Artan

13,86 10 18:10
16,73 9.99 18:10
48,46 9.99 18:10
47,80 9.99 18:10
9,49 9.97 18:10
Artan Hisseler

Azalan

74,25 -10 18:10
1,80 -10 18:10
247,50 -10 18:10
261,00 -10 18:10
355,50 -10 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

12.483.671.562,50 18:10
7.660.126.892,25 18:10
7.224.558.633,72 18:10
6.414.277.037,00 18:10
6.015.548.689,20 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 927/927 İlkİlk ... 427827877917925926927
Arama sonucu : 7413 madde; 7,409 - 7,413 arası.

Konu: KRONT - Kron Telekomünikasyon

1.  Alıntı Originally Posted by Eneshg Yazıyı Oku
    19 EYLÜL tarihli bildirimde FATMA ALEV ARASLI'nın pay oranı yüzde 5 in üstüne çıkmış diye bildirim gelmiş ancak pay alım satım bildirimi yok. Bu kişinin pay oranı nasıl artmış?
    Bir şirketin paylarında doğrudan veya dolaylı olarak %5, %10, %15, %20, %25, %33, %50, %67 veya %95 oranlarını aşan veya altına düşen bir kişi/kuruluşun pay oranı değiştiğinde, KAP'a özel durum açıklaması yapılması gerekir.

Bildirimi kim yapar?

Bu bildirim, yatırımcının kendisi tarafından değil,
    -ihraççı şirket (yani borsada işlem gören şirketin kendisi) veya
    -MKK (Merkezi Kayıt Kuruluşu) tarafından otomatik olarak yapılır.

Pay alım-satım bildirimi kimler için zorunlu?

Yönetim kurulu üyeleri,
    Üst düzey yöneticiler,
    İçsel bilgiye erişimi olan kişiler,
    ve bunların eşleri / birinci derece yakınları için geçerlidir.

Yani sıradan bir yatırımcı (örneğin Fatma Alev Araslı) için bu yükümlülük yoktur.

Eşiklerin altına düşülmesi durumunda da bildirim otomatik olarak yapılır.
    Aynı SPK kuralı iki yönlü işler: hem eşik aşıldığında hem de altına düşüldüğünde bildirim zorunludur.

Yatirim tavsiyesi degildir

2. Gartner'da ilk 3 puanlı yorumumuzu aldık.

Türkiye'den, BT alanında hizmet veren 1-3 milyar dolar büyüklüğünde bir şirket.

Ürünü yaklaşık bir yıldır kullanıyorlarmış. Sürekli geliştiğini ama hâlâ geliştirilmesi gereken bazı noktalar olduğunu yazmışlar. "Ben ve şirketim buna katkıda bulunmaya devam edeceğiz" demiş.

Buraya kadar tamam. Eksikler olabilir; bunların geri bildiriminin verilmesi ve katkı sağlamaya çalışılması takdir edilesi şeyler.

Ancak, "Ürün hakkında en beğendiğiniz şey nedir?" sorusuna da olumsuz şeylerden bahsetmek nedir?

İngilizce ifade zorluğundan kaynaklandığını, kendini tam ifade edemediğini varsayıp iyi düşünmeye çalışıyorum.

Bu arada iki tane daha yorum var; onlar tam puan. Bir adet de Dynamic Data Masking ürününe yorum gelmiş.

Yatırım tavsiyesi değildir.

*KRONT-Kron Teknoloji 2025 yılı 9 aylık konsolide net dönem karı 54.568.278 TL (Önceki -49.190.419 TL)

4. Bilançoyla ilgili düşüncelerimden bazılarını aşağıda yazıyorum:

1. Yurt İçi Satışlar

Yurt içi satışlar, üçüncü çeyrekte, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yaklaşık yüzde 25 artışla 48 milyon liradan 59 milyon liraya yükselmiştir.

Temmuz ayının başında Sağlık Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı ve SAT ile yapılan anlaşmaların hepsi üçüncü çeyrekte gerçekleştiği için bu kalemden çok büyük bir beklenti vardı. Ancak bu beklentinin henüz rakamlara tam olarak yansımamış olması, yatırımcıyı korkutmuş olabilir. Zira bu anlaşmalardan sonra hissenin piyasa değeri o zamanki fiyatın iki katına çıkmış olmasına rağmen, kâr aynı oranda artmış görünmemektedir.

Yurt içi satışlardaki artışın beklentinin bu kadar altında olmasının bence üç ana nedeni olabilir:

Birincisi: Bu bakanlıklara (kamu kurumlarına) satışlar aslında belki de önceki yıllarda da yapılmış ama simdi ilan edilmistir. Malumunuz, geçmiş bir-iki yılda kamu payımızın tüm satışlara oranı yüzde 1'den yüzde 13'e kadar çıktı. Zeynep Hanım da zaten daha fazla oranın artmasını beklemediklerini belirtmişti. Dolayısıyla, daha fazla faturalanacak satış beklentisi azalabilir. Bana bu tarz bir "alavere dalavere" düşük bir olasılık ve legal açıdan pek mümkün görünmeyen bir durum gibi geliyor.

İkincisi: Kurumun alt departmanlarına satışlar yavaş yavaş yapılıyor olabilir. İş, faturalanmış bile olsa, taahhüt yerine gelmeden hasılata yansımaz. Para nakit olarak kasaya geçse bile, müşteri sözleşmelerinden doğan yükümlülükler kısmına borç olarak eklenir. Taahhüt yerine geldiği anda ise hasılat ve gelir olarak kaydedilir. Bilançoda bu yükümlülüklerin arttığı görülüyor. Bana bu ihtimal daha yüksek geliyor.

Üçüncüsü: Bazı departmanlara daha satış yapılmamış bile olabilir. Kademe kademe. Sonuçta, bu tür işlerin bir altyapı ve hazırlık süreci bulunmaktadır.

Yine de, enflasyon farkı gözetilerek ortaya çıkan yurt içi yüzde 25'lik (11 milyon liralık) bir artış bence idare eder bir seviyedir.

2. Yurt Dışı Satışlar

Yurt dışı satışlar, ikinci çeyrekte 22 milyon liradan 48 milyon liraya çıkarak, yüzde 120'lik bir artış göstermiştir. Bu, enflasyon farkı dahil 26 milyon liralık bir artıştır. Bence bu harikulade bir gelişmedir.

3. Amerika Satışları

Amerika satışları yine düşmüştür. Önceki dokuz aylık döneme göre bu dokuz aylık dönemde 21 milyon liradan 12 milyon liraya gerilemiştir. Bu konuda fazla yorum yapmak istemiyorum. Pazarlama masrafları bu şirket tarafından üstlenilmiş gibi görünüyor. Yeni Amerikalı çalışanlarımızın nitelikleri iyi gibi ve Türkiye'den de sanırım destek personel gitmiş. Vardır bir bildikleri ve umarım "şeytanın bacağını kırarız".

4. Faaliyet Raporu Hedef Değişiklikleri

Faaliyet raporunda Yıllık Tekrarlayan Gelir (ARR) büyüme oranı düşürülürken, Gelir büyümesi artırılmıştır. ARR azalmamakta, yalnızca büyüme beklentisi düşürülmektedir, yani ARR yine de büyümeye devam etmektedir. Gelir büyümesi tahminindeki artışa sevindim. Yüzde 7-10'dan yüzde 16-19'a yükseltilen büyüme tahmini, 30-40 milyon liralık ek bir ciro artışına denk gelebilir. Önceki yıllarda olduğu gibi aşırı artan bir dördüncü çeyrek bilançosu bence artık beklenmemelidir. Tabi, sürpriz satışlar olursa ne âlâ.

5. E-Turquality Teşvikleri

Bu çeyrekte de E-Turquality teşvikleriyle ilgili ödenek gelmemiştir. Kabulümüzün üzerinden iki sene geçmek üzeredir. "Yuh diyorum, bunun da üzerine yatın!"

6. Yeni Müşteriler

Sadece üçüncü çeyrekte (yani üç ayda) 30 yeni müşteri edinilmiştir. Bunların yedisi yurt dışındandır. Bence bu da harika bir rakamdır. Tahminimce, bu müşterilerin birçoğu, özellikle yurt dışındakiler, iş ortakları (partnerlar) vasıtasıyla kazanılmıştır. Bakanliklarin altinda bir kac farkli musteri olabilir.

Böyle güzel şeylerle gel işte bana.

Başka ufak tefek şeyler de var ama sanırım şimdilik bunlar yeter.

Yatırım tavsiyesi değildir.

5. Düzeltme: Yurt dışı satışlar, üçüncü çeyrekte, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre 22 milyon liradan 48 milyon liraya çıkarak, yüzde 120'lik bir artış göstermiştir. Bu, enflasyon farkı dahil 26 milyon liralık bir artıştır. Bence bu harikulade bir gelişmedir.

Sayfa 927/927 İlkİlk ... 427827877917925926927

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •