-
Iskoc ressam Henry Raeburn'in dogum yil donumu (4 Mart 1756)
Ritratto di James e John Lee Allen (Portrait of James and John Lee Allen, 1790)
-
Nikolay Vasilyevic Gogol'un olum yil donumu (4 Mart 1852)
"Keske hic olmasaydin su dunyada, keske sana hic rastlamasaydim, keske canli bir varlik olacak yerde esinli bir ressamin yarattigi bir tablo olsaydin. O zaman resminin onunden hic ayrilmaz, sonsuzcasina sana bakardım.Oper, operdim seni. Sonsuz guzel bir dus gibi seni yasar, seni solur ve mutlu olurdum." Petersburg Oykuleri
.jpg)
"Meglio che tu non fossi mai esistita! Che tu non fossi venuta al mondo, che fossi soltanto la creazione di un artista ispirato! Io non mi allontanerei dalla tela, ti guarderei eternamente e ti bacerei. Vivrei e respirerei di te come d'un meraviglioso sogno, e sarei felice." Racconti di Pietroburgo
-
Kugu Golu Balesi (Swan Lake - Il Lago Dei Cigni) ilk kez 4 Mart 1877'de Bolsoy Tiyatrosunda sahnelendi.

-
Italyan sarki sozu yazari, siirsel rock muzikler yapan Lucio Dalla'nin olum yil donumu (4 Mart 1943)
-
Ailesi Izmir'den gocen Yunanlilardan Fransiz oyun yazari, oyuncu, yonetmen ve sair Antoine Marie Joseph Artaud'nun olum yil donumu (4 Mart 1948)
"Tiyatro seyircinin cinayete yatkin egilimlerini, erotik saplantilarini, yabanilligini, karabasanlarini, yaşam ve nesneler karsisinda utopik duyumunu, hatta kana susamisligini iceren duslerini gercekten sergileyemedigi, onun duzmece ve aldatici bir duzlemde degil, icinden geldigince arinmasini saglayamadigi surece kendini bulamaz, yani, gercek bir yanilsama araci olamaz"

"The theatre will never find itself again except by furnishing the spectator with the truthful precipitates of dreams, in which his taste for crime, his erotic obsessions, his savagery, his chimeras, his utopian sense of life and matter, even his cannibalism, pour out on a level not counterfeit and illusory, but interior."
-
Klasik Kulkedisi masalindan uyarlanan Disney animasyon filmi, 4 Mart 1950'de gosterime girdi.
-
Italyan pop ve rock sarkicisi, besteci Umberto Antonio Tozzi'nin dogum gunu (4 Mart 1952)
-
Amerikali sair William Carlos Williams'in olum yil donumu (4 Mart 1963)
Ask Sarkisi
Uzanmisim buraya dusunurken seni
sevdanın lekesi
kaplamis dunyayi!
Sari, sari, sari
kemirir yapraklari,
bulastirir safrani
boynuzlu dalli budakli kirac
agir bir sekilde
dayanmis sakin bir mor goge!
Isik yok hic
sadece bal-koyusu bir leke