uzanların kapitalist (sömürü) sistemine dahil olmadığı ile ilgili görüşler var, zaten uzanların genel olarak dışlanmasının ana nedeni de bu olarak açıklanıyor.

sistem , sistemin dışına çıkanları barındırmak istemiyor. tabi ilginç olan sıradan insanların tasarruf sahiplerinin bunda suçu ne?

bir grup, holding vs bankacılık yapma izni vermek, mevduat kabul etme izni vermek esasen "bu banka sömürü sisteminin bir parçası" demek.

yani tasarruf sahibi senin kapitalist (sömürü ) sisteminin bir parçası olduğunu işaret ettiğin yere tasarrufunu yatırmış.

peki ne yapılması lazım; bu banka yada sahibi sömürü sisteminin dışında hareket ediyorsa, bankaya el koyabilirsin.

fakat tasarruf sahibini hiç bir şekilde suçlayamazsın.. senin adres gösterdiğin yere tasarrufunu yatırmış daha ne yapsaydı?

beni istedğin gibi sömür demiş,, uzanlara elden para vermemiş.. istedğin haracı alamıyorsan o benim sorunum değil..

ben devletin , kapitalist sistemin dışına çıkmamışım öyle olsaydı uzanlara daha farklı şekilde paramı yatırırdım...

insanların tasarrufunu ödersin , bankayı kapatırsın yada kapatmazsın , sömürü sisteminin içine yine alırsın.

nitekim tasarrufunu bütün imarzedeler senin adres gösterdiğin bankalara yatırmaktalar..

bu neyin çifte standardıydı, neyin ötekileştirmesiydi. bunu bir türlü anlayamadık. sıradışı bir faiz ortaya koyamadın, hazine bonalarında anayasal suç işlediğin ortada