KAĞIT KATİL BALİNALAR SALDIRISINDA
https://www.dailymotion.com/video/x5ok04i
Yıllar önce bir belgeselde izlemiştim buradakide benzer bir video
katil balinalar yüksek ses frekansıyla okyanuslarda bile anlaşabilen ve çok zeki hayvanlardır ,çığlıklarıyla küçük balık sürülerini ürkütüp korkutup bir araya toplarlar sonra sadece ağızlarını açıp ilerleyerek topladıkları balık sürüsünün içinden geçerek bir kaç saniyede tonlarca küçük balığı yutarak ziyafet çekereler ,etrafında onların dev cüssesini gören küçük balıklar korkularından sürekli sürünün ortasına doğru hareket ederler aslında kaçmayı deneseler balinalar onlar kadar seri olamadığı için kurtulma şansları vardır ama korku onları bir türlü av olmaktan kurtarmaz belki çok azı bilinçsizce hareket ederek katil balina çemberinden çıkar oda şanslılarıdır ve çok az bir bölümüdür ,
bu son düşüşleri ona benzetiyorum ,piyasanın balinalarına yüklü mallar satıldı ,bu balinalar zeten çok ucuza aldıkları bu hisseleri baskı aracı gibi kullanarak kağıdı iyice düşürerek toplamaya çalışıyorlar ve öylesine aç gözlülerki halen ellerinizdekileri verin dercesine aşağı basıyorlar bu bir müddet daha devam edecek gibi piyasada mal kalmayınca bu sefer yukarı sürecekler hemde deliler gibi işte o zamanda gelen küçük yatırımcıya yükleyerek ziyafet çekecekler kendilerine ,
o nedenle katil balinalardan korkmadan bir kenarda beklemeyi tercih edeceğim yem olmamak için ,sürüye katılırsam yem olacağımı biliyorum, kaç gündür hem düşmesi hem yüksek işlem hacimleri bana balinaların küçük balıklar bir yere toplaması gibi geliyor,
peş peşe milyarlık ihaleler alınacak kağıt gitmediği gibi geri gelecek normal bir iş değil
Yer İmleri