Originally Posted by
cuqfurk
kafamda deli sorular.. yatas güzel bir şekilde yukselıyor. eyvallah yukselsın. kar acıklıyor devam edıyor.. doğtaş zarardan kara geçiyor, yapılanma içerinde fabrıka acıyor, faaliyet karı artıyor. kar acıkladıktan sonra neden bu kadar düştü anlamadım... 9 ay finansallarından sonra iyi bir kar gelirse 3'ün altına mı gideceğiz .. bu kadar düşüş sadece defter değerine göre pahalı olmasından mı kaynaklanıyor. 4,76 dan 3,50 ye gelmesıni biri bana acıklayabılır mi ... ytd.
Bildiğiniz gibi ben 4,30 dan sattım satınca da söyledim akabinde yüzde 10 daha yaptı 4,76 ları gördü doğtaşımız.
Ancak Bilanço açıklandığı akşam orta şeker bir bilanço olduğunu söylemiştim. Bur da bilanço akşamı sürekli olumlu konuşan bir tayfa vardı malesef kayboldu kendileri.
Doğtaşımız uzun yıllar sonra kar açıkladı ancak zaten 4xx fiyatlaması muhteşem favök ve kar içindi.
Ve gelen kar, görece cironun düşük ve Euro artışından kaynaklı finans gideririnin artmasından kaynaklı olarak düşük kaldı.
Şimdi önümüze bakacak olursak, Ben ciro anlamında yeni fabrika ile artışın devam edeceğini düşünüyorum. Yıl sonu 550 ciroyu büyük olasılık içinde değerlendiriyorum.
Kur noktasında 3.çeyrek için eylül sonu kapanış çok önemli 4,10 civarı kaparsa 6 milyon extra kur farkı gideri oluşacak yaklaşık faizle beraber 42 milyon gider gelecektir. Ancak 4,10 üstü ve kapanış şirketi çok fazla zorlayacaktır. 4,10 altı ise kesinlikle pozitif olunmalı.
Kısaca böyle. Tüm ortaklara bol kazançlar..
Forum eski kullanıcı adım:"ufukss"
Yer İmleri