Doların düşmesi düşüş bekleyenleri coşturmuş, tahminleri tutmuş, haklılar keyif almakta. Şimdi dip fiyat tahminleri havada uçuşuyor, olur öyle hep, normal bir durum, yukarı giderken de tersi oluyordu sonuçta.
Kur 3.50-3.55 arasında çok sıkışmıştı ve bir tarafa sıçrayacaktı, aşağı yöne oldu.
Ben kurun 3.50 nin altına inmesine üzüldüm, kendi adıma değil ülkem adına, bu seviyenin ülkeye faydadan çok zararı var.
Yılbaşından beri giren sıcak para kurun düşmesiyle kazancını katmerledi, bu para bu ülkeden senin benim herkesin cebinden çıkacak sonuçta.
İkinci olarak düşük kur ithalatın artması demek, cari açık yükselecek, bu da ekonomiye eksi yazacak.
Daha önceden paylaştığım 3.5 altı seviyelerin geçici olduğu inancımı koruyorum, yılbaşına doğru taşlar yerine oturacak (ya da yerinden oynayacak) diye düşünüyorum.
Bakalım göreceğiz.
Doları olanlar unutmasın ki dolar bu kayıpları isterse birkaç günde misliyle geri alır, arkadan şaşırmaya yetişemeyiz.
Ben kendi adıma bu seviyeleri maliyetimi düşürmek için fırsat olarak kullanacağım.

Yer İmleri