Sayfa 82/1024 İlkİlk ... 3272808182838492132182582 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 649 - 656 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1. Genel formül şu şekilde olabilir:

Dönüşüm katsayısı k diyelim

n=12 ay
    aylık taksit = toplam değer/n
    aylıkfaiz=0.01 (net)

k= sigma (n:1..12) (1/ (1+aylıkfaiz)^n)

k= 0,990099 + 0,980296 + 0,970590 + 0,960980 + 0,951466 + 0,942045 + 0,932718 + 0,923483 + 0,914340 + 0,905287 +0,896324 + 0,887449

k= 11.255,07

bugünkü toplam peşin değer= aylık taksit x k = 11.255,07 TL yaklaşık 11.255 TL
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

2.  Alıntı Originally Posted by lutfu001 Yazıyı Oku
    Kayseri'de böyle kira hesabı yapın sizi dövmeye kalkarlar sen faizci misin diye ama kendileri 12 aylık peşin hemde avro cinsinden aldıkları kirayı helal sayarlar, yani söylemesi ayıp ama siz bu hesapla ev sahibine giderseniz sorun yaşama ihtimaliniz yüksek.. Konuya kafadan dalmış gibi oldum ama 12 aylık kirayı peşin vermek çok ilginç gelmiştir bana hep.

bu hesapları yapan bir arkadaş vardı ev sahibinin sıkışık olduğunu anladığında 12 aylık kira yerine
    10 aylık kirayı yıllık kira olarak ödemişliği vardır, tabii faizler biraz daha fazlaydı, yine de PV bilir pazarlık yapardı

3.  Alıntı Originally Posted by best Yazıyı Oku
    ben %11.5 faizle 11.390-TL. buldum lakin emin değildim
    Hesabınız yanlış sayılmaz. Bileşiklendirme etkisi nedeniyle faizi kote etme şekliniz sonucu da etkiler.

%11,50 yıllık bileşiğin denki; %0,911 aylık basittir. Bunu da kullanarak bulduğum sonuç = 11.327 TL
    Forum kuralları 'nı okudunuz mu?

1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
    2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
    3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
    4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
    5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...

Kurallara AYKIRIDIR.

4.  Alıntı Originally Posted by JonDowes Yazıyı Oku
    Hesabınız yanlış sayılmaz. Bileşiklendirme etkisi nedeniyle faizi kote etme şekliniz sonucu da etkiler.

%11,50 yıllık bileşiğin denki; %0,911 aylık basittir. Bunu da kullanarak bulduğum sonuç = 11.327 TL

kirayı nasıl ödediğin de hesaplamayı değiştiriyor tabii
    yani taşınınca hemen mi, yoksa oturup ay sonu mu..

Ülkemizin mevcut ekonomik durumunda bu topikte zaman zaman , bankalardaki özellikle döviz mevduatına devlet tarafından el konulma riskinden bahsedilmekte , bu bağlamda kimi forumdaş dövizini evinde saklamayı kimi ise yurt dışı güvenli bankalara transfer etmeye çalışmakta. Şahsen ben de , Ocak ayı ortasına kadar evimde saklamayı uygun görmüştüm , gerçekten durumun vahametini gördüğümden. Ancak yılbaşında site yıllık genel toplantısında , meğerse bizim sitede ay da 1 hırsızlık olayı oluyormuş da bizim haberimiz yokmuş. Bunu öğrendiğimde gidip 2 ayrı hesapta bankaya yatırdım. Ama çok da huzurlu değilim bu konuda.

Tamam , ülkemizde hukuk maalesef guguk olmuş durumda. Ama kardeşim ben dövizimi T.C Hazinesine kiralık olarak vermiyorum ki. İng ye , rodeo ya , burger e , yani herhangi bir bankaya yani herhangi bir anonim şirkete vermişim. T.C Hükümeti hangi hak ile benim dövizime el koyabilir ki. Ona vermemişim ki , bir anonim şirkete vermişim. O şirket batarsa , devlet de ben bunun 100 k tl ye karşılık geleni ödemekle yükümlüyüm diye deklere etmiş. Bunun hukuki olarak altı boş. Başta da söyledim hukuk sistemimiz bir çok açıdan guguk olmuş durumda , onu da biliyorum.

Eski forumda , sanırım JonDowes un bununla ilgili bir yazısı vardı. Bankaların döviz riski yok , onlar kendilerini hedge ederler , bu yüzden böyle bir durum olmaz şeklinde idi özetle hatırladığım kadarı ile.

Ama insan gene de güvenemiyor . Kolay değil yılların alın-beyin teri.

Yukarıda yazdıklarıma bir ekleme yapmak istiyorum. Burada ki risk , döviz mevduat sahiplerinin sistemdeki risklere göre ardı ardına dövizlerini çekmeye başlaması . Ancak olağan durumda dahi böyle bir şeyde de banka zaten batar. Bu denli likit olmaması da bankanın anlaşılır bir durumdur. Ülkemizde çok şükür ki böyle bir olay bu zamana kadar olmamış diye biliyorum. Olabilecek maximum önlemin Yunanistan da ki gibi sınır konulması olabilir ki dediğim gibi böyle bir default durum hiç olmadı diye biliyorum.

7. Herkese günaydın,

E-turuncu hesap sahibiyim.3 tane vadeli TL hesabı açtım ve 4.yü açmak istediğimde " e-turuncu hesap açılış adedi üst limitiniz dolduğu için yeni bir e-turuncu hesap tanımlayamazsınız" diye uyarıyor.

MT en fazla 3 tane aynı para birimden hesap açabilirsiniz dedi.

Böyle bir durum ile karşılan var mı arkadaşlar?

Banka otomatik odeme olayini konu disinda tutarsak; ev sahibinin size yada sizin ona bir yil icinde 12 kere gidip gelmesini engellemesi vs vs........

Alıntı Originally Posted by lutfu001 Yazıyı Oku
    ama 12 aylık kirayı peşin vermek çok ilginç gelmiştir bana hep.

Sayfa 82/1024 İlkİlk ... 3272808182838492132182582 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •