Alıntı Originally Posted by Sercanhan Yazıyı Oku
BİM in kaç yıllık borsa geçmişi varmış emsal oluştursun.. Bi ara Vakıfbank la eşitti piyasa değeri.. Daha ayu piyasası nedir bilmezsiniz adam akıllı borsada düşüş görmemişsiniz kalkıp ne olduğu belirsiz bim gibi şirketlerin yüksek fk sını örnek veriyorsunuz.. Borsada örnek verilecekse işc,tüpraş, Ford saysan5 kağıt yoktur örnek verilecek..bim miş..
İnsanların konusarak anlaşabileceğini düşünüyorum. Biraz gergin yazmışsınız. Bİm ne oldugu belirsiz bir hissemi sizce ? sorun ne anlamadımkı nıye bu kadar kızdınız. ADEL dende örnek verebiliriz. daha bir çok örnek çıkar adelin emsali var mı ? sektöründe tek bir hisseyi hangi sektörün f/k sı ile değerlendireyim varsayalımkı emsali var. sadece 1 adet hisseden oluşan ortalama f/k ne kadar doğru ?

Ne söylememi bekliyordunuz gerçekten anlamadım. Bir örnek verirken sizin seçtiğiniz 5 hisse üzerindenmi örnek vermeliyim birde niçin bu 5 hisseden örnek vermeliyim ? saydıgınız 5 hisse neye göre ve kime göre örnek verilecek hisse kategorisine girdi.

Problemı anlayamadım hocam

Alıntı Originally Posted by mhtakif Yazıyı Oku
F/K çok önemli.
(öncelikle tek seferlik olanları eleyeceğiz (tek seferlik yüksek kar)
faaliyetlerden gelmiyorsa da eleyeceğiz.)

1- bilanço günü etkiliyor mu?
etkiliyorsa düşüyorsa yani baya iyi
örneğin bugün HEKTS %20 ye yakın düştü.
2- değişik stratejiler var
örnek geçen paylaştığımız HBK>FK,
bir diğeri kendi fk ortalamasına göre.
vs

General Mobile 4G Dual cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Evrensel mi ? yanına bazı kriterleri koymak gerekiyor mesela bu şirketlerin hiç zarar etmemiş olması gibi.

cunku zarar etmiş hissede f/k kulalnamıyoruz. Genele hitap eden bir strateji varmı ? HEKTSın f/k sımı düştü anlamadım ?

biraz daha detaylı gidebiliriz. F/K olmazsa olmaz yapan nedir mesela ?