Sayfa 120/1013 İlkİlk ... 2070110118119120121122130170220620 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 953 - 960 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. bist yine komedi yükseliş içinde,gülerek izliyorum. bakalım ne kadar daha dayanabilecek. malı dayamak için gel gel var.

Sent from my General Mobile 4G using hisse.net mobile app

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
     Alıntı Originally Posted by BOSPOROS Yazıyı Oku
    100 birim ihracat yapmak için 70 birim ihtalat yapan bir ülke, batmaya mahkumdur..!!
    İhracatın kilogram fiyatı ortalama 1.35 dolar ..!!!
    Güney Kore de bu rakam ortalama 2.7 dolar..!!
    Japonya'da 3.86 dolardır..!!!!
    Ürettiğinden çok tüketen ülkemizde...!!!
    Dinayetin bütçesi toplam 12 bakanlığın bütçesine bedel olan ülke ...!!!
    Hep Dışardan Borç dilenir..!!!
    Yani EMİR alır..!!!
    Alıntıladığınız benim yazımla bu yazınızın ilişkisini anlayabilmiş değilim.

Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Alıntıladığınız benim yazımla bu yazınızın ilişkisini anlayabilmiş değilim.
    Bir önceki yazınla ilişkisi var..
    öğle değerlendir..
    Yoğun iş ortamında hata oluştu..
    Saygılarımla..!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

Alıntı Originally Posted by TIFIL Yazıyı Oku
    Dolares son görünüm ve olası fibo seviyeleri böyle olabilir (siyah çizgiler) bence..
    Grafik çalışmaya başladı onarımdaymış demekki ...

5. http://www.paraanaliz.com/2017/ekono...slangici-8072/

Piyasalar: Sonun başlangıcı

Hafta sonunu ellerimi titreten panik atakları ile geçirdim. Galiba artık benden nefret etmiyorsunuz. Benim hayat felsefem klasik Yeşil Çam repliği olan “nefret et, ama acıma” cümlesi üzerine kuruludur. İyi bir yazar sevgi cezbetmez, sevgi bir mikrobik hastalıktır, ama nefret kalıcıdır. Kendi kendini besler, nefret ettiğiniz yazarı her gün “bu gün ne saçmaladı?” diye sırf sinirleriniz bozulsun diye okursunuz, yorum yazar, soysal medyada capslersiniz. Bir yazar için en kötü akıbet acınmaktır. “Artık çaptan düştü, eskisi kadar sirke üretemiyor”. Bittiniz.
    Geçen hafta piyasalar için şunu yazdım:
    “Özetle, bu piyasaya yabancı alımı gelir. Hatta, bu kez hedef bile veririm. Çünkü canımdan çok sevdiğim Cumhurbaşkanım verdi. Dolar/TL 3,50’ye kadar geriler. Daha da geriye giderse, TCMB efektif fonlama faizini indirir”.
    Hii…..Bunları yazmışım ama kimse sosyal medyada laf sokmadı bana, ölüm tehditleri yağmadı. İtibarımı geri kazanmak zorundayım, önümdeki bütün çipleri masaya süreceğim bu kez. Size buradan ilan ediyorum. Türkiye için oyun bitti, piyasalarda da yolun sonuna geldik. Bundan sonrası hep yokuş aşağı.
    Halk oylaması başabaş. Anketler %50-50. AKP cephesinde Haziran 2015 seçimleri öncesi gözlediğim o telaş ve kardeş kavgası yeniden alevlendi. Özgüven sıfır. Kaybederlerse olacakları biliyorlar. Bu yüzden kazanmak için ellerinden gelen herşeyi yapacaklar. Bu çabaların başında da TL’nin değer kaybını engellemek olacak. Çünkü bu millet faize pek aldırmıyor da TL düştüğü zaman homurdanıyor.
    Bu yüzden hala geçen haftaki iyimserliğimi koruyorum. Bir numara bulup TL’ye değer kazandırırlar. Geçen hafta TCMB’ye DİBS aldırıp 5 ve 10 yıllık getirileri düşürdüler, bu hafta başlayacak yüklü Hazine itfaları öncesi yabancı fonlara gel-gel yaptılar. Bu hata swap ihaleleri artırılabilir, belki Varlık Fonu TL alır, kamu bankaları döviz satar, yerlilere döviz cinsinden bono ihraç edilir. Kasa onlarda, her türlü hokkabazlık da serbest.
    Dolayısı ile hak Mart sonuna kadar TL dolara karşı 3,90’ı sınarsa, Borsa ve DİBS’ler değer kaybederse çok şaşırırım diyorum. AKP’ye yakıştıramam. Koskoca Almanya’ya kafa tutan bu dev, elbette bir avuç kıçı kırık spekülatöre karşı mili ve yerli para birimini korumakta güçlük çekmeyecektir.
    Sonun başlangıcı başlığını bugün alıp yarın satan traderler, ya da yatırım ufku 1-2 ya olan zamane fonları için atmadım. Artık benim hedef kitlem uzun vadeli düşünen karar alıcılar. Onlara 2018’i anlatıyorum.
    Dünya ekonomisi 2010’dan bu yana en ahenkli büyümesini sergiliyor. Trump vergi indirimi, ya da, altyapı harcaması yapmasın, yine de dünya 2018 başında yükselen enflasyon ve kapasiteye yakın büyüme üretecek. Muhtemelen yılın ikinci yarısında yükselen şirket karlarına paralel sabit sermaye yatırımları da canlanacak.
    Bu tezde riskler yok mu? Var. Trump ticaret savaşı başlatır, Fransa’da Le Pen kazanır, Almanya’da Merkel kaybeder, Çin çok sert frene basar, Gelişmekte Olan Ülkeler lastik patlatır. Ama çok yüksek değil bu riskler. Zaten karar alıcılar açısından doğru davranış tarzı “tail-risklere“ güvenmek değil, temel senaryoya göre oyun planı hazırlamaktır.
    Fed manzarayı çaktı, Mart’ta faiz artıracak. Yellen Cuma akşamı bunu söylenebilecek en açık şekilde ifade etti. Fed bu sene 3, gelecek sene 4 kez faiz artırabilir. Futures piyasalarına göre AMB da gelecek sene Nisan’da repo faizini artırmaya başlayacak.
    İşte bu manzara bizim piyasalar için oyun sonudur. Size sebeplerini izah edeyim. Öncelikle, S&P500 Fed’in 3 faiz artırımı ve eşliğinde gelecek 10 yıllık tahvillerde getiri sıçramasına dayanamaz. Şimdiden Shiller F/K rasyosu 2000 yılından bu yana en yüksek düzeye varmış durumda. Yani büyüme iskonto edilmiş, ama paranı pahalı maliyeti edilmemiş.

BİST S&P ile atbaşı gitmez, ama S&P’yi küresel risk iştahının öncü göstergesi olarak alırsak, onu gerilemesi bizim BİST için iyiye alamet olmaz.
    Dolar da yükselmeye devam edecek, geçmiş zirvelerinin yakınında bile değil çünkü. Bir yıl içinde %10 daha değer kazanması hiç de abartılı bir tahmin olmaz. Bakın yakın geçmişte dolar nasıl bir performans göstermiş:

Bu da bizim açımızdan önemli, çünkü dolar yükselince TL’yi tutmak çok zor. Daha da önemlisi, dolar yükselince enflasyon artıyor. İşte size dolar ve çekirdek enflasyon grafiği.

Korelasyonun ne denli yakın olduğuna dikkat edin. Daha enflasyonda kat edecek çok yol var. Belki %11-12’yi göreceğiz önümüzdeki aylarda.
    “E, ne olmuş?” diyebilirsiniz. Şu olacak, mevduat faizi reel olarak eksiye düşecek:

Bankalar faiz artıracak, TCMB ister-istemez faiz yükseltmeye mecbur bırakılacak ve DİBS ve Borsa yara alacak.
    Zaten şu anda bizim DİBS faizleri çok düşük. Nereden mi biliyorum? ABD’de “junk tahvil” spredine bakın, 2009’dan bu yan dipleri zorluyor.

Ehh, biz de artık “junk’ız” yani yatırım yapılır notumuz yok, üstelik kur riskimiz var. ABD’de Fed faiz yükselttikçe, spreadler genişleyecek, bu durum bize de yansıyacak. Zaten ABD faizleri ve dolar yükseldikçe, Türkiye’de temerrüt riski yükseleceği için ister-istemez CDS’ler yükselip DİBS fiyatlarını vuracak.
    Bir de politik riskler var tabii. AKP halk oylamasını kazandı, ne ala. Yabancı yatırımcının umurunda değil insan hakları ihlalleri, demokrasinin buharlaşması filan. AKP iktidarda, istikrar var diye düşünür. Ama ya kaybederse? Erken seçim kaçınılmaz olur ve bu piyasa erken seçime kadar kendine gelemez.
    AKP’nin halk oylamasını kazandığını düşünelim. Politik risk bitecek mi? Sizce Suriye’den kolay çıkacak mıyız? Gülen’i vermeyen, Suriye’de PYD-YPG ile çalışacağını sinyalleyen Trump yönetimiyle işbirliği imkanı kaldı mı? “Nazi” dediğiniz Almanya kendi seçiminden sonra bunun hesabını sormaz mı?
    Artık Türkiye’de yatırım yapılmaz. Ama harika trade yapılır. Türkiye batacak diye bahse giren yabancılarla onları yalancı çıkartmak için her türlü hileyi deneyen kamu arasında heyecanlı bir kumar oynanacak, ortaya çıkacak volatilitede VIOP coşacak, kendinden geçecek.
    Atilla Yeşilada

Beton mafyası 'nın çökmesi yakındır..!!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

Her tahmin edenin görüşlerine saygı duymamız gerek bu bölgeden aşağıya gelecek diyenler benim gördüğüm kadarıyla iki oldu ...
    Bu çizgiler elliotla mı ilgili teknik analizle mi ? DEDİM
    CEVAP : hiçbiriyle ilgili değil sadece benim hayallerimle ilgili

8. biste ve eurusd ye rağmen dolar taş gibi. bu ikisinde rüzgar tersine dönünce 3,80+
    bist te orta uzun vadede çöküş var.50000 altını görecek.

Sayfa 120/1013 İlkİlk ... 2070110118119120121122130170220620 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •