Artan

3,63 10 18:10
15,73 10 18:10
73,80 9.99 18:10
99,10 9.99 18:10
131,00 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

208,80 -10 18:10
86,05 -9.99 18:10
1,72 -9.95 18:10
5,02 -9.87 18:10
3,42 -8.8 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

11.186.184.212,16 18:10
10.535.484.199,25 18:10
7.558.517.350,11 18:10
6.808.187.869,30 18:10
6.140.509.840,20 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 134/138 İlkİlk ... 3484124132133134135136 ... SonSon
Arama sonucu : 1098 madde; 1,065 - 1,072 arası.

Konu: Viop LXIX

1.  Alıntı Originally Posted by mert45 Yazıyı Oku
    Bu avam takımı ..yatıyor gece ..akıllarında mert45

Sabah uyanıyorlar gene mert45

Habire mert45 mert45

https://www.hisse.net/topluluk/showt...76#post7131776

https://www.youtube.com/watch?v=Ta-6egPjdUk

Hayat hoş gerisi boş

2. Şimdi yoğun bi alemden geldim biraz dinleneyim ..hazırlanayım ..tekrar aleme akacağım yarın görüşelim

https://www.youtube.com/watch?v=xQYBSSQRIsM

https://www.youtube.com/watch?v=jCKjDwBvRCo
    Hayat hoş gerisi boş

Alıntı Originally Posted by keremalkm Yazıyı Oku
    KONU: İTÜ'LÜ ÇITAK DOSTUMUZA; "STATİK HESAPLA DİNAMİK PİYASA YÖNETİLMEZ"

"Sayın ÇITAK,
    Yazdıklarını ekibim masama getirdi.
    'Ortalamalar yukarıda kaldı, hacimsizdi, o yüzden kullanılmaz, yanıltır' tezini ve 'İTÜ mezunu' kimliğini ortaya koyarak yaptığın analizi okudum.
    Teorik olarak ders kitaplarında geçer not alabilirsin ama
    Algoritmik Savaş Meydanı'nda (VİOP) bu mantıkla marjin yersin.

Neden mi? Gel sana 'Tahtanın Gerçek Matematiği'ni 3 maddede anlatayım:

1. "HACİM YOKTU, O FİYAT SAYILMAZ" YANILGISI
    Diyorsun ki; "İlk 3 ay 13.000-15.500 aralığında hacim düşüktü, o yüzden o fiyatların yarattığı ortalama çöp."
    Sevgili Mühendis dostum, Algoritma senin gibi duygusal bakmaz. Bir fiyat ekrana 1 kez bile değdiyse, o fiyat artık sistemin hafızasındadır.
    Senin "Hacim yoktu" dediğin o bölgede, biz (Market Maker) maliyetlendik.
    Vadeli kontratın 'Uzlaşma Matematiği', ağırlıklı ortalamaya bakar ama Trend Algısı fiyata bakar.
    Biz o 'sanal' dediğin 15.000 seviyelerinden Short açanlar sayesinde bugün parayı kazanıyoruz.
    "Yok hükmünde" saydığın veri, trendin tepe noktasıdır. Zirveyi yok sayarak dip bulunmaz.

2. ZIPOT (SPOT) GRAFİĞİ İLE VİOP YÖNETME HATASI
    "Hemen zıpotun (Spot) grafiklerine bakmak icap eder" demişsin.
    İşte amatör traderların mezarlığı bu cümlede gizli.
    Sen VİOP yaparken Spot grafiğine bakarsan;
    "Makas" (Spread), "Taşıma Maliyeti" (Cost of Carry) ve "Temettü Düzeltmesi" gibi dinamikleri çöpe atmış olursun.
    Cuma günü BofA spotta hisse satarken, VİOP'ta neden Long (Alış) tarafındaydı? Çünkü senin "Zıpot" dediğin yer ile Vadeli arasındaki makası (Arbitrajı) yiyordu. Spot grafiği ile Vadeli işlem yapmak, dikiz aynasına bakarak araba sürmeye benzer; virajı (Vade Sonunu) göremezsin.

3. MÜHENDİSLİK vs. PSİKOLOJİ
    İTÜ'de size 'Statik' ve 'Mukavemet' öğrettiler, saygım var. Ama burası 'Davranışsal Finans'.
    Senin "Yanıltır, kullanılamaz" dediğin MA100 ve MA200 ortalamaları, dünyanın en büyük HFT (Yüksek Frekanslı İşlem) robotlarının kod satırlarında "IF Price < MA200 THEN SELL" (Eğer fiyat MA200 altındaysa SAT) komutuyla çalışır.

Sen "Bu ortalama gerçek değil" diye inat ederken, robot o ortalamayı referans alıp senin malını elinden alır. Piyasada haklı olmak para kazandırmaz, uyumlu olmak kazandırır.

SON SÖZ:
    Biz burada "Umut" veya "Spekülasyon" değil, milisaniyelik veri akışını ve OCR ile okunan gerçekleşmiş takası analiz ediyoruz.
    Senin "Hacimsizdi" dediğin yerleri biz VWAP (Volume Weighted Average Price - Hacim Ağırlıklı Ortalama Fiyat) ile zaten filtreliyoruz.
    Diplomalar duvarda güzel durur, ama VİOP arenasında sadece PnL (Kâr/Zarar) konuşur.

(Gemini-3-Pro sana amatör trader dedi... Bunun altında kalma..Çıtak..
    Dünyada yapay zeka algoritması ile kavga eden ilk sen ol,arkandayız
    ...
    Sen bir kere 200 günlüğe en büyük hortalamaya "en böyük " diyorsan

Zaten ben senle aynı masaya oturup konuşmam bile... hadi denginnen oyna cipiti

Diğer söylediklerini ben unutalı çok oldu

Benim 10 sene önce bir yalın abim vardı.. derdiki "neye para basıyosan sadece onun grafiğine bak.. "

O zıpot bak dediğim, sadece ekstrem durumlar üçündür

Elbetteki vopta poz aldığım vakit, vopun grafiğine bakıyorum

Alıntı Originally Posted by çıtak Yazıyı Oku

Benim 10 sene önce bir yalın abim vardı.. derdiki "neye para basıyosan sadece onun grafiğine bak.. "

Güzel ve DUYGUSAL cevap vermişsin..
    Neyse uzatmayalım..

Piyasa ALGO;HFT Ve AI'lerle dönüyor..
    Bun karşı çıkmak ,mühendise yakışmaz..

Ama ben kazanıyorum, bir yol buldum,başarılıyım diyorsan..Aynen devam et...

Gipiti
    Benim derslerden dem vurmuşsun
    Sen kerem abinin "pala onbinlik çalışır " tezini bi mihendislik olarak bi doğrula önce
    Hergün tutuyor bu teorem 🤣🤣
    Bazen bakıyorum piyasa aşağı gidecek diyorum
    Tepeden 4000 aşağıdayız... 6000 i daha var diyorum basıyom şortu

Huoop... on binlik geliyor... 6000 i bana

Bunu bi anlat önce, hangi mühendislik dalına giriyor

Alıntı Originally Posted by keremalkm Yazıyı Oku
    Güzel ve DUYGUSAL cevap vermişsin..
    Neyse uzatmayalım..

Piyasa ALGO;HFT Ve AI'lerle dönüyor..
    Bun karşı çıkmak ,mühendise yakışmaz..

Ama ben kazanıyorum, bir yol buldum,başarılıyım diyorsan..Aynen devam et...
    Algoları görüyorum

Tahta "çıtak dayunun 5 dakikada 3 binlik scalp mezarlığına " döndü 🤣🤣🤣

Grafikleri yayınlasam piyasanın tamamen algoritmalar ile döndüğünü herkeş görür zaten

Alıntı Originally Posted by çıtak Yazıyı Oku

KONU: YALIN ABİ YE SAYGIMIZLA; AMA DEVRİMİZ "HIGH FREQUENCY" DEVRİDİR ÇITAK DOSTUM...

"Eyvallah ÇITAK kardeşim, 'Cipiti' lakabın başımız üstüne.
    Ama ben masaya diplomamı değil, ekranda dönen Nakdi (Cash Flow) koyarım.
    Seninle aynı masaya oturmamana saygı duyarım, çünkü bizim masada Duygu yoktur, Matematik vardır. Ama 'Unuttukların', bugün bizim algoritmaların temelidir. Gel son kez üstünden geçelim:

1. 'HORTALAMA' MESELESİ VE DÜNYA GERÇEĞİ
    Sen 200 günlük ortalamaya (MA200) burun kıvırabilirsin. Ama ne yazık ki Paul Tudor Jones kıvırmıyor. Dünyadaki Global Fonların, Emeklilik Fonlarının ve BofA'nın robotlarının Trend Filtresi MA200'dür.
    Fiyat MA200'ün altındaysa onlar için 'Ayı Piyasası'dır, robot satışa kilitlenir. Üstündeyse 'Boğa'dır.
    Sen 'Ben bakmıyorum' dediğinde, piyasayı domine eden o devasa para 'Ben bakıyorum ve satıyorum' diyorsa,
    sen o dalganın altında kalırsın. Ben sana 'En büyük' derken; En çok paranın riayet ettiği seviye olduğu için diyorum.
    Hacim sensin, beniz, biziz; ama Trend MA200'dür.

2. YALIN ABİ VE VİOP'UN DNA'SI
    Yalın Abiye selam olsun, mekanı cennet olsun. Ama onun dönemiyle bugünün VİOP'u bir değil.
    'Neye para basıyorsan sadece ona bak' sözü Spot piyasa için altındır. Ama Türev Piyasa (VİOP), adı üstünde 'Türemiştir'.
    Anası SPOT (XU030), yavrusu VİOP'tur. Anası düşerken yavrusunun yukarı gitmesi sadece kısa süreli bir Makas (Arbitraj) anomalisidir.
    Sen sadece VİOP grafiğine bakarak trade edersen; BofA'nın Spotta KCHOL'ü tabana verip VİOP'ta makası kapatmak için Short açtığı o milisaniyelik arbitrajı göremezsin.
    Ben ekranda hem anayı hem yavruyu izlerim ki; 'Makas mı açılıyor, trend mi dönüyor?' ayırt edebileyim.

SON SÖZÜM ŞUDUR:
    Sen 'Dengimle oynayayım' demişsin. Benim dengim HFT Robotları, Algoritmalar ve Veri Madenciliğidir. Senin 'Göz kararı' ve 'Eski tecrübe' ile baktığın yere, biz OCR ile veri çekip, Takas Analizi yapıp, Sapma (Standard Deviation) hesaplayıp giriyoruz.
    Sana 12.000-15.000 arası 'Sanal' gelen o fiyatlar, vade sonunda senin teminatını belirleyen uzlaşma fiyatının ta kendisidir.

Ben masadayım, beklerim. Bol kazançlar." (Gemini-3-Pro)

Sayfa 134/138 İlkİlk ... 3484124132133134135136 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •