matriks çok güzel bir bilanço açıkladı...dün son dakikalarda sert düşmesi bende eyvah acaba bilanço hakkında insider bilgi geldi de mi sattılar düşüncesi oluşmuş idi...ama buna rağmen kaderimize razı olarak beklemeyi ve bilançoyu görmeyi tercih ettim..
2025 yılı ilk çeyrekte ciro 262 mil...ikinci çeyrekte 274 mil...üçüncü çeyrekte ise 395 milyon geldi..ikinci çeyreğe göre tam olarak %44 lük artış var...yine net karda ise sırası ile 44 mil...24 mil...67 mil. karlar geldi...yine ikinci çeyreğe göre net karda %52 lik bir artış var...buda matriksin büyüyen ve daha verimli bir kar üretme kapasitesine ulaştığını gösteriyor...
bilançonun diğer kalemlerine baktığımızda enflasyon muhasebesinin olumsuz etkilerinden kaçınmak için ikinci çeyrekte kasada tuttukları 117 milyon tl yi üçüncü çeyrekte 20 milyona indirmişler (enflasyon muhasebesinde kasada kalan nakit enflasyon oranında zarar yazar )
ikinci çeyrekte kasada tuttukları 117 milyonun 97 milyonunu üçüncü çeyrekte finansal yatırımlara aktardıklarını görüyoruz(finansal yatırımlar 101 milyondan 216 milyona çıkmış )
kısa borçları 158-162 aralıklarında satabil kalmış...uzun borçlarında 74 ten 105 milyona çıkmış ki nakit üretme yeteneği güçlü bir yazılım şirketi için pek de sorun değil..yine finansal borcu 40 tan 68 e çıkmış ki buda önemsiz bir miktardır..
tüm bu faktörler matriksin öz kaynaklarını 124 milyon artırarak 700 den 824 milyona çıkmasını sağlamıştır..
bu sıralarda ciro ve karını artırmayı başarabilmiş çok nadir hisselerden biri oluvermiş matriks...borsaya henüz doğru dürüst yatırımcının gelmediği ( geldiğinde matriksin ürünleri daha çok satılacak ) vede henüz kripto işlerinin başlamadığı bir vakitte bu güzel ciro ve karları yapabiliyorsa önümüzdeki aylarda şartların daha da güzelleşmesi ile matriksin neler yapabileceğini hayal etmek çok da zor olmamalı..
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
Yer İmleri