Artan

1,41 14.63 18:10
28,38 10 18:10
55,00 10 18:10
267,50 9.99 18:10
123,40 9.98 18:10
Artan Hisseler

Azalan

47,70 -10 18:10
283,50 -10 18:10
45,36 -10 18:10
43,74 -10 18:10
12,99 -9.98 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

13.711.567.177,20 18:10
10.895.811.089,25 18:10
8.802.742.609,10 18:10
8.085.116.003,38 18:10
7.196.277.142,40 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 7338 madde; 1 - 8 arası.

Konu: KUTPO - Kütahya Porselen

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post

buda bolingere göre kutponun davranışları......

geçmişte defalarca bolingerin alt ve üst sınırlarını aşmıştır....her aştığında da tekrardan bolingerin içine girmiştir...kalan zaman dilimlerinde genelikle bolinger içinde hareket etmiştir....

grafikte de görüldüğü üzere en son bolingerin alt sınırını aşmış daha sonra da içeri girmiştir...şu an itibari ile bolingerin alt sınırı 6,30 seviyesinde....üst sınırı ise 8,15 seviyesindedir...genelikle bolingerin altını dest ettikten sonraki zaman diliminde zamanla yukarı yönelmiş ve üst sınırı test etmiştir...eğer ki bilanço güzel gelirse ki bazı arkadaşlar böyle bekliyor o vakit tekardan üst sınırını test edebilir...bu benim açımdan güçlü bir ihtimaldir...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

2. Hisse hareketleri bolingeri şekillendirir. Bolingerin mantığı gereği taşmalardan sonra fiyat bandın içine girer. Bu durum bütün hisseler için geçerlidir.

Yatırım tavsiyesi değildir, olamaz.

Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku

buda bolingere göre kutponun davranışları......

geçmişte defalarca bolingerin alt ve üst sınırlarını aşmıştır....her aştığında da tekrardan bolingerin içine girmiştir...kalan zaman dilimlerinde genelikle bolinger içinde hareket etmiştir....

grafikte de görüldüğü üzere en son bolingerin alt sınırını aşmış daha sonra da içeri girmiştir...şu an itibari ile bolingerin alt sınırı 6,30 seviyesinde....üst sınırı ise 8,15 seviyesindedir...genelikle bolingerin altını dest ettikten sonraki zaman diliminde zamanla yukarı yönelmiş ve üst sınırı test etmiştir...eğer ki bilanço güzel gelirse ki bazı arkadaşlar böyle bekliyor o vakit tekardan üst sınırını test edebilir...bu benim açımdan güçlü bir ihtimaldir...

dediğim gibi dostlar ben gelecek olan net bilanço verilerini görmeden bir şey anlamak çok zor...çünkü vergi dairesine verilen ile spk ya verilen arasında format olarak çok fark var...o yüzden de insan bir karşılaştırma yapamıyor...ama cironun %13 artmış olması bana göre çok güzeldir..bu satışlardan da mantıken zarar yapabileceğine ihtimal vermiyorum....

son çeyrekte döviz %17 civarlarında çıktı şirketin döviz açığı olsa belki bu zarara neden olabilir derdim ama hatırladığım kadarıyla açığı yoktu...o yüzden de gelecek bilançonun kar yapma olasılığı çok yüksek geliyor bana....ama yine de karar sizlerin dostlar....

yeni fabrikanın olumlu etkileri çok olacaktır...özelikle de ülkemizdeki kriz artık hafifler ise bunun hem satışlara hem de kara çok olumlu etkisi olacaktır...bir de hatırladığım kadarıyla ithal porselenlere %18 civarlarında bir gümrük vergisi gelmişti...işte bu vergi ile ithal ürünleri de pahalı hale gelmiş olmalı ki satışlar rekor kırmıştır....
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

daha önce arkadaşlar 2016 son çeyrekteki cironun 105 milyon olduğunu söylemişlerdi diye hatırlıyorum..ben ise 98 milyon olarak gördüm...acaba ben mi yanlış gördüm...??? bilanço önceki formatlarda olsaydı çok daha güzel bir inceleme yapabilecektik...açıkçası bu vergi dairesi bilançosu ile spk ya verilen bilanço benim kafamı sürekli karıştırmıştır...

ama mantığım gelecek bilançodan kar yazacağını söylüyor....bu yüzden de tutmaya değer görüyorum...hele hele teknik verilerin de iyicene dip yaptığı bu ortamda riski çok düşük görüyorum...risksiz zaten borsa olmaz ama bu şartlarda bana göre risk düşüktür...tabi fiyatın bu seviyelerde olduğu yerde ileride ne olur bilemem...

hepinize başarılar diliyorum...

burada güzel bir haber var dostlar...

Tüketici Güven Endeksi, Ocak 2017

Tüketici güven endeksi 66,9 oldu

Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan tüketici güven endeksi, 2017 Ocak ayında bir önceki aya göre %5,6 oranında arttı; 2016 Aralık ayında 63,4 olan endeks değeri 2017 Ocak ayında 66,9 oldu.

Hanenin maddi durum beklentisi endeksi 87,9 oldu

Hanenin maddi durum beklentisi endeksi bir önceki aya göre %2,9 oranında artarak 2017 Ocak ayında 87,9 oldu. Bu artış, gelecek 12 aylık dönemde hanenin maddi durum beklentisinde iyileşme olduğunu göstermektedir.

Genel ekonomik durum beklentisi endeksi 88,6 oldu

Genel ekonomik durum beklentisi endeksi 2016 Aralık ayında 86 iken, 2017 Ocak ayında %3 oranında artarak 88,6 oldu. Bu artış, gelecek 12 aylık dönemde genel ekonomik durumun daha iyi olacağı yönünde beklentisi olan tüketicilerin sayısının bir önceki aya göre arttığını göstermektedir.

İşsiz sayısı beklentisi endeksi 68,9 oldu

İşsiz sayısı beklentisi endeksi bir önceki aya göre %5,4 oranında artarak, 2017 Ocak ayında 68,9 oldu. Bu artış, gelecek 12 aylık dönemde işsiz sayısında düşüş bekleyenlerin artmasından kaynaklandı.

Tasarruf etme ihtimali endeksi 22,4 oldu

Tasarruf etme ihtimali endeksi %34 oranında arttı. 2016 Aralık ayında 16,7 olan endeks, 2017 Ocak ayında 22,4 değerine yükseldi. Bu artış, tüketicilerin gelecek 12 aylık dönemde tasarruf etme ihtimallerinin bir önceki aya göre arttığını göstermektedir.

Bu konu ile ilgili bir sonraki haber bülteninin yayımlanma tarihi 20 Şubat 2017’dir.

AÇIKLAMALAR

Aylık tüketici eğilim anketi ile tüketicilerin kişisel mali durumlarına ve genel ekonomiye ilişkin mevcut dönem değerlendirmeleri ile gelecek dönem beklentileri ölçülmekte ve yakın gelecekte yapılması planlanan harcamalarına ve tasarruflarına ilişkin eğilimleri saptanmaktadır.

Anket sonuçlarından hesaplanan tüketici güven endeksi 0-200 aralığında değer alabilmektedir. Tüketici güven endeksinin 100’den büyük olması tüketici güveninde iyimser durumu, 100’den küçük olması tüketici güveninde kötümser durumu göstermektedir.

2012 yılında başlayan tüketici güven endeksi serisi, Reg ARIMA modeli kullanılarak 2004-2011 dönemi için geriye doğru çekilmiş ve geri çekilmiş seri 2013 yılında kullanıma sunulmuştur. 2017 yılında ise tüketici güven endeksini oluşturan dört alt endeks, çok değişkenli modele dayalı yaklaşımla geriye çekme yöntemi kullanılarak 2004-2011 dönemi için üretilmiştir.

http://www.tuik.gov.tr/PreHaberBultenleri.do?id=24905

paylaştığım linkte tüketici güven endeksini gösteren güzel bir grafik var....geçen aya göre yükselme var...yanlız 2016 8,9,10.aylarda bu endeks 74 civarlarında iken 11. ayda 68,9 a , son ayda ise 63,4 e düşmüş idi...2016 ilk 6 ayına kadar ortalama 68 civarında imiş....darbe ayında ise 67 e düşmüş ...darbeden sonra ise yükselmiş...

bu endeks güzel bir veridir dostlar....ülkemizdeki krizin seyrini gösteriyor bence...zaman zaman faydalanılmalı....

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •