-
Arkadaşlar, yukarda iafade ettiğim alanlar, devasa alanlardır...
350.000 m2 lik, 250.000 m2 lik alanlar....Ankara PANORA AVM(PAGYO) nun arsası 20-30.000 m2, ANKAMALL AVM(YGGYO) nun arsası 50.000 m2 civarıdır...
Tahminler doğruysa, MİPAZ arsasında %20 lik tesislerin arsa büyüklüğü 250.000 m2 civarı olacaksa, bu büyüklük içinde kaç tesis olur? 100-200-500-1000 m2 büyüklüğünde 500-1.000 belki daha fazla ticari ünite, dükkan denektir... Bu ticari tesislerin yüksekliği, emsale girmeyen, bodrum katlar, depolar hariç muhtemelen 5-6 metre yüksekliğinde olacaktır...Bu da 2 kat yüksekliği olursa, bu tesislerin satılabilir veya kiralanabilir alanı 500.000 m2 ye çıkabilir, hatta bodrum katlar, depolarla 600-700.000 m2 yi bulabilir...
Yüksekliği sınırlı, dikey değil yatay muazzam bir büyüklük, bu m2 ler, bu hacimler...Ben hayal edemiyorum bu büyüklükte bir tesisi, çünkü yok...
Boru değil bu rakamlar... Devasa hacimler...4-5 büyük AVM yi toplasan bu kadar etmez...
Ya diğer gelir getirecek alanlar.... Arboretium 350.000 m2 olsa, 1000 m2 ye kurulmuş 350 apartman yeri...Acaba, bu Arboretium u MİPAZ ın mı yapmasını isteyecek, yoksa "bu alanı Arboretium yapmaya ayırdım, biz kamu için yapıp, işleteceğiz, bu nedenle KAMULAŞTIRACAĞIZ" mı diyecek İB BELEDİYESİ...Bunun yanıtını bilmiyoruz...
Bilmediğimiz bir sürü ayrıntı var..Bunların hepsinin yanıtı MİPAZ da var... Açıkla gözünü seveyim, bizi çatlatma, daaa...
Varsın konut imarı vermesin, ama verdiği İmar ile gelir getiren ticari tesisler yapılabilsin... çünkü çok büyük metre kareler...
Aç tavuk rüyasında kendisini darı ambarında görürmüş, misali bizde hayal dünyasında dolaşıyoruz...
Bu nedenle, asla yatırım tavsiyesi değildir....
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri