Artan

3,63 10 18:10
15,73 10 18:10
73,80 9.99 18:10
99,10 9.99 18:10
131,00 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

208,80 -10 18:10
86,05 -9.99 18:10
1,72 -9.95 18:10
5,02 -9.87 18:10
3,42 -8.8 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

11.186.184.212,16 18:10
10.535.484.199,25 18:10
7.558.517.350,11 18:10
6.808.187.869,30 18:10
6.140.509.840,20 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 593/594 İlkİlk ... 93493543583591592593594 SonSon
Arama sonucu : 4745 madde; 4,737 - 4,744 arası.

Konu: ALARK - Alarko Holding A.Ş.

1. Tövbekar Abim sen ne dersin.Fikrine merak ettim.Karabiga CENAL matbaa gibi para basan bir yer bence .Şu an yapayım desen lisans alamazsın alsan minimum 3-5 yıl sürer inşası.Elektrik tüketimi zaruri.CEO Ayhan Bey bana 2020 de bu santrali yeniden yapmaya kalksan 2 milyar dolar dedi.Yarısı 1 milyar dolar eder.Yıllardır düşünüyordum Cenalin %25 ini borsada halka arz etseler 2023 te dünya paraya satarlardı.Durdudular durdular şimdi Cengiz'e ucuza satarlarsa yazık olur.En az 1.5 milyar dolar fiyat çekmeleri lazım.Çünkü para basan bir yeri satıyorlar.Kömürü hedge eder riske girmezsen minimum 10-15 sene düzgün çalışır para verir.Mülkü sende.Dağıtım karlı bile olsa imtiyaz sözleşmesi.Yarın AKTAŞ,Çukurova Kepez gibi imtiyazın son bulabilir.Takas edileceksede minimum 700 milyon dolar para almalı bence.Senin fikrini merak ettim.Diğer arkadaşlarda katkı sunabilirler tabii.Saygılar.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,309
     Alıntı Originally Posted by fuma Yazıyı Oku
    Tövbekar Abim sen ne dersin.Fikrine merak ettim.Karabiga CENAL matbaa gibi para basan bir yer bence .Şu an yapayım desen lisans alamazsın alsan minimum 3-5 yıl sürer inşası.Elektrik tüketimi zaruri.CEO Ayhan Bey bana 2020 de bu santrali yeniden yapmaya kalksan 2 milyar dolar dedi.Yarısı 1 milyar dolar eder.Yıllardır düşünüyordum Cenalin %25 ini borsada halka arz etseler 2023 te dünya paraya satarlardı.Durdudular durdular şimdi Cengiz'e ucuza satarlarsa yazık olur.En az 1.5 milyar dolar fiyat çekmeleri lazım.Çünkü para basan bir yeri satıyorlar.Kömürü hedge eder riske girmezsen minimum 10-15 sene düzgün çalışır para verir.Mülkü sende.Dağıtım karlı bile olsa imtiyaz sözleşmesi.Yarın AKTAŞ,Çukurova Kepez gibi imtiyazın son bulabilir.Takas edileceksede minimum 700 milyon dolar para almalı bence.Senin fikrini merak ettim.Diğer arkadaşlarda katkı sunabilirler tabii.Saygılar.
    du bakalım nolcek desem? sanırım Çinliler 2.250 milyon dolara mı yapmışlardı!
    Son düzenleme : tovbekar; Bugün saat: 15:37.

3.  Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    du bakalım nolcek desem?
    Yapay zekaya göre....

Bu devir işleminde adil bir nakit anlaşması için, varlıkların değer farkı dikkate alınmalı.

CENAL'ın yıllık nakit üretimi (EBITDA benzeri nakit akışı), MEDAŞ'a göre yaklaşık 200 milyon USD daha yüksek tahmin ediliyor.
    Ayrıca CENAL'ın lisans süresi 30 yıldan fazla iken, MEDAŞ'ın işletme hakkı 9 yıl sonra bitecek ve yeni lisans için ek bedel ödenecek – bu da MEDAŞ'ı daha az değerli kılıyor.

Uzman görüşlerine göre (örneğin, enerji sektörü analistleri), Alarko'nun daha değerli varlığı (CENAL'daki %50 payı) devretmesi nedeniyle Cengiz'den yaklaşık 600 milyon USD (veya güncel TL karşılığı, yaklaşık 21 milyar TL) nakit ödeme talep etmesi adil olur. Bu rakam, nakit akışı farkı, lisans süreleri ve yatırım maliyetleri (CENAL ~1.2 milyar USD, MEDAŞ özelleştirme + yatırımlar ~1.64 milyar USD) baz alınarak hesaplanıyor. Nihai anlaşma, bağımsız değerleme raporları ve Rekabet Kurulu onayıyla netleşecek.

4. Çağrıda bulunma zorunluluğu doğar mı ?
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,309
     Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Çağrıda bulunma zorunluluğu doğar mı ?
    sn british
    hisse devri yok sadece iştirak... eğer Alatonlar Garihlere satsaydı olurdu kimbilir belki bir gün...

6. (6) Önemli nitelikteki işleme ilişkin yönetim kurulu kararının kamuya açıklandığı tarih itibarıyla Kurumsal Yönetim Tebliği (II-17.1) uyarınca Birinci ve İkinci Grupta yer alan ortaklıklar, gayrimenkul yatırım ortaklıkları ve girişim sermayesi yatırım ortaklıkları dışındaki payları borsada işlem gören ortaklıklardan, fiili dolaşımdaki pay oranı yüzde %50'nin üstünde olanlar için, birinci fıkrada belirtilen oran %50 olarak uygulanır. Ayrıca bu fıkra kapsamındaki ortaklıkların orana bağlı olmaksızın fiili faaliyet konusunun tümüyle değişmesine yol açan 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (c) bendinde sayılan işlemleri de önemli nitelikteki işlem kabul edilir.

https://www.lexpera.com.tr/mevzuat/t...ebligi-ii-23-3
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,309
     Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    (6) Önemli nitelikteki işleme ilişkin yönetim kurulu kararının kamuya açıklandığı tarih itibarıyla Kurumsal Yönetim Tebliği (II-17.1) uyarınca Birinci ve İkinci Grupta yer alan ortaklıklar, gayrimenkul yatırım ortaklıkları ve girişim sermayesi yatırım ortaklıkları dışındaki payları borsada işlem gören ortaklıklardan, fiili dolaşımdaki pay oranı yüzde %50'nin üstünde olanlar için, birinci fıkrada belirtilen oran %50 olarak uygulanır. Ayrıca bu fıkra kapsamındaki ortaklıkların orana bağlı olmaksızın fiili faaliyet konusunun tümüyle değişmesine yol açan 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (c) bendinde sayılan işlemleri de önemli nitelikteki işlem kabul edilir.

https://www.lexpera.com.tr/mevzuat/t...ebligi-ii-23-3
    sn british
    anlayamadım mı acaba diyoum. başka bir kasıt var mı?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,309
     Alıntı Originally Posted by fuma Yazıyı Oku
    Tövbekar Abim sen ne dersin.Fikrine merak ettim.Karabiga CENAL matbaa gibi para basan bir yer bence .Şu an yapayım desen lisans alamazsın alsan minimum 3-5 yıl sürer inşası.Elektrik tüketimi zaruri.CEO Ayhan Bey bana 2020 de bu santrali yeniden yapmaya kalksan 2 milyar dolar dedi.Yarısı 1 milyar dolar eder.Yıllardır düşünüyordum Cenalin %25 ini borsada halka arz etseler 2023 te dünya paraya satarlardı.Durdudular durdular şimdi Cengiz'e ucuza satarlarsa yazık olur.En az 1.5 milyar dolar fiyat çekmeleri lazım.Çünkü para basan bir yeri satıyorlar.Kömürü hedge eder riske girmezsen minimum 10-15 sene düzgün çalışır para verir.Mülkü sende.Dağıtım karlı bile olsa imtiyaz sözleşmesi.Yarın AKTAŞ,Çukurova Kepez gibi imtiyazın son bulabilir.Takas edileceksede minimum 700 milyon dolar para almalı bence.Senin fikrini merak ettim.Diğer arkadaşlarda katkı sunabilirler tabii.Saygılar.
    sn fuma
    ben de size bir soru sordum' ben hala masaüstü kullananan bir dinazor olarak ola ki cep telefonunda görünmeyebilir diye buradan uyarayım dedim. lütfen mesaj kutunuza bakar mısınız?

Sayfa 593/594 İlkİlk ... 93493543583591592593594 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •