerine fona koyalım bu faiz değil diyerek beni ikna etti. Nefsime yenik düştüm
    https://x.com/fanatikcomtr/status/1766076284050817503

shit coin meme coin ne satsa alırım ben bu hanımefendiden.

3.  Alıntı Originally Posted by Mathias Yazıyı Oku
    Şimdi bu fon işlerinden hiç ama hiç birşey çıkmaz. Adam fon kurdum bir hisse de gittim ne var ne yoksa da aldım sana ne der.....
    Hedefleride özellikle mevduatçı kitle. Çünkü bu kitle borsaya soğuk gözle bakıyor. Ve mevduatçı adam piyasalar konusunda fazla bilgili değil. Bu iki özellik birleşince bankadaki mini etekli MT ler bunlara bak borsa değil fon alıyorsun diye güzelce geçiriyor.
    Mathias süper bir özet olmuş eline sağlık, o mini etekli MT kere can kurban😊
    26 Eylül 2025 de tüm portföy ile 61.95 den AKBNK aldım. Tek kağıt.

4.  Alıntı Originally Posted by keremidas Yazıyı Oku
    Sizleri o dönemlerde yakalamayı dilerdim,...

Kimbilir pat diye çıkar gelir, "sen kaşındın TH" der ve açar ağzını "halkbank" mevzusu ile yüklenir yine size...

O konuyu kendi topiğinde dillendirmişti biraz ama tek taraflı dinlemek durumunda kalmıştık, uygun görür ve vaktiniz de olursa sizin de deneyiminizi paylaşmanız....
    Kuzu işte, sık sık zırvalar. HALKB ın neden elimde patladığı mevzusunu pek çok kere işledim, bu topikte de vardır arka sayfalara bir bak. 😊

5.  Alıntı Originally Posted by bozdogan82 Yazıyı Oku
    ..... Hayatım boyunca hiç faiz almamış biriyim. O da bana mevduat yerine fona koyalım bu faiz değil diyerek beni ikna etti.....
    İşte can alıcı nokta burası, buradan vuruyorlar hedef kitleye

6.  Alıntı Originally Posted by Mathias Yazıyı Oku

shit coin meme coin ne satsa alırım ben bu hanımefendiden.
    Ne verirse nasıl verirse kabul

7.  Alıntı Originally Posted by Mathias Yazıyı Oku
    Şimdi bu fon işlerinden hiç ama hiç birşey çıkmaz. Adam fon kurdum bir hisse de gittim ne var ne yoksa da aldım sana ne der geçer gider.
    1 1.5 senedir falan yeni moda bu. Adam borsadan HİSSE diye satamadığı malı fona aldırıp FON bu yeğenim diye satıyor.

Mevduat faiz topiğinde buna dikkat çekmiş içeriğine bakmadan almayın demiştim. Millet FON diye ayrı bir yatırım aracı olduğunu falan sanıyor.

Mathias hikayeyi iyi anlatmışsın ancak denklemin bir tarafını açıklıyor bu. Adam topladığı malları fiyatı uçurduktan sonra doğrudan ya da dolaylı bir şekilde fon kurarak fona devretti. Bu denklemin bir kısmı. Fon bu malları nasıl çıkıyor kısmı denklemin diğer tarafı. Mini etekli MT'lerin mevduat yatırımcılarına fon pazarlaması denklemin diğer kısmını izah etmiyor, çünkü birileri fon aldıkça o fonda nakit birikir, o mallar fonu alanlara devrolmaz. Fon bu malları nasıl satıyor kısmı denklemin diğer tarafı. Onu da izah ediver, aydınlat bizi. (Valla polemik olsun diye yazmıyorum ha )

Seçil Erzan vakası kazıklanmanın daniskası da bu örneğe uygun değil, o başka bir gezegen.
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

8. Son zamanların en büyük haberi, büyük ölçüde devlet kurumlarına artı diğer büyük kurumsal müşterilere veri entegrasyonu ve analitiği sağlayan yapay zeka devi Palantir'in (PLTR) dün açıkladığı MUHTEŞEM sonuçlardı. Palantir'in 3. çeyrek tahminlerini aşması, cirosunu %52 artırması, analist beklentilerini aşması vs bizi neden ilgilendiriyor? Çünkü hisse böylesine çok iyi bir haberle %8 düştü. PLTR'in iyi gelişmelere karşı verdiği kötü tepkinin ardından tüm yapay zeka sermaye harcamaları / Mag 7 hisseleri darbe aldı. Palantir %8 düşmesine rağmen 688 FK dan, yıllık cironun 120 katından işlem görüyor. Piyasa değeri hemen hemen 500 milyar dolar ve son çeyrekte 1 milyar doların biraz üzerinde ciro elde etti. Demek istediğim şu ki, anormal derecede yüksek değerlemeli şirketler İYİ haberler üzerine DÜŞMEYE başladığında, bu muhtemelen yeniden normalleşmeye başladığımızın bir işareti olabilir.😊

Sayfa 447/450 İlkİlk ... 347397437445446447448449 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •