Sayfa 406/1009 İlkİlk ... 306356396404405406407408416456506906 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 3,241 - 3,248 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

EM'lere kolay para akışı iki yolla kesilebilir..

1) Parasal genişleme dönemi biter sıkılaştırma başlarsa..

2) Durgunluğa girilir ve/veya sonucunda EM balonu patlarsa..

1. nin ihtimali bana göre yok denecek kadar az..eskiden beri söylüyorum..

2. nin ihtimali çok daha fazla bana göre..ben bu nokta üzerindeyim..

Neyse kısaca hangi ihtimal oluşursa oluşsun, artık çok geç..zamana bakar..

Evet biz denizde bir damlayız..çok doğru..o yüzden global düşünülmeli..yerel değil..

2.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    EM'lere kolay para akışı iki yolla kesilebilir..

1) Parasal genişleme dönemi biter sıkılaştırma başlarsa..

2) Durgunluğa girilir ve/veya sonucunda EM balonu patlarsa..

1. nin ihtimali bana göre yok denecek kadar az..eskiden beri söylüyorum..

2. nin ihtimali çok daha fazla bana göre..ben bu nokta üzerindeyim..

Neyse kısaca hangi ihtimal oluşursa oluşsun, artık çok geç..zamana bakar..

Evet biz denizde bir damlayız..çok doğru..o yüzden global düşünülmeli..yerel değil..
    Güneş yakmaya başladığında ilk olarak damlalar buharlaşır.....
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Güneş yakmaya başladığında ilk olarak damlalar buharlaşır.....
    Güzel cümle..

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Yok faiz artacaktı..yok geri saracaktı..

İşte gerçek bir karakuğu hikayesi..

Olur olmaz ayrı konu..fakat izlemeye değer..

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Geri planda kıpraşmalar..EM borç balonu..

Dolar dolar olsa...

Bank of America Halts Deals With HNA Amid Debt Concerns

Citigroup, Morgan Stanley also avoiding deals with China firm
    Geçen Temmuz'da yukarıda Çin'li HNA'dan bahsetmiştim..

Ve HNA geneleve, pardon gölge bankacılığın eline düştü..

HNA Group is one of China's biggest spenders, pouring $45 billion into global investments in just three years. To fund some of those deals, the conglomerate has turned to China's shadow banking industry.
    Adamların 73 milyar dolar borcu var(ÇİN'in finansal olmayan 2.büyük şirketi)..işin enterasanı bir kısım Çin bankalarıda desteği kesmişler..Merkezi yönetim buna nasıl izin verir anlamadım..

Ha hemen söyliyeyim..bu günler güneşli günler..hava kapandığında neler olur Allah bilir..

O zaman bist'e felan bir para yağar ki, sorma gitsin..

Kahrolsun dış mihraklar oluruz..

4.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Bildiğim kadarıyla tcmb'nin kullanılabilir rezervi brut rezervleridir. Altın'ı dahil edersek 100-110 milyar dolar civarıdır. Bu rakam zorunlu karşılık oranı yükseltilerek daha da yükseltilebilir. Yani teorik olarak tcmb kanun ile kendine verilmiş yetkisine dayanarak brut rezervleri yani bankalardaki yurt içi yerleşiklerin döviz tevdiat hesaplarını açığa satabilir.
    sayın rxpu bende sizin yazdığınız gibi biliyorum.
    bu olgunun bilinirliği arttıkça DTH lar azalacaktır, fakat yastık altına doğru..

5.  Alıntı Originally Posted by epikurus Yazıyı Oku
    sayın rxpu bende sizin yazdığınız gibi biliyorum.
    bu olgunun bilinirliği arttıkça DTH lar azalacaktır, fakat yastık altına doğru..
    Herkes zorunlu karşılıkları bankalar için tek yönlü bir sigorta olarak düşünüyor. Halbuki merkez bankası da bir banka.tüm brüt rezervleri satma yetkisi kanunen var. Hatta zorunlu karşılık oranını arttırıp (dolayısıyla brüt rezervleri arttırıp) oluşan ek dövizi satma yetkisi dahi var. Türkiye'de para bankaya yatırıldığı sürece tcmb'nin malıdır. Parayı bankaya yatıranlar sadece onu kullanma hakkına sahiptir. Paranın gerçek sahibi tcmb'dir.

Tüm bunların ötesinde daha önce de bahsetmiştim, bankalara yatırılan döviz mevduatları zaten bankaların elinde değil 1-2 gün içinde genel likidite içinde kredi olarak kullandırıldıklarından aslında tüm döviz mevduatı döviz kredisi kullanan şirketlerin bilançolarında bir taahhüt olarak duruyor. Döviz kredisi kullanan şirketler de o parayla ithalat yapıp mal getirmiş oluyorlar.
    Zorunlu karşılıklar ve tcmb net rezervleri hariç toplam döviz likiditesi 3-5 milyar doları geçmez.

Yani Ahmet amca döviz yatırmadan , Ayşe teyze bankadaki dövizini çekemez........

DTH hesaplarında 165 milyar doların durduğunu gerçekten düşünen varsa bunu bir daha düşünsün. Orada öyle bir para yok, Bankaların şirketlere kullandırdıkları döviz kredisi karşılığı aldıkları ve ileride (gelecekte) edecekleri döviz getirilerine endeksli teminatlar ve çoğu TL bazlı (gayrimenkul) teminatlar var.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

6. uzun vade 1.50 eurusd hedef. Sn Eski sorrmustu: neden 1.50, eurusd niye yükselecek diye. ben de demiştim: tamamen teknik diye. teknik analiz önden haberler sonradan gelir. haberler ileride gelir. babalar biliyordur sebebini.

7. eurusd buralardan veya 1.20 nin biraz üzerinden gevşemeye başlar. 3-4 ay yatay aşağıya olur. 1.17 ler dip olur. Aralık veya ocaktan itibaren tekrar yukarı. alın size geleceğe dair perspektif. öyle acımadı ki acımadı ki tarzında dolar düştükçe burdan da aliyom, ordan da biriktiriyorum demiyoz.

8. pabucumun ters kolpacilari

Sayfa 406/1009 İlkİlk ... 306356396404405406407408416456506906 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •