Arama sonucu : 184 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Temelinde Sebepleriyle Artış beklenen Hisseler

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Sn.mhtakif,
    Net Faaliyet Karı= Satış Gelirleri-satışların maliyeti+Faiz, Ücret, Prim, Komisyon ve Diğer Gelirler-Faiz, Ücret, Prim, Komisyon ve Diğer Giderler-Pazarlama, Satış ve Dağıtım Giderleri-Genel Yönetim Giderleri-Araştırma ve Geliştirme Giderleri
    dir. Bilançoda işaretleri ile toplasanız da olur.
    Bu toplama diğer faaliyet gelir ve giderlerini de eklerseniz Esas Faaliyet Karını bulursunuz.
    Esas faaliyet karı, net faaliyet karından büyükse kısaca; şirketinizin nakit ve benzerleri dövizden oluşuyor ve dövizin yükselmesi nedeni ile ek kar elde etmiş demektir.
    Net faaliyet karına, şirketin döviz alacak ya da borcundan bağımsız gelişimini incelemek için ayrıca bakmak gerekir.
    Esen kalın.

2.  Alıntı Originally Posted by mrtakyol2 Yazıyı Oku
    Sn.mhtakif,
    Net Faaliyet Karı= Satış Gelirleri-satışların maliyeti+Faiz, Ücret, Prim, Komisyon ve Diğer Gelirler-Faiz, Ücret, Prim, Komisyon ve Diğer Giderler-Pazarlama, Satış ve Dağıtım Giderleri-Genel Yönetim Giderleri-Araştırma ve Geliştirme Giderleri
    dir. Bilançoda işaretleri ile toplasanız da olur.
    Bu toplama diğer faaliyet gelir ve giderlerini de eklerseniz Esas Faaliyet Karını bulursunuz.
    Esas faaliyet karı, net faaliyet karından büyükse kısaca; şirketinizin nakit ve benzerleri dövizden oluşuyor ve dövizin yükselmesi nedeni ile ek kar elde etmiş demektir.
    Net faaliyet karına, şirketin döviz alacak ya da borcundan bağımsız gelişimini incelemek için ayrıca bakmak gerekir.
    Esen kalın.
    TEŞEKKÜRLER

esas faaliyet karından hangisini düşmemiz veya eklememiz gerekiyor
    daha hızlı hesaplamak için net faaliyet karını

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •