Sayfa 47/215 İlkİlk ... 3745464748495797147 ... SonSon
Arama sonucu : 1717 madde; 369 - 376 arası.

Konu: Temel Analiz 3.0

1.  Alıntı Originally Posted by DRİZM Yazıyı Oku
    Sayın HBYKCN ;

yukarıdaki gönderide işaretlediğim gibi topiği önceden beri takip eden arkadaşlar ve programı kullananlar bazı endekslere dahil hisseleri seçimlerine katmıyorlar. Normalde sizin seçtiğiniz şekilde seçerek formülümüzü uygularsak getirimiz %22.000 oluyor, ama söz konusu endekslere dahil hisseleri HARİÇ TUTARSAK getiri %58.000 lere kadar çıkıyor. Ama sizin yönteminizle program kullananların seçimleri arasında bir farklılık mutlaka oluyor. Örneğin sayın hayri71'in portföyü ile programın uyum oranı %70 düzeyinde.
    Bir şey soracağım...Bu % 58.000 , kaç yıllık bir periyod için geçerli?Bir de endekste de bir sakatlık oldu diyelim,borsa aşağı eğilimli hale geldi...Zararına çıkıyor muyuz er şeye rağmen hisseleri?

Hayırlı bayramlar bu arada forum sakinlerine...
    Düşük maliyet ve GÜVEN her şey !
    Hayat Hoş,Gerisi Boş .

2.  Alıntı Originally Posted by HBYKCN Yazıyı Oku
    Bir şey soracağım...Bu % 58.000 , kaç yıllık bir periyod için geçerli?Bir de endekste de bir sakatlık oldu diyelim,borsa aşağı eğilimli hale geldi...Zararına çıkıyor muyuz er şeye rağmen hisseleri?

3 aydan 3 aya ilk 10 daki veya 5 şirkete yatırım yaptıysanız 5 deki değişikliği anında uyguluyorsunuz. diyelim x şirketi listede artık yok %20 zararda . yerine giren şirketten alım yapıyorsunuz oranını da diğer şirketlerden de satıp ayarlıyorsunuz.

3. Bütün yazılanları baştan beri okudum. Genelde aklima yattı sistem. Ama anlayamadığım onemli bir konu var.
    Temettü Verimliliği (TV) derken tam olarak ne kastediliyor.
    Benim anladığım şirketlerin genel kurullarinda görüşülüp onaylanan temettü miktarı. Genelde yilda 1 kez dagitilir ama bazı şirketler 2 veya 3 taksit şeklinde de dağıtabiliyor.
    (Eğer böyleyse tv yi etkileyen tek değişken hisse fiyati olacağı için tüm yil boyunca portföy hisseleri cok fazla değişkenlik göstermez diye düşünüyorum)
    Ama burada bahsedilen konu sanki bu değilde 3 ayda bir açıklanan bilançolar sonrasi ortaya çıkan karlılık durumu gibi geliyor bana.
    (Eğer bu şekilde ise sistem 3 ayda bir otomatikman daha karlı hisseleri bulacağı için portföy hisseleri daha değişken ve getiri daha yüksek olacaktır. )
    Konu hakkinda bilgi sahibi olan biri cevaplarsa memnun olurum.

SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4.  Alıntı Originally Posted by balıkadam Yazıyı Oku
    Bütün yazılanları baştan beri okudum. Genelde aklima yattı sistem. Ama anlayamadığım onemli bir konu var.
    Temettü Verimliliği (TV) derken tam olarak ne kastediliyor.
    Benim anladığım şirketlerin genel kurullarinda görüşülüp onaylanan temettü miktarı. Genelde yilda 1 kez dagitilir ama bazı şirketler 2 veya 3 taksit şeklinde de dağıtabiliyor.
    (Eğer böyleyse tv yi etkileyen tek değişken hisse fiyati olacağı için tüm yil boyunca portföy hisseleri cok fazla değişkenlik göstermez diye düşünüyorum)
    Ama burada bahsedilen konu sanki bu değilde 3 ayda bir açıklanan bilançolar sonrasi ortaya çıkan karlılık durumu gibi geliyor bana.
    (Eğer bu şekilde ise sistem 3 ayda bir otomatikman daha karlı hisseleri bulacağı için portföy hisseleri daha değişken ve getiri daha yüksek olacaktır. )
    Konu hakkinda bilgi sahibi olan biri cevaplarsa memnun olurum.

baştan sona okumuşsunuz ancak sanırımb azı yerleri kaçırmışsınız.

öncellikle sadece TV seçilerek çıkan hisseleri diyorsanız bilanco işin içinde olmadıgı için sistem bilancoyla ilgili hiçbirşeye bakmıyor o sebeple sorun olmayacaktır.

