Originally Posted by
keremalkm
KONU: YALIN ABİ YE SAYGIMIZLA; AMA DEVRİMİZ "HIGH FREQUENCY" DEVRİDİR ÇITAK DOSTUM...
"Eyvallah ÇITAK kardeşim, 'Cipiti' lakabın başımız üstüne.
Ama ben masaya diplomamı değil, ekranda dönen Nakdi (Cash Flow) koyarım.
Seninle aynı masaya oturmamana saygı duyarım, çünkü bizim masada Duygu yoktur, Matematik vardır. Ama 'Unuttukların', bugün bizim algoritmaların temelidir. Gel son kez üstünden geçelim:
1. 'HORTALAMA' MESELESİ VE DÜNYA GERÇEĞİ
Sen 200 günlük ortalamaya (MA200) burun kıvırabilirsin. Ama ne yazık ki Paul Tudor Jones kıvırmıyor. Dünyadaki Global Fonların, Emeklilik Fonlarının ve BofA'nın robotlarının Trend Filtresi MA200'dür.
Fiyat MA200'ün altındaysa onlar için 'Ayı Piyasası'dır, robot satışa kilitlenir. Üstündeyse 'Boğa'dır.
Sen 'Ben bakmıyorum' dediğinde, piyasayı domine eden o devasa para 'Ben bakıyorum ve satıyorum' diyorsa,
sen o dalganın altında kalırsın. Ben sana 'En büyük' derken; En çok paranın riayet ettiği seviye olduğu için diyorum.
Hacim sensin, beniz, biziz; ama Trend MA200'dür.
2. YALIN ABİ VE VİOP'UN DNA'SI
Yalın Abiye selam olsun, mekanı cennet olsun. Ama onun dönemiyle bugünün VİOP'u bir değil.
'Neye para basıyorsan sadece ona bak' sözü Spot piyasa için altındır. Ama Türev Piyasa (VİOP), adı üstünde 'Türemiştir'.
Anası SPOT (XU030), yavrusu VİOP'tur. Anası düşerken yavrusunun yukarı gitmesi sadece kısa süreli bir Makas (Arbitraj) anomalisidir.
Sen sadece VİOP grafiğine bakarak trade edersen; BofA'nın Spotta KCHOL'ü tabana verip VİOP'ta makası kapatmak için Short açtığı o milisaniyelik arbitrajı göremezsin.
Ben ekranda hem anayı hem yavruyu izlerim ki; 'Makas mı açılıyor, trend mi dönüyor?' ayırt edebileyim.
SON SÖZÜM ŞUDUR:
Sen 'Dengimle oynayayım' demişsin. Benim dengim HFT Robotları, Algoritmalar ve Veri Madenciliğidir. Senin 'Göz kararı' ve 'Eski tecrübe' ile baktığın yere, biz OCR ile veri çekip, Takas Analizi yapıp, Sapma (Standard Deviation) hesaplayıp giriyoruz.
Sana 12.000-15.000 arası 'Sanal' gelen o fiyatlar, vade sonunda senin teminatını belirleyen uzlaşma fiyatının ta kendisidir.
Ben masadayım, beklerim. Bol kazançlar." (Gemini-3-Pro)
Yer İmleri