Sayfa 70/930 İlkİlk ... 2060686970717280120170570 ... SonSon
Arama sonucu : 7440 madde; 553 - 560 arası.

Konu: ISYAT İş Yatırım Ortaklığı

1. Bir diger konu da ISYAT'in %33 hissesinin ISBANK'in olmasi.

1994'te kuruldu bu fon.

O gunden bugune, ne kazandirdi ne kaybettirdi cesitli kaynaklar da var.

Ozetle isimiz IsBANK ne verirse ona razi olmak.

Baska benzeri hisse mi var ?

Sanki burasi Isvicre, her sey tikir tikir isliyor, bunlardan da 150 cesit fon var, biz kotusunu secmisiz gibi.

Eger" özsermaye verimliliği çok düşük vasat yönetilen yüksek giderli." diyorsan.

Yaz iyisini onu alalim.

2. isyat.jpg burada son 5 yıllık getiriler var çoğu yatırım aracına göre İSYAT daha fazla getirmiş

3. İŞYAT madem paradan para kazanıyor Eurobond alıyor vs. niye aracı kullanıyorsunuz bankadan siz alın Eurobondu 6 ayda bir faiziniz Dolar olarak yatsın temettüden daha çok kazanmış olursunuz. 5 Yıl önce 100.000 TL si olan biri İŞYAT almış olsaydı şu an 213.000 TL si olacaktı ancak Eurobond alsaydı 6 ayda bir en az %2,5 faiz alsa bile 6 ayda bir(55.555USDye 2012 USD:1,80TL) 1.388.88 USD faizden 13.888 USD faiz almış olacaktı. Sadece Dolara yatıranın parası 195.000 TL olmuş Eurobond alanınki ise 195+48:243.000TL olmuştur. Eurobonda yatırım yapıp faizi temettü olarak dağıtan İSYAT EUROBUND a sonuç olarak yenilmiştir.Eurobond.jpg

4. Biri hisse senedi digeri Eurobond.

Hisse senedini enter tusuna basar karinizi alir, dustugunde yeniden alirsiniz.

Eurobond'u al sat yaparsaniz banka kazanir siz degil.

Neyse, herkes istedigini alsin.

Kimsenin isine karismak gibi bir huyumuz yok.

5.  Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    Biri hisse senedi digeri Eurobond.

Hisse senedini enter tusuna basar karinizi alir, dustugunde yeniden alirsiniz.

Eurobond'u al sat yaparsaniz banka kazanir siz degil.

Neyse, herkes istedigini alsin.

Kimsenin isine karismak gibi bir huyumuz yok.
    Al-sat yaparak kazanabiliyorsanız sorun yok zaten ben uzun vadeli yatırımcılar için diyorum yıllık temettü alıp geçinenlere sözüm. Aracıya ne gerek var Maaş kira ödemeye diyorum

6.  Alıntı Originally Posted by mhazirci Yazıyı Oku
    İŞYAT madem paradan para kazanıyor Eurobond alıyor vs. niye aracı kullanıyorsunuz bankadan siz alın Eurobondu 6 ayda bir faiziniz Dolar olarak yatsın temettüden daha çok kazanmış olursunuz. 5 Yıl önce 100.000 TL si olan biri İŞYAT almış olsaydı şu an 213.000 TL si olacaktı ancak Eurobond alsaydı 6 ayda bir en az %2,5 faiz alsa bile 6 ayda bir(55.555USDye 2012 USD:1,80TL) 1.388.88 USD faizden 13.888 USD faiz almış olacaktı. Sadece Dolara yatıranın parası 195.000 TL olmuş Eurobond alanınki ise 195+48:243.000TL olmuştur. Eurobonda yatırım yapıp faizi temettü olarak dağıtan İSYAT EUROBUND a sonuç olarak yenilmiştir.Eurobond.jpg
    İŞYAT'ın portföyünde sermaye piyasasının pek çok enstrümanı var, sadece Eurobond işlemi yapmıyorlar. Bu elbette bir tercih meselesi ama ben KY'nin çok çok büyük bir kısmının, sermaye piyasalarındaki tüm yatırım enstrümanlarından anladığını sanmıyorum. Dolayısı ile niye kendin yapmıyorsun sorusunun cevabı pek çok KY için bilmediğinden olabilir.

Diğer yandan bu beş yıl önce 100.000TL'si olan birisinin İŞYAT alması durumunda kazandığı paranın ne kadar olacağı, hisseyi ne zaman ve hangi fiyattan aldığı, aldığı yıllara sari temettüleri ne yaptığı ile çok ilgili. Yani o hesap kişiden kişiye göre değişir. Siz tutup eğer, 5 yıl önce İŞYAT'ın bugünkü fiyatına bakıp, aynı tarihteki $ fiyatını alıp kıyaslıyorsanız bu tam doğru olmayabilir.

Al-sat yapıpta kazanabilene saygımız sonsuz ama yapabilenin çok olduğunuda düşünmüyorum ben açıkçası.
    Temettü yatırımcısının profili, diğer tarzları benimseyenlere göre çok farklı.Temettüde konu sadece İŞYAT'da olmamalı. Ama temettü verimliliğinde bu hisse açık ara önde olunca, hep bu hisse üzerinden konuşuluyor.

Bakın sade ve kısa vadeli bir örnek. Geçen sene 15 Temmuzu takip eden haftalarda 0,8 maliyetli 100,000 adet yani 80,000TL yatıran bir kişi. Bugüne kadar 12500TL aldı ve şu an portföy değeri 91,000TL. Hiç yerinden kalkmadan, ikide birde ekrana bakmadan, 80,000TL'si 23,500TL kazanmış. Neredeyse %30'luk bir kazancı var. Bu kazanç kötü denebilirmi? Neden uğraşıyorsunuz denebilir mi? Ha al-sat'tan %30-40-50 kazanan babayiğitler varsa onlar der.

Şimdi birisi çıkıp demez umarım ben Aralık'tan bu yana %40 kazandım diye. Daha öncede söyledim, bunu yapmak için harika bir al-sat'çı olmaya gerek yok. Bu dönemde hisse alan Ayşe teyzede kazandı bu kadar. Önemli olan süreklilik. Al-sat ile ben bu sürekliliği uzun süre sağlayanı çok az gördüm. Eurobond, faiz repo vb tarzı enstrümanlarda sınırlı ve dönemli kazandırıyorlar.

Dedim ya tercih meselesi.
    Herkes bildiğini okumaya devam edecek sonunda nasılsa.

7. Yazdigimiz al/sati surekli olarak almamak lazim.

Bazi arkadaslar, senelerce, Eylul'un ilk haftasi 0.84 ten aldi, kar payi oncesi ( mesela ) 1.08 den satti.

Ancak bizler, hisseyi uzun vade tutanlar, al/sat yapmasak ta, birikimleri, kar payi sonuna kadar tutup, muhtemel en dusuk noktadan almaya, dolayisiyle eldeki toplam hisseyi artirmaya calisiyoruz.

Gercekten herkesin tercihi farkli.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    http://tuncaytursucu.com/temettu-sirketleri/

Tuncay TURSUCU benim neden ISYAT biriktirmedigimi aciklamis.

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Sayfa 70/930 İlkİlk ... 2060686970717280120170570 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •