Sayfa 401/1009 İlkİlk ... 301351391399400401402403411451501901 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 3,201 - 3,208 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Paşam ne oldu

3.44

Sesin kesildi de..

Hayırdır..
    Erken öten horoz...
    Sesi kesilir tabi ki...
    Zaten hiçbir şekilde net konuşmamak lazım bu tip konularda öyle değil mi?
    Bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine...

2.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Bu tür haberlerin artacağını söylemiştim. Tek gaye var vatandaşın DTH larını bozdurması. Yoksa TL yüksek faiz ve carry trade devam eder. Bir süre sonra da ekonomik çöküntü olur, işsizlik tavan yapar. DTH larınızı bozana kadar baskı devam edecek.

MEDYA sadece büyükleri korur ve ısmarlama haber yapar!

Dahada düşeceği anlamını çıkarabiliriz o zaman söylediklerinizden

3. 13-01-2017 itibarı ile TCMB Net Rezervi "37 320 199 000" usd$ dir.

11-08-2017 itibarı ile TCMB Net Rezervi "28 799 289 000" usd$ dir.

18-08-2017 itibarı ile TCMB Net Rezervi "28 624 043 000" usd$ dir.

Pazartesi bu hafta ne kadar artış azalış olduğunu görürüz.

Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Yanlış cevap. TCMB nin kullanılabilir Rezerv Miktarı şu anda ne kadar?

4.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    11-08-2017 itibarı ile TCMB Net Rezervi "28 799 289 000" usd$ dir.

18-08-2017 itibarı ile TCMB Net Rezervi "28 624 043 000" usd$ dir.

Pazartesi bu hafta ne kadar artış azalış olduğunu görürüz.
    Bildiğim kadarıyla tcmb'nin kullanılabilir rezervi brut rezervleridir. Altın'ı dahil edersek 100-110 milyar dolar civarıdır. Bu rakam zorunlu karşılık oranı yükseltilerek daha da yükseltilebilir. Yani teorik olarak tcmb kanun ile kendine verilmiş yetkisine dayanarak brut rezervleri yani bankalardaki yurt içi yerleşiklerin döviz tevdiat hesaplarını açığa satabilir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

5.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Yanlış cevap. TCMB nin kullanılabilir Rezerv Miktarı şu anda ne kadar?

RXPU merkezbankasından alamaz demiş, yalnız o işe pek aklım yatmadı.

Dolar almak istediğimde bankadan alıyorum, yabancıda böyle yaparsa banka dolar açığını kimden tamamlar? Bana kalırsa TCMB 'den. Net bilgisi olan yazarsa öğreniriz.

Tcmb net rezervi sitesinden yaptığım hesaplamalara göre 28.624.043 dolardır. 2001 krizinden sonra şubat 2002'ye kadar bu rezervlerin eksilerde gezdiğide TCMB sitesinden görülüyor.

Şu durumda, zorda bürüt rezervlerin dahi kullanılabildiği anlaşılıyor.

Haftalık TCMB verileri ile yaptığım hesaplamalarda 1 ocaktan bu yana ülkeye giren sıcak para toplamı: 7milyar548milyon dolardır.

Referandumdan sonra giren toplam para ise: 6,1milyar dolar oldu. Esas para girişi başkanlıktan sonra olmuş.

TCMB verilerine göre toplam dibs stoğu 33milyar dolar, yurtdışı yerleşik hisse senedi stoğu 52,1 milyar dolar civarındadır.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

6. Doların düşmesi düşüş bekleyenleri coşturmuş, tahminleri tutmuş, haklılar keyif almakta. Şimdi dip fiyat tahminleri havada uçuşuyor, olur öyle hep, normal bir durum, yukarı giderken de tersi oluyordu sonuçta.
    Kur 3.50-3.55 arasında çok sıkışmıştı ve bir tarafa sıçrayacaktı, aşağı yöne oldu.
    Ben kurun 3.50 nin altına inmesine üzüldüm, kendi adıma değil ülkem adına, bu seviyenin ülkeye faydadan çok zararı var.
    Yılbaşından beri giren sıcak para kurun düşmesiyle kazancını katmerledi, bu para bu ülkeden senin benim herkesin cebinden çıkacak sonuçta.
    İkinci olarak düşük kur ithalatın artması demek, cari açık yükselecek, bu da ekonomiye eksi yazacak.
    Daha önceden paylaştığım 3.5 altı seviyelerin geçici olduğu inancımı koruyorum, yılbaşına doğru taşlar yerine oturacak (ya da yerinden oynayacak) diye düşünüyorum.
    Bakalım göreceğiz.
    Doları olanlar unutmasın ki dolar bu kayıpları isterse birkaç günde misliyle geri alır, arkadan şaşırmaya yetişemeyiz.
    Ben kendi adıma bu seviyeleri maliyetimi düşürmek için fırsat olarak kullanacağım.

7.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    mme mi nedir ne ağzı bozuk be aile terbiyesi yok,ıslah olmaz bunlar. bi düş lan artık yakamızdan
    ağzı bozuk diyene bak. ulen her şeyin ters kolpa. her lafinda hakaret akıyor. Adamın işi bu. kendisinde olan özellikleri baskasinda var gibi, kendisinin yaptıklarını baskasi yapıyor gibi hareket ediyor devamlı. aile terbiyemiz de yerindedir. sende olmadığından anlamazsın. seviyesiz, bosboğaz adam. sen aslında cevap verilmeye tenezzül edilmeyecek birisin ama herkes senin ve senin gibilerin ne olduğunu görsün diye kafanıza vura vura bunu gosterecam.
    3.8 lerden beri dolarda dolar diyor. dur zamanı var deniyor. yok aliyom, biriktiriyorum diyo. milleti terse kolpaya götürmek işleri. dolar gelmiş 3.44 e. hala aynı. bu sefer vadeyi uzatıyor. 2019 senesinin sonuna kadar diyor. ölme eşeğim ölme. bir kere de içi dolu bir analiz yap. Bir grafik atıp yorum yap. varsa yoksa dolar düştükçe aliyom. nasılsa aldım dediklerinin belgesini göstermiyor. aldığı falan da yok inanmayın.
    yalakası olduğu ston un topiginde yaptıkları madrabazliklari bir okuyun. bist, ons, eurusd hepsinde yazdıklarının hep tersi fazlasıyla çıktı. ona destek olmak için bir yerini yirttilar. şimdi ustasının orda, kendi topiginde yazmaya yüzü yok. belki de daha önce diğer forumlarda olduğu gibi milleti terse yonlendirdikten sonra kaçtı gitti. piyasada belli tipler vardir. kendisi maaslidir, para karşılığı görevi gereği belli amaç doğrultusunda yazar, kendisini eleştirenleri bu şekilde yapıyor diye itham eder.

8.  Alıntı Originally Posted by Turnike Yazıyı Oku

RXPU merkezbankasından alamaz demiş, yalnız o işe pek aklım yatmadı.

Dolar almak istediğimde bankadan alıyorum, yabancıda böyle yaparsa banka dolar açığını kimden tamamlar? Bana kalırsa TCMB 'den. Net bilgisi olan yazarsa öğreniriz.
    Siz döviz almak istediğinizde banka size döviz satmıyor, döviz satan başka bir yurtiçi ya da yurt dışı yatırımıcı ile aranızda aracılık yapıyor. Bankanın kendi elinde bulundurduğu dolar likiditesi nispeten az ve bunu alım satımdan ziyade genelde tcmb'de zorunlu karşılık ya da direnç sermayesi/ihtiyat akçesi olarak tutuyor.

tcmb geçen seneye kadar dövizde çok ciddi yükselişler yaşandığında kendi karar alarak *zorunlu olmamasına rağmen* limitli döviz satım ihaleleri açıyordu. (örneğin günlük 20 milyon dolar). Ancak rezervlerin azalmasıyla bu yöntemi de artık kullanmamaya başladı.

Onun yerine son 6 ayda bankalara günlük veya haftalık olarak dolar borç vermeyi uygun görüyor. Bankalara diyor ki bana elinizdeki TL yi verin size TL niz için %12.25 faiz ödeyeyim. Ben de size verdiğiniz TL miktarı kadar döviz vereyim siz de bana aldığınız döviz için %1.25 faiz ödeyin. Bu imkandan sadece bankalar geçici bir süre için faydalanabiliyor.

Ancak kesin olan şu ki tcmb özel olarak kendi isteği ve çıkarı doğrultusunda ihale açmadığı sürece , yerli ya da yabancı dövizi sadece başka bir yerli ya da yabancıdan alabilir. Bunun dışında başka bir ihtimal yok. Söylediğim gibi bankalar döviz satmaz onlar sadece aracıdır.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Sayfa 401/1009 İlkİlk ... 301351391399400401402403411451501901 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •