Sayfa 97/157 İlkİlk ... 47879596979899107147 ... SonSon
Arama sonucu : 1249 madde; 769 - 776 arası.

Konu: Uzun Vadeli Yatırım

Uzun Vadeli Temettü Yatırımcılığı

Alıntı Originally Posted by DRİZM Yazıyı Oku
    .....Fakat çoğunlukla işe yarar.
    Sizin özelinizde diğer kıymetli hocalarıma da yöneltiyorum bu sorumu: Dediğiniz gibi temettü dağıtan şirketler çoğunlukla temettü öncesi fiyatına geri dönüyorsa eğer, xu100 ile xtmtu veya xu30 ile xtm25 arasındaki f/k oranlarını karşılaştırdığımızda temettü endekslerinin çok daha avantajlı olduğunu gözlememiz gerekmez miydi?

2.  Alıntı Originally Posted by mhtakif Yazıyı Oku
    @erhanacikgoz1 ün tahmini doğru çıktı buradan kutlarım. Çimentocuların 6 aylıklarıda beklenen gibi değil.
    Benim yorumumda, 6 aylıklar iyi gelmezse bu sene çimentocuları unutalım demiştim(bir kaçı bilanço açıklayınca diğerlerini beklemeye gerek yok demiştim). Gelecek sene 6 aylıklara kadar bakmam artık.

General Mobile 4G Dual cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    teşekkür ederim.

Alıntı Originally Posted by Selim Yazıyı Oku
    Sizin özelinizde diğer kıymetli hocalarıma da yöneltiyorum bu sorumu: Dediğiniz gibi temettü dağıtan şirketler çoğunlukla temettü öncesi fiyatına geri dönüyorsa eğer, xu100 ile xtmtu veya xu30 ile xtm25 arasındaki f/k oranlarını karşılaştırdığımızda temettü endekslerinin çok daha avantajlı olduğunu gözlememiz gerekmez miydi?
    Selim bey bu konuyu aynen senin dediğin şekilde ve başka şekillerde anlatıldı. Seni tebrik ederim olağan söylenen herşeyi sorgulaman her zaman senin yararına ve gelişmeni öğrenmeni sağlayacaktır.

kısaca tekrar değineyim bu benim yorumum bu arada sorgulayabilirsin yaptıgım yorumu

1- hisse senetleri neye göre yukarı veya aşağı hareket eder haberlere göre bilancolarına göre. Peki bu iki seçenekte hangisi kalıcı yükseliş veya düşüş sağlar. Bilancoya bağlı olanlar kalıcılık sağlar diğer tüm sebeplerle yükselen veya düşen hisseler geçici çıkışlara sahne olup tekrar eski seviyelerine düşecektir fakat karlılıgı yzünden yukarı gidenler o seviyeden bilancosu tekrar bozulmadan düşmez.

Hal böyle ise hisse senetlerinin neye dayalı yukarı çıkabildiğini anlamış olduk. Hal böyle ise hisse senedi temettü verildi diye yukarı çıkamaz. BU hisse senedinin yukarı gitmesi için veya kalıcı sekilde yukarı gitmesi için bir sebep neden değil.

2-Peki ya gerçekten hisse senedinin yukarı gitmesi için bir sebepse bunuda sorgulayalım tamam 1. maddemiz mantıklı ve doğru fakat temettününde bir etkisi varsa bunuda sorgulayalım nede olsa sorgulayan insanlarız bizler.

Bakıyoruz temettü verilince şirket o dönemde elde ettiği karın bir kısmı dışarıya yani patron dahil tüm ortakların cebine aktarılır.
    Şirket bunyesinden çıkarılan bu para doğal olarka şirket mevcut değerini düşürür bu sebeple hisse senedi fiyatı temettü günü düşürülür. Niye düşürüldü şirketten para çıkartıldığı için o halde temettü verilince hissse senedinin fiyatının düşürülmesi kadar daha doğal birşey var mı ? YOK. Çünkü düşürülmezse şirket pahalı görünecek. EHH peki bunuda öğrendi isek nasıl olurda hisse senedi temettü verdikten sonra eski fiyatına sırf temettü verdiği için çıkabilir diyoruz ??? BU gerçekten mantığa ve akla uygunmu ? Tabiki değil. Peki ya temettü sonrası bir hisse senedi eğer çıkmışsa ozman ne demeliyiz ? Mantığa akla uygun olan en sağlıklı yaklaşım nedir ? eğer hisse senedi temettü sonrası tekrar yukarı çıkmışsa bir sonraki gelecek bilancoda tekrar dağıtılan karın kazanacağının analiz edilmesi ile sağlanır.

3-Yine aynı şekilde yıllardır en yüksek oranda istikrarlı şekilde temettü dağıtan çimentolardır. Eğer temettü verildikten sonra temettü ver,ildi diye tekrar eski fiyatına çıkacaksa hisse senedi çimentolar bist-100 ün geçmişten gelecceğe en çok kar ettiren hisse senetleri olması gerekirdi. ve yine bu hisse senetlerinin pp/dd f/k oranları çok yüksek oranlarda görünecektir.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

3.  Alıntı Originally Posted by Selim Yazıyı Oku

"avantajlı F/K dan" ne kastettiğinizi biraz açar mısınız?

