Sayfa 77/931 İlkİlk ... 2767757677787987127177577 ... SonSon
Arama sonucu : 7445 madde; 609 - 616 arası.

Konu: ISYAT İş Yatırım Ortaklığı

1.  Alıntı Originally Posted by Oralet_Osman Yazıyı Oku
    İşyat'ın temettüsü geleneksel olarak her yıl yaptığı gibi enflasyon+%5 yaklaşık ortalamasında seyrettiği şekilde devam ettikçe banka mevduatını ezeceği zaten aşikar, tablo yapmaya gerek yok. 4 işlem bilen herkes bunun olacağını zaten bilir, ben bir de tabloda görelim, görmek daha iyi anlamamıza yardım eder diye yaptım.

Sorun İşyat'ın enflasyon üstü getirisinde değil, sorun Hektaş, Toaso, Aselsan, Tüpraş gibi hisseleri mi alayım yoksa enflasyon+%5 veren İşyat'ı mı?

5-6 yıllık grafiklere bakınca İşyat 2-2,5 kat kazanç gösterirken yukarıda adı geçen diğer hisseler 4-5 kat kazandırmış, sorun burda.
    Bunlar iki farkli getiridir yalniz.

Biri kar payidir, digeri hissenin primlenmesidir.

Primlenme bir defalik kazanc saglar, 35 TL.ye aldiginiz TOPRS'i, 117 TL.satarsiniz gider.

ISYAT'ta yillik kar payini alirsiniz, 6 yil boyunca, sonucta tum koydugunuzu alirsiniz, hisseler kalir.

O kalan hisseler size omur boyu kazanc getirmeye devam eder.

Bu durumda aman canim, enflasyon zaten alir goturur dememek lazim. Cunku hisse maaliyetiniz 20 kurusa dustu, 0.84'ten bir o kadar daha alir yine maaliyet avantajinizi koruyabilir, yatiriminizi buyutebilirsiniz.

2. Sn Hısım sen söyleyince aklıma takıldı, 4. bir senaryo daha yaptım.

400.000 lotun yıllık temettüsü olan 52.000 lirayı çatır çutur yesem ya da ayda kendime 4.300 lira maaş bağlasam ve bu 5 yıl boyunca devam etse,

Sıkı durun,

NET %10 faizle mevduata koyan ve kuruş faizini yemeden 5 yıl boyunca mevduatta tutan kişiden toplamda daha çok kazanmış oluyorum. İnanılmaz.

541.000 e 596.000 lira. (Ana para+temettü)

Tabii ki 5 yıl sonrasının 52 bini ile bugünkü aynı değil ama temettünün bir kısmıyla yeniden hisse alsak ya da başka bir yatırım aracında değerlendirsek süper olur.

Örneğin 52.000 liraya 1 yıl Hektaş al, seneye Aselsan, 3. Sene Toaso vs vs çok istiyorsan illa ki bu hisseleri. Veya 40 ar bin liralık al 12 bini yine sisteme sok, işyat al vs vs. İyice düşğnmek lazım üzerinde ama cidden çok ilginç bu olay.

3. Question

Örneğin 52.000 liraya 1 yıl Hektaş al, seneye Aselsan, 3. Sene Toaso vs vs çok istiyorsan illa ki bu hisseleri. Veya 40 ar bin liralık al 12 bini yine sisteme sok, işyat al vs vs. İyice düşğnmek lazım üzerinde ama cidden çok ilginç bu olay.[/QUOTE]

benim işyattaki yatırım şeklim tam olarak alıntı yapıp koyulaştırdığım yazıdır.
    2015 yılında ekim ayında ,93 maliyetle işyat aldım.maliyet :9398 verdiği temettülerle başka kağıt alındı,onlardan alınan temettülerle gene o kağıtlardan alındı.toplam kazanç:4917 tl.%53 ünü geri almışım paranın.benim için yeterlidir.

benim sorum şu elinizde 100k para var.şu an 117 tl den tupo alır mısınız?ben alamam.lakin tam burdan ,90 maliyetle işyatı alırım.Aralık ayında 1 tl olsa yeter bana.3 ayda %11 kar,temettü peşinde diğilsen sat git başka şey al.3 ayda %10 net olur.Tınaz hocamın dediği gibi defansif hissedir,az kazanırsın belki ama kesin kazanırsın.
    her zaman daha iyi kazandıran hisseler bulunabilir veya başka yatırım araçları(arsa,ev vs...).kesinlikle itirazım yoktur.benim yaaptığım doğru olandır diye bir iddaamda yoktur.ben ancak bunu yapabildim.keşke dudu hocam gibi yıllar önce konuşmak yerine bir miktarda tüpo yu 40 tl lerden alıp tutsaydım.veyahut tuna dostumuz gibi hektş alıp temettü emeklisi olsaydım.ah vah dememek için dostlar kendinize uyan uzun dönem bir yatırım yapın,doğru kağıda yatırırsanız paranızı emekli olursunuz.kendinizi iyi tanırsanız bence sorun yok,ben paramın çoğunluğunu uvy ye yatırıyorum artık.az kazandım bu rallide ama kazandım.bu rallide hiç kazanamamış olan bir sürü arkadaşım var.kazanabilene lafım yok...
    hayırlı bayramlar,sağlıcakla kalın...

Defter değeri altında işlem gören hisseler :

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

5. ISYAT F/K 6.3 yil.

Bu 0.90 TL. maaliyeti olanlar icin.

Maaliyet 0.72 TL. olan icin F/K 4.8 yil.

Pd/Dd 0.63

Yani 1 TL. degeri 63 kurusa aliyorsun demek.

Defansif hisse almak isteyenler icin ideal.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,669
     Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    ISYAT F/K 6.3 yil.

Bu 0.90 TL. maaliyeti olanlar icin.

Maaliyet 0.72 TL. olan icin F/K 4.8 yil.

Pd/Dd 0.63

Yani 1 TL. degeri 63 kurusa aliyorsun demek.

Defansif hisse almak isteyenler icin ideal.
    Pd/dd=0.63
    0.90/dd=0.63
    dd=0.90/0.63
    dd=1.43
    1.43 TL defter degeri olan hisseyi 0.90 TL ye aliyoruz.
    Isgsy'de ise pd/dd=0.52
    Ucuzluk bir kriter ise..
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

7. Daha önce mutlaka konusu geçmiştir ama bir önceki forumda kalmış olabilir

1 milyon liralık ISYAT hissesi alımında olası %15 civarında temettüde bize kalan net rakam ne kadar oluyor acaba?

Sanırım 65000 tl gibi bir sınıra kadar vergi muafiyeti sözkonusu, bunun üstündeki rakamdan kesilen vergiyle birlikte net olarak yüzde kaç temettü alabiliriz?

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

8.  Alıntı Originally Posted by Surven Yazıyı Oku
    Daha önce mutlaka konusu geçmiştir ama bir önceki forumda kalmış olabilir

1 milyon liralık ISYAT hissesi alımında olası %15 civarında temettüde bize kalan net rakam ne kadar oluyor acaba?

Sanırım 65000 tl gibi bir sınıra kadar vergi muafiyeti sözkonusu, bunun üstündeki rakamdan kesilen vergiyle birlikte net olarak yüzde kaç temettü alabiliriz?

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Eger sermayenizi 3'e boler, anneniz, esiniz adina alirsaniz hic vergi odemezsiniz.

1 Milyon TL. bugun ki fiyatla, 1 Milyon 111.000 hisse alir, bu kadar lot hisse de YILDA 166.650 TL. getirir.

Tumunu kendi adiniza alir, ben vergimi oderim derseniz, sizin vergi beyyanamesinde vermek zorunda oldugunuz diger vergilerle birlikte vergi matrahiniz 101.650 TL yukselir.

Sayfa 77/931 İlkİlk ... 2767757677787987127177577 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •