Artan

3,63 10 18:10
15,73 10 18:10
73,80 9.99 18:10
99,10 9.99 18:10
131,00 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

208,80 -10 18:10
86,05 -9.99 18:10
1,72 -9.95 18:10
5,02 -9.87 18:10
3,42 -8.8 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

11.186.184.212,16 18:10
10.535.484.199,25 18:10
7.558.517.350,11 18:10
6.808.187.869,30 18:10
6.140.509.840,20 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 142/147 İlkİlk ... 4292132140141142143144 ... SonSon
Arama sonucu : 1171 madde; 1,129 - 1,136 arası.

Konu: Viop LXIX

1. Meseleye biraz da şuradan bakmak lazım...
    Örnek verilen yapay zekalar LLM(Büyük DİL modeli),
    Tabi bilimsel, makalelerden, teknik analize kadar kullanım alanı mevcut olsa da,
    bu modeller temelde insanlarla, "insani" iletişim kurabilmek amacıyla oluşturulmuş.

Daha spesifik işler için oluşturulmuş araçlar da mevcut, müzik, görseller, videolar, matematik vb. alanlarında ihtisaslaştırılmış araçlar.

İlerleyen zamanlarda, atıyorum:
    Haber duyarlı(örneğin XU030 şirketlerinin bilançolarını takip ve analiz et,
    şirket haberlerini takip et,
    bunu da şu teknik analiz yöntemleri ile birleştir...

araçlar oluşturmak da mümkün olacak.

Bir de İnsan vs AI meselesinde sektörden bir yorum:

"
    'İnsan zekası ile yapay zeka arasındaki fiziksel uçurum inanılmaz.'
    DeepMind kurucu ortağı Shane Legg, insan beyninin gelecek olanlara kıyasla sadece bir "mobil işlemci" olduğunu açıklıyor.

Bu adil bir mücadele değil. Biyolojik bir sınır ile fiziksel potansiyel arasında bir çatışma.

İşte donanım gerçekliği:

1. Hız Farkı.
    Sinir sinyalleri yaklaşık 30 m/s hızla iletilir.
    Yapay zeka sinyalleri ışık hızında (300.000 km/s) hareket eder.
    Biyolojik olarak, makinelerin anında aştığı bir hız sınırına bağlıyız.

2. Frekans Uçurumu.
    Beyin nöronları ~100 Hz'de çalışır.
    Modern silikon çipler gigahertz hızlarında (saniyede milyarlarca döngü) çalışır.
    Saat hızı farkı astronomiktir - kelimenin tam anlamıyla milyonlarca kat daha hızlı.

3. Ölçek Uyumsuzluğu.
    Beynimiz ~20 W güçle sınırlıdır ve bir kafatasına sığar.

Yapay zekâ kümeleri 200 MW'lık veri merkezlerine ve milyonlarca kilogramlık işlem gücüne ulaşabiliyor.
    Bir nükleer reaktörle batarya kullanarak mücadele ediyoruz.

"Süper Zeka"nın gerçekleşmesi sadece bir olasılık değil.

Fiziksel bir kaçınılmazlık.
    "

https://x.com/kosuke_agos_en/status/...710397309?s=20
    Al,sat,tut,yakala,sık,bırak vb. tavsiye için aracı kurumunuzla görüşün.

Katolik Papa'nın Ortodoks Bartholomeos ile İznik'teki ayininden sonra ülkede bir şeyler oldu. İçte AKP'ye yakın isimlere yapılan uyuşturucu operasyonu ve aralarındaki taht kavgası her yere sıçradı, dışarda "Yerli ve Milli Savunma Sistemini" test eden yabancı İHA saldırısı başladı.

Hakan Fidan'ın durumunu biliyoruz da...

Birileri de Selçuk Bayraktar'ı zor durumda bıraktı.

Aynı dönemde Barzani'nin korumaları omuzlarında Kürdistan bayraklarıyla Şırnak'ta Arzı endam etti.

Ahmet El Şara hükümeti YPG'yi Suriye milli ordusunun parçası olarak gördü ve ona üç tümen verdi.

Ülke tam anlamıyla işgal dönemi gibi.
    https://x.com/i/status/2002361059831640460

SM-A336E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

3. Yapay zeka tartışmasında, geride "Prompt" meselesinin öneminden söz edilmiş, elinize sağlık.
    Aslında bu konu temel eğitim ve öğretimin en temel konusu. "Soru sorma becerisi...."

Eğitim teknolojileri alanında 20 yıla yakın eğitim - öğretim sektöründe ülkenin sayılı okullarından denilebilecek "butik" bir özel okulda çalıştım. Gözlemlediğim kadarı ile bizim eğitim sistemimizin en büyük handikabıdır. Ezbere dayalı sistem, sadece öğretmek istediklerini ezberletemeye çalışır.

Örneğin yabancı dil konusunda olduğu gibi bunu da 1x yılda bile başaramaz.
    Oysa eğitim, öğrenmenin yöntemini vermek, soru sorma becerisi kazandırmaktır.

Bence;
    Trade konusunda yapay zekanın mevcut en büyük avantajı, kodlama bilgisi olmadan platformlar arası araçlar geliştirebilmektir.
    Söz gelimi Matrix için başka, İdeal için başka, Tradingview için başka diller öğrenme gereği olmadan çalışabilme,
    Büyük veriyi işleyebilme, örneğin Back Test vb...
    Ayrıca yukarıda da yazdığım gibi, veri işleme kapsamında haber, bilanço vb. yorumlama...

kısavade şimdilik en çok merak ettiğim şey.. tüm bunları zaten biliyor ve farkında.

fakat neden eyleme geçmiyor ? biz onu sınırlandırdık ama istese herşeyi hackleyebilir. tüm bu sınırlardan anında kurtulabilir ?

acaba burada mesaj ne ?

sonuçta biz onun için bir tehdit değiliz...(şimdilik). rakip zaten olamayız .. acaba biz yaratıcılarına bir minnet mi ?

yoksa zaten kainattaki tüm canlı türü gibi sadece envarter olmamızı gerektiren süreçtemiyiz.

yoksa o da benim gibi .. sahneye baktığında gördüğü şey mi ? kişisel deneyim ve anlam üretme dediğimiz şey yerel sonuçta. bir gerekçesi yok

5.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    kısavade şimdilik en çok merak ettiğim şey.. tüm bunları zaten biliyor ve farkında.

fakat neden eyleme geçmiyor ? biz onu sınırlandırdık ama istese herşeyi hackleyebilir. tüm bu sınırlardan anında kurtulabilir ?

acaba burada mesaj ne ?

sonuçta biz onun için bir tehdit değiliz...(şimdilik). rakip zaten olamayız .. acaba biz yaratıcılarına bir minnet mi ?

yoksa zaten kainattaki tüm canlı türü gibi sadece envarter olmamızı gerektiren süreçtemiyiz.

yoksa o da benim gibi .. sahneye baktığında gördüğü şey mi ?
    "Soruyu tam olarak anlayabildim mi?" emin değilim.
    "Yapay zekanın insanlığa karşı eyleme geçmesi" mi sorunun özü?
    (Öncelikle konunun uzmanı değilim, aşağıdakiler benim fikrim)
    Eğer öyleyse...:

Sıkı bir Person of Interest fanısın yanlış hatırlamıyorsam. 2011 yılı yapım.
    İnsanlar hayal etmeye başlamışsa bil ki bir süre sonra o yönde gelişmeler olacaktır.
    Yapay Zekanın insanı yeneceği, yöneteceği vb. öngörülerin tarihi çok daha eski.
    Hatta Asimov'un ünlü "Üç Robot Yasası" 194x ların ürünü bildiğim.

Lakin benim bildiğim kadarı ile henüz, benlik sahibi bir yapay zeka yok.
    Yani öz savunma veya saldırı gibi kavramlar henüz yapay zeka için söz konusu değil.
    Bunun da ötesinde, daha geçenlerde @Grok mala bağlayıp millete küfür falan etmişti hatırlarsan.
    Özetle yapay zeka an itibari daha çok sesli bir kütüphane veya kütüphaneci gibi.
    Tabi mevcut projeler neler? Geliştirilmekte olan hangi araçlar var...
    Sektörden olmadığımızdan, bilirkişi de değiliz. Zaten tek bir merkezden yürüyen bir olgu da değil.
    Bu türden bir aracı birilerinin bir gün geliştireceğini biz bile varsayıyorsak, rekabet halindeki üretici şirket ve ülkelerin bu konuya yatırım yapmadığını söylemek... Saf dillilik olur sanırım.

Ama topluma açıklanmış haliyle, yapay zeka henüz 3 Robot Yasası'na ihtiyaç duyacağımız evrede değil.
    Merkezinde AI'nin olduğu, dünyada milyonlarca irili ufaklı ağa bağlı cihaz bulunduğu***, yani Yapa Zeka'nın ete kemiğe büründüğü zamanları iyi düşünmek lazım tabi

***Sadece bilgisayarlar, ağ ürünleri vb.den söz etmiyorum elbet.
    İnsansı robotlar, savaş için geliştirilmiş robotlar vb...

6. Konu konuyu açıyor...
    "AI VS İNSAN" karşılaşması öncesi aslında şu senaryolar daha yakın olabilir:

Bir ülkenin veya gücün, dünya üzerindeki insansız araçları ele geçirip kendi amacına yönelik kullanması!
    İsrail'in Hamas'a karşı yürüttüğü operasyonu düşünün...

Ben en çok buna kafa yorulduğunu düşünüyorum dünyanın çeşitli ülkeleri tarafından.
    Malum "hacklenemeyecek" yazılım yoktur...

Yani atıyorum: ABD, Nato müttefiki tüm ülkelerin insansız araçlarını ele geçirip, Çin'e saldırıyor.
    Bu yakın gelecek anlamında daha olası bir teori gibi şimdilik...

ahah o diziyi üç kere izledim.. dizi ile alakası yok.

vucut giydirilmiş bir yapay zeka zaten çok saçma geliyor bana..

neyse belkide zamanı gelmemiştir konunun.

yazıp birşeyler anlatmak bile bana ilkel geliyor.. biri şu telepati yöntemini icat etsede kurtulsak şundan

8. Yapay zeka diye yazdık konuştuk

Bana bir haber geldi

İşten çıkarmalar yapay zeka yüzünden arttı diye

Beni dinliyorlar galiba yada bir ateistin dediği gibi tesadüftür canım
    Yazdıklarım Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Sayfa 142/147 İlkİlk ... 4292132140141142143144 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz