Artan

12.320,00 10 18:10
85,80 10 18:10
236,70 9.99 18:10
88,70 9.98 18:10
67,85 9.97 18:10
Artan Hisseler

Azalan

46,58 -9.99 18:10
56,05 -9.96 18:10
194,30 -9.96 18:10
10,80 -9.92 18:10
21,60 -9.47 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

14.811.272.651,72 18:10
11.086.493.448,58 18:10
7.357.061.520,82 18:10
6.085.142.723,10 18:10
5.960.933.774,50 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 262/262 İlkİlk ... 162212252260261262
Arama sonucu : 2096 madde; 2,089 - 2,096 arası.

Konu: KONTR - Kontrolmatik Teknoloji Enerji ve Mühendislik A.Ş.

1. durum ----- kavram

gerçeği çarpıtma---- bilişsel çarpıtma
    kendini ikna etme ---- rasyanonalizasyon
    kaygıdan kaçma ----- savunma mekanızması
    aşiri iyimserlik ------ pozitif yanılsama

dengeli yaklaşım------ öğrenilmiş iyimserlik

kısa vadede rahatlatıcı
    uzun vadede gerçeklikten kopuş varsa risklidir.
    ilk 4 kavram sağlıksız durumlarda oluşur
    öğrenilmiş iyimserlik gerçeğin kabul edilmesi durumudur.ama duygusal çöküş olmaz.
    kontr yatırımcıları çoğunu yaşadı. umarım dengeli yaklaşıma herkes ulaşmıştır

2.  Alıntı Originally Posted by nevriz Yazıyı Oku
    Sayın sımsek.otuken

Sayın simsek.otuken

Arkadaşlar bu yüzde üçyüzden yüzde yüze revize olayına değinmek istiyorum ,burada Sami beyin hatası yok diye düşünüyorum ,çünkü üç yüzü isteyen adam kendisi neden yüze revize etsin bu mümkün değil ayrıca üçyüz onaylanması şirkete para ve güç olacaktı ,peki ne oldu revize yönüne gidilen süreçte
    suç teşkil etmemesi için kurum belirtmeyeceğim ancak inancım odurki şirketin önünü kestiler ve yazık ettiler burada bir çok faktör olabilir mesela rakip firmaların engellemesi veya marka holdingin başına gelen durumlar gibi bilenler bu olayı bilir .

şimdi burada bir kaç gün önce yazdığım bir bilgiyi tekrar paylaşayım ihlas fiyatı 2,50 %200 bedelli açıkladı 1 ARALIKTA takip edin en kısa zamanda onay alır 2 aya asla kalmaz peki kontrolmatiği neden 9 ay beklettiler hiç olmasa kısa sürede karar verilse şirkette ona göre vaziyet alırdı ,tahminime göre şirket bunun onaylanacağını düşünerek rahat davrandı onaylanmayıncada acil eylem planını devreye soktu %300 den gelecek paranın planını uygulayıp yoğun satışa geçti ,bu konuda başka görüşlerde olabilir
    Bu soylediklerinize hiç itirazim yok ancak halen daha "küçük yatırımcı düşünüldü, 300 den 100 e o sebeple indirildi" gibi patron guzellemelerini görünce nevrim donuyor. Cidden bizi düşünen Patron bedelli gunu tavandan hisseyi eksi 8 e çeker mi? 12.80 den alan kurumsal yatirimci neden 11.40 dan satıyor o da ayrı bir dalavere. Patron ile ilgili söylenecek güzel bir şey kalmadı, bunu yapmayın lütfen!

O gün ne olduysa, bunu çıkıp şeffaf bir şekilde yatırımcıya anlatmaları gerekiyor. Yoksa al sat kağıdı olmadan öteye gidemez bu kağıt.

3.  Alıntı Originally Posted by simsek.otuken Yazıyı Oku
    Bu soylediklerinize hiç itirazim yok ancak halen daha "küçük yatırımcı düşünüldü, 300 den 100 e o sebeple indirildi" gibi patron guzellemelerini görünce nevrim donuyor. Cidden bizi düşünen Patron bedelli gunu tavandan hisseyi eksi 8 e çeker mi? 12.80 den alan kurumsal yatirimci neden 11.40 dan satıyor o da ayrı bir dalavere. Patron ile ilgili söylenecek güzel bir şey kalmadı, bunu yapmayın lütfen!

O gün ne olduysa, bunu çıkıp şeffaf bir şekilde yatırımcıya anlatmaları gerekiyor. Yoksa al sat kağıdı olmadan öteye gidemez bu kağıt.
    ogün olana bende çok şaşırdım ve Sami Aslanhanın yanlış yaptığına inandım belki bilmediğimiz durumlar vardı öyle davrandı belki kendisine göre haklıydı
    bana göre iş bilmezlik tecrübesizlikti ,kağıt bölünmüş tavan yapmış 17 milyon lot tavandan işlem olmuş bir o kadarda alışta var sen kalk oradan kağıdı boca et akıl mantık alır değil,genelde yüklü tavan yapan kağıtlarda satış durur alış kademesine yığılma iyice artar ve ertesi günde yeniden bir atak yapar hal böyleyken herkesten önce sen satışa geç hemde yüklü tavanı boz yetmiedi 15,88 kadar tekrar boca et yangından kendini dışarı pencereden atan adam misali ,hal böyle olunca millet yahu bunun kendisi kendi kağıdına inanmıyor algısı oluştu ve kağıt adeta yıkım yaşadı ben şirketin sahibi olsam böyle bir panik satışı yapıp milleti peşime takmazdım ,Sami burayı okuyorsa öğrensin
    ancak sevindirici olan şu ki bunca olumsuzluklara rağmen kağıt dayandı ve kendi başını suyun üzerinde tutabildi ,bu şirketin geleceğe olan umutvar bir yatırımcısının olduğunun bir göstergesidir

4. Bu kâğıt ne zaman toparlanacak olsa sami fırsat bilip hisse sattı. Bunca rezilliğe rağmen hala borç batağında olması da ayrı bir mesele. Daha beteri de onca şey yaşanıyorken şu ibrikçi baş belasının yapay zekaya yazdırdığı saçmalıklar.. osuruyormuş gibi oturan yağ tulumunu her koşulda savunuyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

5.  Alıntı Originally Posted by erhan Yazıyı Oku
    Bu kâğıt ne zaman toparlanacak olsa sami fırsat bilip hisse sattı. Bunca rezilliğe rağmen hala borç batağında olması da ayrı bir mesele. Daha beteri de onca şey yaşanıyorken şu ibrikçi baş belasının yapay zekaya yazdırdığı saçmalıklar.. osuruyormuş gibi oturan yağ tulumunu her koşulda savunuyor.

Aynen öyle, bütün önemli desteklerde, bütün güzel haberlerde istisnasız satış yaptı. Hep olumluya yorduk ve geldiğimiz nokta bu!

Ama yok pardon hisse tabana yayildi

6. Yatırımcı sayısı en yüksek 20 şirket kontrolmatik devler liginde
    https://rotaborsa.com/sasa-tupras-ve...ek-20-hisse-4/

7. kontrolmatiğe gelen vuruyor giden vuruyor beraberinde Sami Aslanhanda aynı kaderi paylaşıyor ,acaba haksızlıkmı ediyoruz düşünceside zaman zaman aklıma gelmiyor değil ,çünkü bir ata sözü vardır bekara karı boşamak kolaydır diye
    ben dahil akıl verenmi dersin yerden yere vuranmı dersin ,hiç şu empatiyi yapamıyoruz yahu kim kendi şirketini zora sokmak ister ,şirketin şartlarını ve içinde neler döndüğünü ve bu durumda neler yapılabileceğini acaba hangimiz şirket sahipleri kadar biliyoruzki bu kadar ahkam kesebiliyoruz bir durup düşünmek lazım galiba bunca teknik alanı ortaya çıkaran Sami Aslanhan ve ömer Ünsalan dan bizler çok daha akıllı ve beceriklimiyiz ? empati ve objektiflik isteyen bir durum.Adamlar uzaya uydu göndermiş ve bunu kendileri yapmış ve oradan para kazanmaya başlamış biz burada tu kaka ,bizim millet olarak kötü özlelliklerimizden biride galiba başarıyı cezalandırmak

8. Sayın nevriz kendisi isterse açıklama yapar dimi bu kadar şaibeli işleri bize kendi açıklasın. Twiter da yoruma kapalı hesap açıklama yok her yerde pişmiş kelle gibi sırıtan tuhaf suratıyla dahi açıklama yapsa şeffaflıktan bahsetse ve uygulasa ama yok ibrikçisini göndermiş buraya onun adına yapay zeka aracılığıya yazılmış boş yazilar var. Benim güvenim sıfır bu dan sonra da yapacağı hiçbir bedelliye katılmayacağım

Sayfa 262/262 İlkİlk ... 162212252260261262

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •