Piyasa, çoğunluğun en rahat hissettiği anda yön değiştirir.
Piyasa, çoğunluğun en rahat hissettiği anda yön değiştirir.
BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.
Burada yazılan çizilenler eğitim çalışmasıdır yatırım tavsiyesi değildir .
Dünya genelinde uzun vadeli devlet tahvillerinde sert satış yaşanıyor.
fonlar zarar yazdığı için deniliyor.
Güven arayan yatırımcı dolara yönelince; gelişen ülke paraları ve altın baskı altında kalıyor.
daha önce attığım graf var burada dolar endeksi bu yüzden paylaşmıştım , fed powell konuşması önem arz edecek faiz indirimi ve 2026 için şahin konuşma gelirse dolar endeksinde yukarı hareket devam edecekdir.
Çıkar catsa dedikoduları aselns la piyasa yap burayı fonla diğer tahtalarda sat ınsıder tarade et piyasayı gerçek anlamda bir hikaye yazılmayacaksa 3-5 tahta imtiyazlı fonlarla indir bindir dolar bazlı yerinde say bu kafayı değiştirmeleri gerek yoksa yatırımcı için bir bok olmaz yabancıda bu yüzden gelmiyor sene başından beri bizim gördüğümüz kendin çal kendin oyna borsasına ne gelsin.
yeni altı dolu hikayeler gerekli
Dilek Güngör
@dilekgungor_
·
2s
Bir iddia var... Nisanda görev süresi dolacak SPK Başkanı Ömer Gönül’ün yerine BofA’nın YKB’si Banu Merve Başar getirilecekmiş! Borsada bu kadar tartışılan bir kurumun elemanını SPK’ya getirmek ‘kediye ciğer emanet etmek’ olur. Umarım, devlette hala aklı selim birileri vardır.
vıop topiğine graf atmıyormusun denmiş orası artık goy goy spora döndü yönetimde salmış anlaşılan graf atsan ne olur veya paylaşım kaynar gider özelden gördüklerimi burada paylaşırımbitmiş okeye dönüyor bizde arada karalarız buradan
2026 piyasa öngörüm ve olumlu olumsuz senaryolarla
2026 senesi içinde enflasyon muhasebesinin kalkması bazı şirketlerde bilançolarda olumlu etki sağlaması piyasada kullanacağı beklentim.
Kasım ayı içinde kara para operasyonlarında borsada işlem yapan ve serbest fonlarda olan bazı oyuncular, satışlar yapan balinalar ve bazı imtiyazlı fonlar alt liglerden hikayesi olan x30 ağırlıklı 2026 da hareket edeceğini düşünüyorum , Ayrıca faiz indirimi ve derecelendirme kuruluşlarından gelebilecek görünüm veya not artırımı hikayesinin daha önceden yabancının ajandasında olacağını düşünerek Hedge kısa fonlarla beraber girişler olabileceğini, fıch 2026 tarihleri 23 ocak ve 17 temmuz beklentim 17 temmuzda fıch den bir hamle gelebileceği ve bunun daha önceden insidir üzerinden satın alına bileceği.Ayrıca catsaa hikayesinin Trump kendi seçim hikayesine girmeden mart nisana adar bitirmek isteyeceği veya çözüm için hızlandıracağı konuşulanlar içinde
2026 senesi içinde iç siyasette daha zayıf ve ılıman bir dönem olabilir ,JP morgan yeniden Türkiye piyasasına girme durumu dedikodusu mevcut hatta bir banka alacağı ile ilgili söylentiler bu hikaye gerçekleşirse pıst 100 için iyi katalizör olabilir.Taze para gelebilir bu gerçekleşirse yatırımcılardan.
2026 2. yarısıyla beraber erken seçim senaryosunun daha çok dillendirileceği yapılan araştırmalara göre ,**anketlerde iktidar seçimi kaybedeceğini görürse para muslukları daha çok açılacağı , bu zaman diliminde iktidarı bu şekilde teslim edeceğini düşünmüyorum bu yüzden yeni yollar aranacağını, **Anayasa değişikliğinin içine yarı başkanlık sistemi veya parlamenter sistemin konuşulmaya başlana bileceği bir döneme girile bilinir. 2026 senaryomda dışarda takip ediceğim en büyük rol Trump olacak nedeni Kasım ABD seçimleri 2026 Ekim İsrail seçimleri şimdilik ufukta gözüken sonuçlar ne olur buralardan çıkacak sonuca göre bizim iç siyasetin şekil alacağını düşünüyorum nedeni Trump burada güç kaybederse yeniden senaryolar yazılmaya başlanacaktır ülkelerin kendi hikayesine göre , ABD de yapılacak senato ve meclis seçiminde yara alması demek Trump ın bizdeki planlarınında da değişeceğini anlamına gelir bana göre, bu seçim ve İsrail'de olacak seçimden sonra bizim erken seçim senaryomuz daha çok hız kazanacaktır, mesala Netanyahu seçimleri kaybederse ben ABD nin baskısıyla İsrail'le arka kapılar ardında olumlu görüşmeler beklerim.Çünkü bunu daha önce gördük nerede SİSİ de.Eğer bu senaryom çalışırsa 2027 nisan veya kasım erken seçim kararı beklerim bunu gelen anketlerle daha önceden fiyatlanacağını düşünüyorum,Trump ara seçimde yara almazsa ABD üzerinden seçimde kullanılmak üzere Neocon,lar veya Küreselciler üzerinden para beklene bilinir piyasada bizde.
Yalnız 2026 Ocak-2026 Kasım arasında ABD deki seçimden dolayı hem Cumhuriyetçiler hem Demokratlar bütün silahlarını kullanacaklardır, Trump seçime kalan 10 ayda borsalar dahil onu istemeyen ülkeler dahil onu sıkıştırıcak diye düşünüyorum ,Trump ara seçimlerde meclis ve senatoyu kaybederse yukarda belirttiğim bazı senaryolar sekteye uğrayabilir
2026 sonu Trumpın ara seçim sonuçları ABD iktidar değişimleri ve Avrupa Türkiye,ye bakış açısında mevcut hükümetle mi yoluna devam edecek, yoksa arka kapılar ardında yeni iktidar mı senaryoları çalışmaya başlanacak bu önemli bence o rüzgarın yönü borsanın yönünü bir anda değiştire bilir , iktidar değişimi olursa ben bazı para muslukları hem avrupa hem Abd üzerinden açılacağı bazı kararlara bunun içinde AB hikayesinin bir anda hızlanacağını düşünüyorum bununda borsanın seveceği yeni hikaye olmasını bekliyorum 2027-2028 içinde bunu graflar üzerinden paylaşıcam..2026 da teknik bir yukarı hareket beklentim işaretlediğim senaryo gerçekleşirse 2002-2007 gerçek bir trend başlayacağını düşünüyorum.
olumsuz senaryolarımızıda yazalım
a -2026 İç siyasetteki belirsizlik devam ederse , ABD nin suriyede yapmak istediği ortadoğu projesinin devamlılığında yaşanacak siyasi belirsizlikler ayrıca yunanistan ve rusya üzerinden çıkabilecek dış siyasetteki anlaşmazlıklar .Çin Tayvan- japonya-ABD arsında olucak sert söylemler
b-2026 İktidarın Trump la jeopolitik nedenlerden dolayı ters düşme ihtimali çünkü sosyal medya üzerinden uç çıkışlarının olması.
benim olumlu olumsuz seneryolarım bu yönde 2026 da.Bu seneryoma göre pozisyon alıcam Aralık-Ocak kademeli mal toplama dönemim olacak .
c-2026 Faiz indirimlerinin kesilmesi global bozulma verileri Avrupa 2026 faiz artırımı hikayesinden bahsediyor.
Yer İmleri