Alıntı Originally Posted by DRİZM Yazıyı Oku
    "avantajlı F/K dan" ne kastettiğinizi biraz açar mısınız?
    Düşük olması.

5.  Alıntı Originally Posted by Selim Yazıyı Oku
    Esas olan net kârdaki ve satışlardaki uzun süreli büyüme potansiyeli ve yüzdesidir. F/K tek başına anlamsız kalıyor. Yani şirket uzun yıllar net kâr büyüme ortalaması %20 ise ve siz bunun böyle devam edeceğini düşünürseniz 20 F/K normal kabul edilebilirken, yıllık net kâr büyüme ortalaması %5 olan ve böyle devam edecek bir şirket için 10 F/K pahalı kabul edilebilir.

Temettü yatırımcısı olmak ise tamamen tercih meselesi. Herkes artılarını eksilerini yazmış zaten uzun uzun. Yatırımcı tipinize siz karar vereceksiniz.
    Temettü emeklisi aday adayı.
    www.lattedenborsaya.com

6. kişisel olarak f/k ya hiç bakmayan birisiyim. yani bana etkisi %1 dir.

çünkü f/k için bir sürü çıkarım var. ve doğru f/k oranının kaç oldugu belirsiz.

örneğin sence kaç f/k ucuz ? böyle bir stradart varmı ?

yok f/k 5 se iyidir dedin diyelimki.

aç bimas'i tarihi boyunca gördüğü en düşük f/k 10'dur. oda sadece 2008 krizinde bimas full 40 ile 25 arasında gezer f/k si.

ee grafiğe bak hala gidiyor. hani pahalıydı ? bu yuzden hep sektörle karşılaştır derler :D buda komık.

ya sektörde sadece tek hisse ise ya rakibi yoksa hangi sektörün f/k ortalamasıyla karşılaştıracam.

veya sadece 2 adet hisse varsa sektörde ve diğer hisse zarar yayınlıyorsa hangi f/k ile karşılaştıracam.

kısacası f/k olayı saçma sapan bir halt bana göre mantıgım bunu kabul etmiyor. birde f/k için yuksek cıkanlar gelecekte daha iyi bir karlılık beklenıyor olarakta yorumlanabiliyormuş :D

hangine bakacam arkadaş ucuz pahalı yorumum yapacam yoksa yüksek cıkınca yok pahalı degıl gelecekte cok kar edecekmı diyecem. EE ozman niye f/k diye birşey cıkartmışlar. Diye soramazın insanlar hata yapabilir fark etmeyebilir. Ozman niye hristiyanlıkta çıkmış Musevilik varken ? niye hala buna inan itaat eden insalar var yok okadar ınan ınanıyorsa vardır bir hikmeti mi diyecez ?

HAYIR sorgulamaya ve mantıgını anlamaya devam edip kendi çıkarımlarımızı yapacagız ? Ozman insanlar tarafından her cıkartılmış şeyi kabul et. Olmaz senin bir aklın beynin zihnin var seni işnsan yapan bunlar. Dolayısıyla hiçbirşey mantıgın beyninle çelişmemesi lazım.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..

7.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    YAKINDA BİR KONU BAŞLIGI AÇIYOR VE BİR WEB SİTEYİ DEVREYE SOKUYORUM.

Analizler yatırımcılık vesaire kucuk yatirimciya lazım olabilecek tüm bilgileriden bahsedeceğim.

İşin içinde herşey olacak mevduattan tutu algoritma ve hisselere katar. Bilanco model portfoy hatta bitcoin dahil.

Hepsine nasıl yetişirim bilmiyorum ama.

Sistem algoritma bilanco demişken henüz bilancolar yeni yeni gelmeye basladı.

Ben hisse seçme algoritmam yada sistemim genel hatlarıyla şu şekilde.

yeni bilancolar geldikçe eklenerek guncellenecektir.

Excel dosyasının tümünü öğe sonrası paylasırım.

bazı kısımlar güncel değil bilginiz olsun indirip bir fikir olsun diyenler için paylasıyorum. çıkan hisse senetlerını kaale almayın bilancoların hepsi güncel değil.

bu lıste tekrardan tazelenecek. bundan sonra sureklı tazelenecek yani.

sağ üst köşeden indirebilirsiniz.
    https://drive.google.com/file/d/0B7s...ew?usp=sharing

8.  Alıntı Originally Posted by Selim Yazıyı Oku
    Düşük olması.
    https://www.youtube.com/watch?v=ULPNl8t503I

linkteki eğitimin 13. sorusuna verilen yanıta bir bakın...

Sayfa 97/157 İlkİlk ... 47879596979899107147 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •