Alıntı Originally Posted by lipsoz Yazıyı Oku
Emirhan kardeşim merhaba uzun süredir yazmıyorsun.Yazmama kararı aldığını belirtmiştin.Bende senin gibi uzun süre Arena taşıdım ve hâlâ taşıyorum.Şirket şeffaf değildi.Şimdi kör karanlık oldu.Senden ricam müsait olduğunda temel olarak şirket hakkında düşüncelerini,senin şahsi beklentilerin konusunda yazılarını ara sıra burada paylaşman.Senin bilgi birikimin ile burada aydınlandık.Buna yine devam etmeni şahsi olarak rica ediyorum.
Selametle kal

Hocam merhaba ,

Yazmama kararımın dışında sayfayı da takip etmeyi bıraktım aslında. Bir akadaş söyledi yorum soranlar var diye. O yüzden girdim yoksa yazdıklarınızı da görmemiştim. Kusura bakma geç cevap yazıyorum ama dediğim gibi artık ne sayfayı takip ediyorum ne de yorum yapmaya niyetim var.

Son çeyrek bilançosu da kötü geldi. Bu bilanço Brighstarın yükünün taşındığı son bilanço idi. Bundan sonra gelecek olan ilk bilanço Paynetsiz ve Brightstarsız ilk bilanço olacak. O yüzden gelecek olan ilk bilançoyu görüp şirketin durumu hakkında yorum yapmak daha doğru olacak.

Brighstar satıldığı için muhtemelen bundan sonra gelecek olan ilk bilançoda borcun düştüğünü göreceğiz ( hem finansal borç hem de ticari borç ). Cari oranın biraz daha iyileşmesini bekliyorum. Bu bilanço yılın son çeyreğinin bilançosu olacağı için , daha derli toplu ve karlı bir bilanço bekliyorum çeyreklik bazda. Bu sektörde en yüksek ciro son çeyrekde olur.

Finansal borcun azalması ile daha az finansal gider oluşacaktır diye ümit ediyorum. Bu da artık çeyreklik kar edebileceğimizi gösteriyor. Ama geçmiş çeyreklerin zararları yüzünden yıllık anlamında kar beklemiyorum.

Dediğim gibi yan etki olmadan gelecek olan ilk bilanço önümüzdeki bilanço olacak. O geldiğinde resim ortaya çıkar.

Selamlar. Geç cevap yazdığım için kusura bakmayın.