Originally Posted by
EMLAK
ben daha genel bakıyorum bu tür meselelere .. hatta tamamı ile felsefe gözü ile. tabi senin dikkat çekmek istediğin konuyuda anlamıyor değilim.
yeni nesil derken aslında her devirde bu ben merkezli bakış tüm bunların nedeni.
her devirde değişiyor ama merkez yine aynı.. sadece sahnenin konusu veya dekoru değişen şey. bakış aynı yerde kalıyor.
tüm meselelerin neden böyle olduğunu net biliyorumda anlatması çoook uzun.

Senin öncelediğin konunun burada tartışılması mümkün değil.
Forum ve topik ahalisinin ilgisi çekmesi de namümkün aynı zamanda.
Felsefe Maslowun İhtiyaçlar Hiyerarşisinin ilk basamaklarını bile aşamamış insanların ilgi alanı olmamış hiçbir zaman.
Bu nedenle biraz da zengin işi gibi görülüyor. Hatta bunun kültürel ve sosyolojik birikimi için bile bir kaç kuşak burjuva olmak gerekiyor.
Haaa tartışan yine tartışır. Ama maalesef hep en az bir ayağı eksik...
Bizim ülkemiz "sol jargon ile" Burjuva Demokratik Devrim bile gerçekleştirememiş, hep bir takım kastların dışsal etkileri ile yönetilen ve bu rüzgarla savrulan bir coğrafyada.
Bizim demokrasi ile de, özgürlüklerle de, felsefe ile de gerçek anlamda işimiz olmadı toplumsal açıdan.
Özetlersek; biz büyük çoğunluğu temel ihtiyaçlarını karşılamak için ömür boyu çalışıp,
emekli olunca veya artık çalışamayacak hale gelince, başka hiç birşey bilmediğinden(çünkü kendine/zihnine yatırım şansı yok toplumun)
boşluğa düşen, bunu da daha önce içselleştiremediği bir takım eylemler ve inançlar ile doldurmaya çalışan gariban bir toplumuz.
Hani hep emekliye vuruyor ya muhalifler... 60'lı yaşlara gelince namaza başlayan nice komünistler gördü bu memleket
Al,sat,tut,yakala,sık,bırak vb. tavsiye için aracı kurumunuzla görüşün.
Yer İmleri