-
Şirketin yıkım izin ruhsatı konusundaki gelişmelerle ilgili açıklama yapması gerekiyor. Şu ana kadar gördüğüm 4 büyük aracı kurum Mpark model portföye aldı. Mpark son 1 ayda katettiği mesafe ortada. Model portföye alınma sebebi de belli. Kağıt üstünde baktığımızda hem marjlarımız daha iyi hem de büyüme hızımız. İş yapısında bir sıkıntı yoksa projede var demektir. Israrla aşağı sürme hevesi Belediye ile sürekli ters düşen yapının bir kez daha sıkıntı yaşadığı izlenimi veriyor. Daha önce burada bir arkadaşımız Şirket yatırımcı ilişkilerinden aldığı bilgiyle Belediye tamamının yıkılmasını istiyor Şirket kısmi yıkım istiyor gibi bir durum olduğunu söylemişti. Şeffaf bir yönetim anlayışı olsa bunlar kamuyla paylaşılır.
Teknik açıdan benim gözümde bugün 20.9 altında bir kapanış bize 2 ay daha kaybettirir.
-
Çok hacimli bir kırılım oldu. Şimdiden 2 ay daha gitti diyebiliriz. Sebepleri sorgulasak cevap bulamıyoruz. İzleyip göreceğiz.
-
Aşağıların dolmasını bekliyor piyasa yapıcı. Birazdan aşağı basacak. Kapanış için 20.9 altı kötü 20.4 altı çok kötü 21 üstü iyi diyebiliriz hasbelkader 21.5 üstü kapatırsa çok iyi. Benim tahminim 20.9 altı kapatır 20.4 bugün delmez.
-
Spekçi işte böyle delikanlı gibi sat ya, neydi öyle üç kuruşluk kurnazlıklar..
Sn. Mehmet Bektur hisseniz zaten Türk lirasıyla da amerikan parasıyla da çok bir para etmiyor (rahmetli ferhan şensoyun dediği gibi)
buralardan böyle panikle sattığınıza göre ne kadar nakite sıkıştınız tahayyül edemiyorum..
Bence elinize yüzünüze bulaştırıyorsunuz bu hisse işini, tabii siz daha iyi bilirsiniz..
-
Kötü bir kapanış oldu tahmin ettiğimiz üzere. Benim tarafımdan önümüzdeki 2 ay güme gitti. Allah selamet versin. Tahta kumar tahtasına döndü. 17 Ekim Cuma en düşük 20.4 görüp 20.64 kapatmış bugün en düşük 20.42 gördü 20.64 kapattı. Haftaya ya herru ya merru.. İkili dip mi gelecek aşağı kırılım mı gelecek ?
-
Sn mantıcı,
Çarşamba takasından hareketle bugunkü satışlarda citinin gibi duruyor, akla ilk gelen ise Norveç fonu.
Norveç fonu satıyorsa hisse gitmiyor diye satmaz, projeler hayata geçmeyecek diye satar.
Ne düşüneceğimi şaşırdım artık )) bunlar fal tabiki henüz bilmiyoruz..
-
Sn. Chikinovski benim naçizane kendi görüşüm bu kağıtta Norveç fonu dışında yabancı yatırımcı olmadığı yönünde .Bank of (robot hariç)ve city işlemlerinin de yerli olduğunu düşünüyorum. Norveç Varlık fonu çıkıyor olabilir mi? Halihazırda yatırımla ilgili olumsuz resmî bir Kap haberi yok. En son 3 Aralık ta Şirket projeksiyonlarını yayınladı. Bu tarz uzun vadeli fonların bu aşamada çıkış yapmasını gerektirecek bir durum olduğunu düşünmüyorum. Zaten çıkışa geçildiyse geçmiş olsun o kadar lotun bitmesini bekleyeceğiz. Yani citi yabancı bu tahtada piyasa yapıcının kullandığı enstrüman. Mesela geçen X te biri yazmış Tınaztepe de 10 gündür yabancı oranı artıyor diye …bu komik ..bu kadar küçük tahtada 10 gün gerçek yabancı gelecek ama piyasa yapıcı aynı fiyattan verecek ? Bu mümkün değil.
Tabii bir de gerçek var Kağıt sürekli baskı altında. Burada aklımıza gelen projede bir sıkıntı olup olmadığı. Hoş yazın çıkarken de bir haber yoktu ordan çakılırken de hakeza geçen sene Ocak şubat martta çakılırken de yoktu. O yüzden bekleyip göreceğiz.
Mpark a Ak yatırım 655 TL hedef fiyat vermiş. Şu anda pd/dd2.25. Bu fiyata geldiğinde 3 ü geçecek ki bize göre büyümesi daha yavaş gidecek bir grup. X te son 2 haftadır sürekli parlatılıyor ve aracı kurumlar model portföye aşıyor.
Bizim pd/dd 1 e yakın seyrediyor ve çok büyük bir büyüme ivmesi beklediğimiz halde. Borsada her şey rasyonel olsa herkes zengin olur derler ya işte o hesap. Sonuç olarak ucuz bir hissemiz var hep ucuz kalabilir mi bunu da zaman gösterecek.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri