Sayfa 442/1009 İlkİlk ... 342392432440441442443444452492542942 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 3,529 - 3,536 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. Valla sayın Powerpc
    Ben hep derim
    Ortaklıkta evlilikten fazla dikkat gerek diye
    Yani sözüm ingiliz fransız a gitmesin yada öteki latinlere veya Doğu Avrupa filan
    Ama değil ortaklık ben bunlarla Hayır aşı yimaga getmem
    Tanrı almana yardimci ossun
    Elde var bitik takım
    Ama harikalar yaratmaga pardon hayal kurmaga uğraş dur

2. Bank of America'nın baş yatırım stratejisti Michael Hartnett'in meşhur İkarus Treydinin son durumuna bakalım. 6 ay kadar önce Şubat 2017 de şöyle iddialı bir tahminde bulundu: 2017 yazı itibariyle ABD SP500 endeksi 2500, ham petrol 70 dolar, 30 yıllık ABD tahvil getirisi %3.5, dolar endeksi 110, ayı/boğa endeksi de 10 üzerinden 7 olacak demişti. Ek olarak da gelişmekte olan ülkelere para girişinde artış yaşanacağını, yüksek getirili enstrümanlara yapılan yatırımlarda da ciddi artışlar olacağını söyledi. Toplamda 7 tane iddialı tahmin yaptı. SP500 endeksini doğru tahmin etti. Ham petrolde çuvalladı (70 dolar demişti, şu anda 45 dolardayız), 30 yıllık tahvilde çuvalladı (%3.5 demişti, ama %2.7 oldu), dolar endeksinde çuvalladı (110 dedi 92 oldu), ayı/boğa endeksinde 7 olamadık ama 6-6.5 arasındayız, gelişmekte olan ülkelere fon girişi oldu, yüksek getirili enstrümanlara da para girişi oldu. Demek ki 7 ana tahminden 3 tanesi gerçekleşti, 4 tanesi gerçekleşmedi. böylece başarı oranı %40 gibi oldu. Bu adam dünyanın en başarılı ve de ünlü stratejistlerinden biri olarak biliniyor ama tahminlerinin yarısından fazlası tutmuyor. O zaman, ünlü analistlere ve stratejistlere güvenmemek lazım, dediklerinin çoğu ters çıkıyor, aynen TR'de Şant Manukyan'ınbu sene fena şekilde ters köşe olması gibi.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3.  Alıntı Originally Posted by Moruk Yazıyı Oku
    Valla sayın Powerpc
    Ben hep derim
    Ortaklıkta evlilikten fazla dikkat gerek diye
    Yani sözüm ingiliz fransız a gitmesin yada öteki latinlere veya Doğu Avrupa filan
    Ama değil ortaklık ben bunlarla Hayır aşı yimaga getmem
    Tanrı almana yardimci ossun
    Elde var bitik takım
    Ama harikalar yaratmaga pardon hayal kurmaga uğraş dur
    Doğu ve güney avrupa borç batağında,tahvil krizinin ateşini bunlar yakacak. Hep diyorum EUR'a güven olmaz,don gömlek bırakır adamı. Eur değerleniyorsa bu onun marifeti değil kabadayı hedge fonların marifeti. onların yerinde olmak istemezdim.

4.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    hep söylüyorum Deutsche Mark bir süre sonra mecburen piyasaya çıkacak. böyle bir şey olduğunda DM/USD paritesi fezaya gider,eur'da çöp olur. Bu durumda almanya nasıl mal satar bu artık onun sorunu. 4. sanayinin bu işin hazırlığı olduğu belli.insansız fabrikalar mal üretecek 7/24.
    ben de Euronun ömrünün sona ermesine fazla kalmadığına inanıyorum. DEM bir şekilde yeniden piyasaya çıkacak çünkü Almanya haksızlıklara maruz kalıyor ve Avrupanın güneyindeki aymazları sürekli fonlamak zorunda kalıyor. Ama bundan da istifade etmiyor değil çünkü Euro hak ettiği değerin çok altından işlem görüyor ve bu da ekonomiye doping oluyor. Eğer DEMUSD kuru yeniden piyasaya çıkarsa çok değerli olur, bu durum da Almanyanın ekonomisini olumsuz etkiler, ama nasıl Japonya yıllardır güçlü JPY ye rağmen ayakta kalabildiyse onlar da kalabilirler. Almanya şu anda 2. dünya savaşından bu yana en uzun ekonomik büyüme sürecini ve en düşük işsizliği yaşıyor düşük Euro yüzünden.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

5. Benim tahmininde şu
    Avrupa da petrolü dolarla alıyo ya
    Bari para birimimiz değerli olsunda
    Madem dövizin varil fiyatıyla (OPEC Viyana da olsa dahi) madem biz oynayamiyoz
    Bari rus un gaziylan petrolunu ucuzdan Alak. Böyle bi durumdan ötürü avro dolar karşısında pahalidan seyrediyo olabilir
    Sesli şey ettim / düşündüm
    Yoksa avro yu değerli kılan gerçekte elle tutulur pek bişey de yok
    Ne var yani
    Yüzlerce yıllık avrupa medeniyetinden ötürü deyil herhal
    Kuzey Avrupa İsveç filan avro ya bile geçmedi Kron la goturuyo is i. Kimsenin beğenmediği Polonya çek Cum. bile kendi para birimlerindeler yıl 2017 bak ha

6.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    ben de Euronun ömrünün sona ermesine fazla kalmadığına inanıyorum. DEM bir şekilde yeniden piyasaya çıkacak çünkü Almanya haksızlıklara maruz kalıyor ve Avrupanın güneyindeki aymazları sürekli fonlamak zorunda kalıyor. Ama bundan da istifade etmiyor değil çünkü Euro hak ettiği değerin çok altından işlem görüyor ve bu da ekonomiye doping oluyor. Eğer DEMUSD kuru yeniden piyasaya çıkarsa çok değerli olur, bu durum da Almanyanın ekonomisini olumsuz etkiler, ama nasıl Japonya yıllardır güçlü JPY ye rağmen ayakta kalabildiyse onlar da kalabilirler. Almanya şu anda 2. dünya savaşından bu yana en uzun ekonomik büyüme sürecini ve en düşük işsizliği yaşıyor düşük Euro yüzünden.
    Bu dem kısa kod yeni ismimi yani Doç mark yerine demir mark gibi filan mı? ;-)

7.  Alıntı Originally Posted by Moruk Yazıyı Oku
    Benim tahmininde şu
    Avrupa da petrolü dolarla alıyo ya
    Bari para birimimiz değerli olsunda
    Madem dövizin varil fiyatıyla (OPEC Viyana da olsa dahi) madem biz oynayamiyoz
    Bari rus un gaziylan petrolunu ucuzdan Alak. Böyle bi durumdan ötürü avro dolar karşısında pahalidan seyrediyo olabilir
    Sesli şey ettim / düşündüm
    Yoksa avro yu değerli kılan gerçekte elle tutulur pek bişey de yok
    Ne var yani
    Yüzlerce yıllık avrupa medeniyetinden ötürü deyil herhal
    Kuzey Avrupa İsveç filan avro ya bile geçmedi Kron la goturuyo is i. Kimsenin beğenmediği Polonya çek Cum. bile kendi para birimlerindeler yıl 2017 bak ha

Bunların içinden bi tek Polonya para birimi zloti yi anlayışla karsiliyom
    E haliyle alman Polonya'daki yan sanayisini ucuzdan kapatmasi için böyle bi oyuna tabiki ihtiyaç vardı da
    Siz neye arkadan vurdunuz İsveç vikingleri Kafka torunu çek ler
    Yapilirmi bu be birliğe gönül vercen guvenmeycen cayiz mi be delikanliliga yakismaz

8.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    hadi bir nostalji yapalım.

Sayfa 442/1009 İlkİlk ... 342392432440441442443444452492542942 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •