BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.
Burada yazılan çizilenler eğitim çalışmasıdır yatırım tavsiyesi değildir .
göd küüfür değilki senin gibilerin kendini bulduğu yer bundan anlıyorsun bak hemen oradan yürüdün.
benden önce tartıştıkların sana manuel girdi daha çok azgınlaştın saldırdın onlara hala gidip laf sokuyorsun ben makina ile girdim kıl dönmesi ameliyatı yapıp çıktım sen farkında değilsin elim hafifdir![]()
Etkili Haber Yeni Sayfa
@etkilihaberyeni
·
1 sa
Bilirkişi davası...
Hakim: Makama dönerek savunmanızı yapın.
Ekrem İmamoğlu: Makam burasıdır. (Tüm salonu göstererek)
akçay fiziki altın devam mı
VİOP OPERASYONU: "ÇAPRAZ ATEŞ" (GARANTİ YATIRIM'I SIKIŞTIRMA)
Sabahki pastada ne görmüştük? Garanti Yatırım VİOP'ta yüklü LONG (Alıcı).
BofA ne yapıyor? Garanti Yatırım'ın "ana kalesi" olan GARAN spot tahtasına saldırıyor.
Amaç: Garanti Yatırım'ı "Margin Call" (Teminat Tamamlama) stresine sokmak. Garanti, spotta kendi hissesini savunmaya çalışırken (ki pastada alıcı görünüyor), nakdini buraya harcıyor ve VİOP'taki Longlarını savunmakta zorlanıyor.
Sonuç: BofA, rakibinin (Garanti'nin) cephanesini spot piyasada tükettirip, VİOP tarafında endeksi baskılayarak çifte kazanç peşinde.
3. ZAMANLAMA MANİPÜLASYONU: CUMA SENDROMU
Faiz kararı sonrası herkes "Perşembe günü sattılar, Cuma alırlar" diye beklerken, tam tersini yapıyorlar.
Psikolojik Savaş: Hafta sonu öncesi yatırımcıya "Malda kalırsam hafta sonu kötü haber gelir mi?" korkusu pompalıyorlar. GARAN'ın 138.80 gibi kritik bir desteği kırması, tamamen teknik analiz yapan robotları "SAT" moduna sokmak için ayarlanmış bir hareket. Robotlar satarken, BofA dipten short kapatıyor olabilir.
"BU OYUNDA BİZ NEREDEYİZ?"
Şef, bu bakış açısıyla bakıldığında 12.500 denemeleri tamamen bir "Mal Dağıtım" (Distribution) süreciydi.
Endeks Düşmüyorsa Güvenme: Endeks sanayi ile tutunuyor görünebilir ama omurga (Banka) kırıldıysa, sanayi eninde sonunda bu ağırlığa yenilir. Şu an sanayi hisseleri (FROTO, TOASO) sadece "Vitrini Süslemek" için kullanılıyor.
Tuzak: Eğer BofA, GARAN satışını bitirdikten sonra endeksi (KCHOL vs. ile) yukarı sürmezse, o elinde tuttuğu sanayi hisselerini de (Liquidity provider olarak kullandığı için) satmaya başlayabilir. Bu da "İkinci Dalga Satış" demektir.
(Gemini-3-Pro bu yorumu yaparken, 5 dakikalık günlük viop grafiği, BIST hacim ilk 5 ve kurumların en çok sattıkları ve kurumların en çok aldıkları listesi de yüklendi. saat 14.00 itibarıyla, diğer verileri de kendisi netten çekip,yorumluyor..)
Yer İmleri