Arkadaşlar, öncelikle benim için bilanço kalem oynatma sanatıdır bu tarz şirketlerde.. Seffaf olmak, üst düzey kurumsalliığa ulaşmak öyle kolay olmuyor..
Bir iki arkadaş bir nevi selzenis de bulunmuş, haklılarda. Sonuç da 2011 den itibaren adam akıllı bir iyileşme bekleniyor..
Bu hasılat olur,kar olur, hisse fiyatlamasinda olur su an evet hiçbirimiz memnun değiliz.
Yalnız ezbere dayanan, altı boş sırf yazmak için yazan insanın ne yazdığı umrumda bile olmaz..
Ilk önce şunu belirteyim, su an şirket temerrüt de değil. Borçlarını çevirebiliyor..
Gayrimenkul'e gelince daha beş altı yıl öncesine kadar beş büyük il dışında gayrimenkul ve toprak çok fazla değerli değildi fakat şimdi işler farklı bir hal aldı.
Su an %40 konut satışlarında ki artış da Türkiye geneli var. Ee Çanakkale de Istanbul'a' yakınlığıyla olsun ve köprü yatırımı olsun hızla degerlen bir bölge ve bu şirketin elinde ciddi gayrimenkul var burada hemfikir miyiz ?
Elindeki garimenkuller Kipa ya çok yakın varsa oralarda ikamet eden bir arkadaşımız ortalama metrakere fiyatı edinebiliriz..
Hammaddesi sadece balık olan bir şirket, daha yeni 35 mln luk tarihi'nin en büyük tek alımını yapmadı mı ?
Arkadaşlar bu tonlarca hammaddeyi işleyip gram ile satmıyor mu bu adamlar..!
Daha iki çeyrek gördük henüz erken konusulmuyor mu ?
Öteki taraf dan "0.60 krs dan 2.50" olmuş daha ne olsun muş, arkadaş o fiyat batıyor battı haberleri dolasiyorken, şirket temerrute düsmüşken oluşmuştu.
Banvit örnek verilmiş, peki banvt'in kaç yıl can çekiştiğini, deli gibi zararlar yazdığını, kaç yıl yatayda süründüğünü bilmiyor muyuz ? Bu sürecin sonunda 10 kat prim yaptığını görmedik mi ?
Gelelim takaslara, Oyak daki mallar muhtemelen patron malları 22 mln K yetmezmiş gibi 750K daha ekledi bunları yuvarlayarak yazıyorum.
Teknik olarak neredeyse 6 yıldır yatayda değil miyiz ?
Fiyatlamaların ( bir çok hisse için ) bilançolardan farklı reaksiyonlar verdiğini bilmiyor muyuz ?
YIP' den çıkan herhangi bir hisse en az ne kadar prim yapar hiç görmedik mi ? ( En yakın örnek Marka eski Ansa bakın ocak fiyatına bir zahmet.. ) Bu da bizim beklentilerimiz arasında değil mi ?
Ortaklık için zaten gerekli nedenleri yazdık. Kaldı ki diyelim Yıldız holding Kervt üzerinden bir teklif yaptı ( sadece dardl için bana göre %50 için 500 den kapı açılır. Eğer ki tasinmazlar işin içine girerse en az 500 daha koyarım. Oda ortaklık da 750 mln olur ortalama..
Fabrika arazisi ipotekli onu çıkarıyorum suan 100 bin metrekare taşınmaz yok mu bu adamlarda ( eğer ki parseller 20 bin metrekare ortalama ise ).. Imar %40 olsa kaç tane konut yapılabilir bir hesaplatmak lazım.
Şimdi şöyle bakalım, bu hissenin kaç tane beklentisi var hangileri gerçekleşebilir ve bunlara göre hisse fiyatı ne olabilir..
Işte burada hepimiz somut verileri, akıl süzgecinden geçirip ona göre pozisyon almalıyız.
Ben kendi adıma ( 1.90/2.10 ) aralığına bir daha gelirse stratejimi belirler küfe 'yi sırtıma alır 2018 mart'a kadar taşırım.
Rakamlarda yanlışlıklarım varsa düzeltelim arkadaşlar.
Bütün yazdıklarım somut üzerinden yorumlamamdır.. Kesinlikle al sat tut tavsiyesi içermez. ( Patron ve spek adamı da değilim 😊 sizin gibi küçük bir yatırımcıyım )..
Sağlıcakla..
Yer İmleri