Originally Posted by
TomBombadillo
Benim de kafam çok karışmıştı. Program hesap dönemine göre değil de yayınlanma tarihine göre seçildiğinde repaint yapmıyor. Bunu bugün testlerden sonra gördüm. Kanıt olarak ta şu an yaptığı portfoyü koydum. Ara sıra günceller tekrar koyarım...
Aslında bu getiriyi çok yüksek bulan ve inandırıcı bulmayan arkadaşların temel sorunu şu; getiri nedir ve ne kadar olmalıdır konusunda net değiller. Basit bir örnek vereyim. Hisse.net başlıklarında yazan tüm arkadaşlar herhangi bir portfoyü aylık %6-7 büyüteceğini iddaa eder ve yapabileceğini düşünür ama birçoğu reel hayatta bunu yapamaz. Aylık % 6 nedir ki çünkü onlara göre..çok düşük bir oran. Düşün, borsamızda hergün %15-20 yapan farklı bir sürü hisse var. Aylık o kazanç tabi ki olur ama ben 1 liraya alıp 20 ye satmak istiyorum derler..
Size basit bir hesap yapayım. Aylık %6.5 kazanç yılda %100 yapar..Programın sadece TV getirisi de zaten ortalama bu. Aylık sadece %6 civarı... yani yıllık % 100.. zaten 10 .yıl sonunda zaten sn drizm'in bahsettiği oranlar çıkıyor
Yer İmleri