Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir
dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı
faizler insin, şimdi almak mantıklı değil
ömür boyu alacak param olmayacak
Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.
İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.
Bir kitap var adi
Fooled by randomness
Sizi anlatiyor
Istanbul un nufusu neredeyse 20 milyon. Sen sokaklari araba dolu goruyorsun bu sana zenginlik gibi geliyor. Oysa abd de benim yasadigim sehirde bir otoban var 26 serit nufus 4 milyon ve o 26 serit tikaniyor ilerlemiyor
Yanlis yere bakiyorsunuz ve yanlis acidan bakiyorsunuz. Turkiye dunyanin en fakir ulkelerinden biridir. Oyle olmasa bu kadar turk yurt disinda ayak islerinde neden calissin surunsun?
Burayı sessiz takip edenlerdenim bir kaç kelam da ben edeyim Nevşehir'den Kayseri'ye tayinimiz çıktı Nevşehir de otururken 250 bin liralık eve 650 TL kira veriyordum ev almadım fk lar çok yüksek herkese bunu anlatmaya çalıştım anlamadılar Kayseri'de tuttugum ev 250 civarı 650 TL 12 ay peşin verdim şuan 4 yıllık borsaciyim bakın 40 a aldığım hisseden 38 inden kazandım kiminden 300 TL kiminden 15000 TL şu an algoritma üzerinden formasyonlarla daha çok getiri sağlıyorum tabii bazen 14 ay sürüyor çünkü aylık bazda bakıyorum Suna gelecem bu tahviller yüzde 30 gördüğünde ben 250000 bin lirama aylık 6000-7000 lira net aldığımda evler beş para etmiyecek zaman 24 ay 36 ay nasıl doları cikartanlar varsa nasıl borsayı 110000 yapanlar varsa vadelilerde boğalar hakim olmaya başladı çoktan sadece patlama zamanlama meselesi
GM 5 Plus cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yazdıklarım tamamen kendi düşüncelerimdir kimseye al tut sat yat gibi tavsiyeler değildir...
İzmir’de konut fiyatları İstanbul’u yakalayacak - Ekonomi Haberleri
http://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi...yacak-1995525/
Yok, sizin doğru anladığınızdan eminim..ben genel algı açısından söyledim.
Yaptıgım hesaplara göre, aşırı stres ve huzursuz bir ortamda çalışılan kurumsal bir işin toplamda aylık 3-4 bin gibi bir ek maliyeti var...nedir bu kalemler,
ı-) aşırı stres ve huzursuzluk nedeniyle psikolojik hastalıklar başta olmak üzere sağlık giderleri--aylık 500 tl(tüm aile)
İi-) stres atmak icin yapılan gereksiz kılık kıyafet harcamaları-500 tl
İii-) yine stres nedeniyle ya da kafa dağıtmak icin fazladan gezme tozma cafe-restoran harcaması-500 tl
İv-) yardımcı, bakıcı, ev işlerine yardım vs icin harcama- en az 2000 tl
Yani kurumsal hayattan ayrılıp, yâri zamanlı-serbest ama mutlu olarak çalıştığınızda en azından 3-4 bin tl lik bir avantajımız oluyor...sağlık sigortası icin 50 tl yeterli olduğu icin, ihmal edilebilir bir gider olacak sgk...SGK emekliligi icin prim gün sayısını doldurduğunuzu varsayarak, kurumsal hayata veda edebileceğinizi düşünüyorum...ayrica çoğunlukla PTT takıldığınız icin, kıyafet masrafları ayrıca düşecektir.
Ayrıca İstanbul gibi bir kentte alelacele bir yere yetişme derdiniz olmayacağı icin, ulaşım masraflarınız da hatrı sayılır ölçüde azalacaktır...off peak saatlerde hem İstanbul'un keyfini çıkarıp, hem de fiyat olarak uygun mekanlarda takilabilirsiniz, yoğunluk olmayacağı icin sıra vs derdi de yok😄
Birileri daima medyayı kullanır 2010 yılında altın 110 TL iken hiç unutmam her yerde altin 200 lere gidiyor haberi vardı sonrasi. 5 yıl düşüş sonra ralli bildiklerimizden değil yaptiklarimizdan kazanabiliriz.vadelileri göreyim yüzde 30 da ve yukarısında sonra yine ev alayım o zaman bakarım gidişata belki daha da ucuza alırım belki yaniliirim ama benim düşüncem olur başkasının değil
GM 5 Plus cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yazdıklarım tamamen kendi düşüncelerimdir kimseye al tut sat yat gibi tavsiyeler değildir...
Hava çok soğudu burada, sağanak yağış feci,sobayı yaktık mecburen😊
Tam kuzinede közde Mısır havası😄
Yer İmleri