yeni yetme tuccar dedigin kisi senin gibi 10 tanesini cebinden cikarir merak etme.
ben tahtakale de asmaalti kizilhan da buyudum.
orayi da 2003 te sattim.cunku eminonu esnafi kurnazdir.Insanlar eminonune birsey almak icin gittiginde ucuza almak icin gider.Halbuki baska semtlerde 2 liraya satilan urunu oradan 3 liraya alip doner..Yillarca bu sekilde gitti orasi.ardindan internet vb yayginlasinca isin boyutu ortaya cikti ve kaziklandigini anlayan insanlar ooradan alisverisi kesti.eminonu su an turistik-enayi avcisi bir ticaret merkezi oldu.
Ticaret yapipta zarar eden ya yanlis sektore oynamistir ya da ticareti bilmiyordur.
Etrafimda da merak etme 200 kisiden fazlasi var ve senden cok daha ileri goruslu oldugum icin bu noktaya geldim.At gozlugu ile bakmadim hicbir zaman.
Bundan 20 yil evveline dek insanlar ticaret ile ugrassa dahi lux ev araba vs alamiyordu.son 10 yilda 2013 e kadar maasli kesimden evini barkini alan aldi.Bundan sonrasi enflasyon donemi..Maasli calisanin gecmiste ki gibi ay sonunu zor getirecegi donem..Istedigi gibi yasayamayacagi donem.
Bu bahsettiginiz batik esnaf cogalacak durumu hesapsiz gidenler icin dogru.fakat asil batmayi maasli kesimin kredi borcunu odeyemeyecegi duruma gelince gorecegiz.cunku 10 esnaf batacaksa 20 tane maasli calisan batacak..
asgari maas zamminin % 15 uzerinde bir enflasyon soz konusu.( bana gore su an 25-30 arasi ) ve de gecmiste kredi cekmis maasli kesim yasantisini degistiremezse - harcamalarini kesmezse kredisini dahi odeyemeyecek duruma gelecek..Kisacasi alim gucu dustugu icin ya ayagini yorganina gore uzatacak ya da iflas edecek..Bundan 20 yil once hepimiz 3-5 yil 3310-3210 ile zaman gecirmiyormuyduk? artik gecti oyle her sene yeni cikan iphone alma donemi..
Birde ben ticaret ile ilgili bir hadis soylemisim burada .1 yasinda ki cocukla evlenmek dogrudur demeye bile gelmis konu..Bu forumda kilerin cogunu kulturlu egitimli,anlayarak yazan kesimden sanardim fakat yanilmisim.
Son olarak bundan 2 yil evveline dek banka size konut almaniz icin parayi 1 birimden veriyorsa sizin paranizi bankaya koydugunuzde size yarim birim faiz veriyordu.Bugun % 0.9 konut faizi,% 15 nerdeyse mevduat faizi.Su an ki durum 100 yilda bir gelir ve ev almayan bu konu basliginda yillarca ankette oldugu gibi ha bugun ha yarin emlak balonu patlayacak diye diye yaslanir..

Yer İmleri