Ancak TV fiyata göre dediğiniz gibi değişkenlik gösterecektir. Fakat bu sandıgınız kadar az bir değişiklik değil aksine bist tüm seçildiğinde sık değişimlere sebebiyet verebilecekir. 100 tane şirket temettü dağıtıyorsa oranları birbirine yakın olanlar listenin sonuna doğru ise mesela listenin sonunda froto var diyelim. %8 le listeye son anda girmiş. bimas ta %7,9 la liste dışı kalmış.

yarın bir gün bimas düştüğünde listeye 8,1 TV oranıyla girecektir. bana göre listenin sonunda kalan 3-4 hissenin 3 ay içerisinde bir gün değişme riski var.

listenin üstünde kalan 6 hisse genel anlamda değişiklik gösterme ihtimali düşük kalacaktır. farkı açtıkları için.

nitekimde drzim hcam iki arkdaşın portfoy listesindeki değişiklikleri alıntı yaparak acıklamış.

ayrıca bizlerde sadece TV>1 yaparak çıkan portfoy listei şu şekildeydi sanırım 1 hafta önce çıkmıştı bu liste en sağdaki hisseleri almak gerekiyormuş bu formule göre.

Alıntı Originally Posted by TomBombadillo Yazıyı Oku
    Tv >1

Başka hiçbir kriter yok...Tüm endeks üzerinden yapılan sıralama böyle

iki tarafın hisselerinde ne gibi değişiklikler olmuş buradan daha iyi bakabilirsiniz. arkadaşların yaptıgıda TV si en yükse göre cıkan hisse senetleri listesi.
     Alıntı Originally Posted by HBYKCN Yazıyı Oku
    Sonunda becerdim...

benim baktıgıma göre 1 hafta önce oluşan listeye göre arasında 5 adet hisse farklı görünüyor 5 tanesi değişmiş. 1 hafta içerisinde. aynı kurallar çerçevesinde ayarlanmış ise.

Yani Tv oranının 1 hafta içerisinde hisselerin %50 sini etkileyecek biçimde değişebiliyor. Benim beklentımden daha fazla değişikliğe uğramış bende şaşırdım.

Ancak drzim hocam programın kullanımı konusunda 3 yıllık bır tecrübeye sahip oldugunu beyan etti. Sistemin geçmiş 2 - 3 yıllık getirisi bu formulle %600 cıvarında cıkmış.

sayın HBYKCN listesi ile syn TomBombadillo hisselerinin yarısı birbirinden farklı olmasına rağmen her ikisde geçmişteki elde edilen getiri olan %600 ü yakalayabılecek mi benim kafama bu takılıyor. hadi bu ıkısıde benzer getırıyı yakaladı peki ya 1 hafta sonra programı tekrar calıstıran arkadaşımızın listesindede bu iki portfoyden en az %40 farklı olacak. o kişide mi %600 e yakın getiri elde edecek ? gibi sorular benım kafamı mesgul etmekte.

O bakımdan denemek isteyen önce bı programı alacak 1 senelık bugun basacak tuşa cıkan hısselerı excele kaydedecek. 1 hafta sonra sanki oğluna aynı formulle portfoy oluşturuyormuş gibi tekrar basacak cıkan lısteyı kaydedecek 1 hafta sonra tekrar aynı formulu calıstırıp eşi için o hısselerı alıyormuş gibi excele not alacak.

3 ay geçtikten sonra yine aynı takvim günü geçerli olmak suretıyle yanı tuşa bastıgı günden itibaren tam 3 ayı hesaplayacak. şekilde tekrar tuşa basacak yeni hisseleri excele işleyecek.

daha sonra bunların getırılerını kontrol edecek 3 portfoyunde istatistiksel olarka en az yarısı bırbırınden farklı cıkacaktır. fakat tüm bunlara rağmen sistem getirileri bu 3 portfoy içinde birbirine yakınmı olacak kontrol edecek.

programı en az 1 sene sonunakadar bu sekılde kullanarak test ettikten sonra bır sonuç ortaya cıkar ve buna göre hareket edilir.

Veyahutta basar tuşa cıkan hısselerı alır gerçek hesabınızda denersınız. DRZİM hocam 3 yıldır programı kullanan birisi olarak saglıklı calıstıgını söylemekte yinede karar sizlerin tabiki.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

5.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    baştan sona okumuşsunuz ancak sanırımb azı yerleri kaçırmışsınız.

öncellikle sadece TV seçilerek çıkan hisseleri diyorsanız bilanco işin içinde olmadıgı için sistem bilancoyla ilgili hiçbirşeye bakmıyor o sebeple sorun olmayacaktır.

.
    Bilanço işin içinde yoksa 3 ayda bir belirlenen portföy için kriter sadece yilda 1 kez aciklanan temettü miktarı ve hisse senetlerinin yil içindeki fiyatlari oluyor yanlış anlamadıysam.

6.  Alıntı Originally Posted by TomBombadillo Yazıyı Oku
    Tv >1

Başka hiçbir kriter yok...Tüm endeks üzerinden yapılan sıralama böyle

Sistem 1 Mart 2017 (Çarşamba günü) tarihinde ALKA'yı seçiyorsa repaint var demektir.

ALKA temettü bildirimini 02.03.2017 tarihinde saat 17:01'de yapmış: https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/590441
    Hisse başına brüt 0.4196 TL temettü açıklamış.
    02.03.2017 tarihi ALKA kapanış fiyatı: 3.70 TL (https://report.paragaranti.com/rasyonet_fiyatarsivi.asp)
    Temettü Verimi (TV): (0.4196/3.70)*100= %11.34

Ancak 1 Mart 2017 tarihinde temettü verimi çok daha düşük.
    En son verdiği temettü 26.05.2014 tarihinde ve 0.1362 TL. (https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...spx?hisse=ALKA)

01.03.2017 tarihi kapanış fiyatına göre TV: (0.1362/3.70)*100= %3.68

Açıkça görüldüğü üzere 1 Mart 2017 tarihinde ALKA'nın temettü verimi %3.68'tir. Sistem bir gün sonra açıklanacak temettüyü görmeden ALKA'yı listeye aldığına göre repaint yapıyor demektir. Bu seçim Ocak ayından başlatılsaydı, ALKA listede olmaması gerekirken sistem tarafından belki yine seçilecekti.

7. Bu listenin 2 Ocak 2017 tarihinde başlatılmış olma ihtimali de var. Çünkü her üçüncü aydan sonra portföy değişmiş.
    Bu durumda ALKA ve PETUN TV'lerini kıyaslayalım.

02.01.2017 gün sonu ALKA fiyatı: 2.49 TL (https://report.paragaranti.com/rasyonet_fiyatarsivi.asp)
    ALKA verilen son temettü: 0.1362 TL (https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...spx?hisse=ALKA)
    2 Ocak 2017 ALKA Temettü Verimi: (0.1362/2.49)*100=%5.47

02.01.2017 gün sonu PETUN fiyatı: 10.33 TL (https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...spx?hisse=ALKA)
    PETUN verilen son temettü: 0.97 TL (https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...px?hisse=PETUN)
    2 Ocak 2017 PETUN Temettü Verimi: (0.97/10.33)*100=%9.39

Eğer portföy 02.01.2017 tarihinde başlatılmışsa ve sistem repaint yapmıyorsa, listede ALKA'nın olup PETUN'un olmama ihtimali yoktur. Çünkü PETUN'un temettü verimi ALKA'nınkinden büyük çıkmaktadır.
    Eğer gözümden bir şey kaçırmadıysam sistem gelecekten veri alıp geçmişi tekrar düzenliyor. Bu durumda gerçek kullanımda sistemin vaadettiği kazançlara ulaşılması mümkün görünmemektedir.

8.  Alıntı Originally Posted by HBYKCN Yazıyı Oku
    Zaten benim oluşturduğum listeden bascm ya da PSDTC...Günahlarımı dahi vermem ,bırak para yatırmayı...

Bence şu şekilde yapılsa daha mantıklı: Mesela benim listeyle PD/DD oranlarını da karşılaştırarak falan...Temetti verimi % 10'un üzerinde + PD/DD oranı endeksin ve sektörünün altında gibi...

Programı kullanmak size bu gibi fikirlerinizi test etme imkanı veriyor. Eğer geçmiş getirileri sizin için uygunsa bu yöntemi de kullanabilirsiniz. O nedenle ben hisseleri vermekten kaçınıyorum zira herkesin tecrübesi, bilgisi farklı. benim gördüğüm temel formüle insanlar kendi bilgilerini kattığında kendileri için daha iyisini bulabilecekleri yönünde...

Alıntı Originally Posted by HBYKCN Yazıyı Oku

01.01.2005 ten günümüze (son bir kaç gün hariç).

Ben endeks izlemiyorum, 3 aylık bir ZAMAN STOPU kullanıyorum formülde. Öbür türlü teknik analiz işin içine girer ki ben kullanmıyorum. Ama yukarıda da dediğim gibi isteyen kullanabilir.

Amaç ;

öncelikle piyasada olmak, piyasa izlemeyi bırakmak ve yeni başlayacaklara çok derin analizlere girmeden de sadece 3 ayda 1 kez 75 lira vererek kendi portföyünü yöneterek para kazanılacağını göstermek.

Sayfa 47/215 İlkİlk ... 3745464748495797147 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •