Sayfa 237/1009 İlkİlk ... 137187227235236237238239247287337737 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 1,889 - 1,896 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Ya o kurbanları direk dolarla alırlarsa, yani dolarlar kurban satıcısına geçerse?. Likidite açısından hiçbir fark yaratmaz. Türkiyedeki asıl sorun da bu değil mi zaten dolarizasyon o denli kuvvetli ki bazı durumlarda ciddi anlamda kapalı ticaret zincirleri hiç TL olmadan çok büyük bir eko sistem oluşturabiliyor. Tcmb'ye selam olsun. Zira bu onun eseri.
    piyasadaki dovizin toplam TL emisyonuna oranini bilen varmi?

Doviz daha fazla olabilirmi?

2.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    piyasadaki dovizin toplam TL emisyonuna oranini bilen varmi?

Doviz daha fazla olabilirmi?
    Kabaca %40 civarında. Çok kaba hesap söylüyorum toplam M3 para arzı 1560 milyar TL ise bunun içinde döviz kısmı 650 milyar TL civarı sanırım.

%40 lı rakamlar dahi dolarizasyon için ciddi seviyeler. %50 leri geçtiğinde zaten tcmb kısmen para piyasası kontrolünü kaybetme sınırına yaklaşmış olur.

1.1.2013 tarihindeki dolarizasyona baktım o tarihte %27 civarındaymış, yani M3=783 milyar TL yabancı para= 214 milyar TL.

4 yılda ciddi bir fark oluşmuş.
    Son düzenleme : rxpu; 04-08-2017 saat: 21:58.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

3.  Alıntı Originally Posted by MrK Yazıyı Oku
    Önümüz kurban bayramı, kurbanlık alanların bozduracağı dolarları 3.35 den alacağız, sonra 3.60 dan meraklısına devredeceğiz, sonra 2.9 yolculuğu...
    Sonra Napolyon demiş ki: "Evet, oralar parmakla alınsaydı, ben de öyle yapardım.."
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,156
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Kabaca %40 civarında. Çok kaba hesap söylüyorum toplam M3 para arzı 1560 milyar TL ise bunun içinde döviz kısmı 650 milyar TL civarı sanırım.

%40 lı rakamlar dahi dolarizasyon için ciddi seviyeler. %50 leri geçtiğinde zaten tcmb kısmen para piyasası kontrolünü kaybetme sınırına yaklaşmış olur.
    %43 civarı
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by MrK Yazıyı Oku
    2.9 dan 3.35 tepkisini de alırız, sonra 2.5 a kadar short...

2018 yaz ayları euro: 5 TL dolar 2.5 TL sepet 3.75
    Son bir kaç saattir ne içtiğinizi paylaşırsanız biz de o sihirli iksirden faydalanmak isteriz.

6.  Alıntı Originally Posted by MrK Yazıyı Oku
    2.9 dan 3.35 tepkisini de alırız, sonra 2.5 a kadar short...

2018 yaz ayları euro: 5 TL dolar 2.5 TL sepet 3.75
    Bu yazdığına gerçekten sende inanıyormusun
    yazık ya sizler olmasa nereden para kazanacaz ki

7. Altınla ilgili şöyle faydalı bir giri buldum. Altını nereden buluruz, denizden mi çıkarsak yoksa Mars'a maden mi kursak diye düşünenler düşünenler iyi okusun.

8.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Altınla ilgili şöyle faydalı bir giri buldum. Altını nereden buluruz, denizden mi çıkarsak yoksa Mars'a maden mi kursak diye düşünenler düşünenler iyi okusun.

Burada dikkat edilmesi gerek önemli bir nokta var, Çok az bulunuyor tanımı, dünya ve ay'ın kütlesine göre yüzdesel olarak az bulunuyor anlamında kullanılıyor. Ancak toplam altın miktarı insanoğlunun bugüne kadar kazdığı miktara göre epey fazla bir büyüklükte. (insanoğlunun elindeki: 350.000 ton , Toplam kütlede yüzdesel olarak az olan toplam altın miktarı 2-3 milyar ton)

Sonuç: O altın gözümüzün önünde duruyor, biz çıkaramıyoruz. Yani yeni altın üretimi için 2 supernovanın çarpışmasına ve buraya sürüklenmesine gerek yok. Ciddi miktarda altın gözümüzün önünde duruyor, sadece teknolojimiz *şimdilik* o altını oradan ayrıştıramıyor.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Sayfa 237/1009 İlkİlk ... 137187227235236237238239247287337737 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •