Sayfa 34/215 İlkİlk ... 2432333435364484134 ... SonSon
Arama sonucu : 1719 madde; 265 - 272 arası.

Konu: Temel Analiz 3.0

1. Test 5

Umarım 3.çeyrek bilançosu ile çakışır bu porföy. 1 ağustos 2017 tarihi başlangıç ve bist tüm endeskte 3 ayda 1 değişen portföy

Kriterler
    TV>2
    Esas faaliyet kar artışı yıllık>30
    F/K < 13
    cari oran>1

2. TV nin geçmişe yönelik getiri testlerini FASWEB de de görelim diye programı aldım ama 2005 de dahil TV oranlarını göremiyorum.

yardımcı olabilecek bir fikri olan var mı?

3. Test 6 ve son

Bu kadar testi başarıyla geçerse bu güçlü bir hipotezdir..1 tanesinde dahi yanılırsa zayıf noktasını yakalarız
    1 ağutos başlangıçlı ama aylık değişen 10 hisseli portföy

Kriterler
    TV>2
    Esas faaliyet kar artışı yıllık>30
    F/K < 13
    cari oran>1

4.  Alıntı Originally Posted by DRİZM Yazıyı Oku
    TV nin geçmişe yönelik getiri testlerini FASWEB de de görelim diye programı aldım ama 2005 de dahil TV oranlarını göremiyorum.

yardımcı olabilecek bir fikri olan var mı?
    Hocam o program hakkında sitede en çok yardımcı olabilecek kişi YALIN nickli arkadaştır.

Kendisine dm ile ulaşırsanız yardımcı olur diye düşünüyorum

5. Şimdi de FİNTABLeS'i aldım. Onda da yok. Diğer oranlar var ama onlarla uğraşmaya değmez.

TomBombadillo önerinizi gördüm. pazartesi borfinle çözemezsem söylediğinizi yapacağım.

Bu arada finnet 2000 de de yokmuş.

6.  Alıntı Originally Posted by TomBombadillo Yazıyı Oku
    Benim de kafam çok karışmıştı. Program hesap dönemine göre değil de yayınlanma tarihine göre seçildiğinde repaint yapmıyor. Bunu bugün testlerden sonra gördüm. Kanıt olarak ta şu an yaptığı portfoyü koydum. Ara sıra günceller tekrar koyarım...

Aslında bu getiriyi çok yüksek bulan ve inandırıcı bulmayan arkadaşların temel sorunu şu; getiri nedir ve ne kadar olmalıdır konusunda net değiller. Basit bir örnek vereyim. Hisse.net başlıklarında yazan tüm arkadaşlar herhangi bir portfoyü aylık %6-7 büyüteceğini iddaa eder ve yapabileceğini düşünür ama birçoğu reel hayatta bunu yapamaz. Aylık % 6 nedir ki çünkü onlara göre..çok düşük bir oran. Düşün, borsamızda hergün %15-20 yapan farklı bir sürü hisse var. Aylık o kazanç tabi ki olur ama ben 1 liraya alıp 20 ye satmak istiyorum derler..

Size basit bir hesap yapayım. Aylık %6.5 kazanç yılda %100 yapar..Programın sadece TV getirisi de zaten ortalama bu. Aylık sadece %6 civarı... yani yıllık % 100.. zaten 10 .yıl sonunda zaten sn drizm'in bahsettiği oranlar çıkıyor
    [B][/

Sayın TomBombadillo ;

Yukarıda testlerde sonra repaint yapmadığına kanaat getirdiğinizi yazmışsınız, diğer arkadaşların da ikna olması için izleme amaçlı portföyler eklediniz diye düşünürsem yanlış mı olur?

Elinize sağlık bu arada...

7. Evet Sn Drizm, ben ikna oldum hatta yukarıdaki testlerde dikkatli bakılırsa repiant yapmadığı görülür...Örneğin Gents aslında o listeye giremezdi. Aynı kriterler ile repaint yapılmış hali bu şekilde oluyor çünkü..

Test 6 repiant portfoyü. Program burda bilanço geldikçe en iyisini seçmiş gelen bilançolara göre..Yani ayın başında o hisseyi almış gibi göstermiş...Test 6 da ise öyle bişey yok

8. program TV hesabını doğru yapmıyor. bugün TV ne göre bir liste yapın 1 sene sonra aynı tarih aralığı için farklı liste verecektir. bunun sebebi temettü dağıtımı ve bedelsiz verme gibi durumlarda geçmiş hisse fiyatının değişmesidir. program tarihsel fiyatlara göre işlem yapmıyor. geçmiş hisse fiyatı giderek düşüyor ama aynı oranda geçmiş temettü verisi güncellenmiyor.

bir de program sizi şöyle bir ikilemde bırakıyor; biliyorsunuz dağıtılacak temettü yılın başlarında genel kurulda belirlenip ilan ediliyor. ancak dağıtımı yıl sonuna kadar sarkabiliyor. şimdi siz dağıtılacak temettüyü bildiğiniz için olması gereken TV'ni el ile hesaplıyorsunuz, belki de hissenin portföyde olmaması gerektiğini düşünüyorsunuz. ancak programa henüz temettü datası girilmediği için eski dataya göre portföy oluşturuluyor. sisteme sadık mı kalınacak yoksa manuel mi gidilecek? ama testleri programa göre yaptınız şimdi ne kadar güvenebilirsiniz? gibi sorular oluşuyor.

Sayfa 34/215 İlkİlk ... 2432333435364484134 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •