Sayfa 80/931 İlkİlk ... 3070787980818290130180580 ... SonSon
Arama sonucu : 7445 madde; 633 - 640 arası.

Konu: ISYAT İş Yatırım Ortaklığı

1.  Alıntı Originally Posted by Kral 35 Yazıyı Oku
    Geçmiş yıllarda yedek akçelerden bile temettü dağıttığı olmuştu. Sermayesini ve hisse adedini hiç arttırmak istemez mi?
    2012 de ISYAT zarar etmisti, o yil 16 kurus temettu vermek icin gecmis yil karlarini kullandi, dogrudur.

Ancak son bilancoda, Kardan Ayrilmis Kisitlanmis Yedekler kaleminde 35 Milyon, Gecmis Yil Karlarinda 17 Milyon TL. var.

2C2017 Bilancosunda gorunen kar; 13.696.325 TL.

Son haftaki Faaliyet Raporunda NET VARLIK DEGERI 232.547.466,98 TL. gorunuyor.

( bu 31.08.2017 Raporu, 5 Eylul'de de aynini yolladi )

2017 yili basinda odenen 12.50 kurustan sonra yila 214 Milyon TL. ile basladik.

Su an gorunen kar 232 - 214 = Kabaca 18 milyon TL.

Bu da hisse basina 11 kurus kar demek. Bu kar miktarina henuz Eylul ayi dahil degil.

Gelecek 4 ayda 6 kurus kazansa, ki fazla kazanir, yillik getiriler senenin sonunda yogunlasir, 17 kurus yapar.

Bizim nakit kar payi beklentimiz de 15 kurus zaten.

ISYAT'in temel felsefesi ;

Misyonumuz, Şirketimiz portföyünün mevzuat ve ana sözleşmeye uygun olarak, riskin dağıtılması ilkesi doğrultusunda etkin, tutarlı ve rasyonel bir şekilde profesyonelce yönetilmesi ve Kar Payı Dağıtım Politikamız paralelinde pay sahiplerine yıllar itibariyle düzenli bir temettü gelirinin sağlanmasıdır.

Sonuc olarak, bu misyonu 1995'ten beri basari ile surdurduler.

Hisse adedini hic artirmazlarmi dan kastiniz bedelsiz hisse vermesi ise, boyle bir sey yapmaz.

Bedelsiz Hisse vermek, durust bir yaklasim degildir.

Hisse piyasa degeri 0.91 TL. olan hicbir kurum SPK'dan boyle bir izin alamaz.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul, New York
    Gönderi
    3,060
     Alıntı Originally Posted by Kral 35 Yazıyı Oku
    2000 ve 2008 yıllarında isyat sermaye arttırmış. 2018 yılında genel kuruldan sermaye artış kararı çıkabilir. Böyle bir karar alınırsa şirkete yansıması nasıl olur?

SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    bencede sermaye artışı daha yararlı olur. zamanı var gibi. bekleyip göreceğiz.
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

3.  Alıntı Originally Posted by Trade Shark Yazıyı Oku
    bencede sermaye artışı daha yararlı olur. zamanı var gibi. bekleyip göreceğiz.
    Ben sermaye artışı zamanının yaklaştığını düşünüyorum.

SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4. "..............

5. Bu "Sermaye Artışı " konusu bir yere varmayacak ya da kendi altını dolduramadığımız ve sağlam temelleri olmayan ama olsun işte fena olmaz diyip ortaya yap bir karışık modunda yorumlar attığımız bir konu gibi bence... Tabi ki degerli yatırımcı arkadaslarımızım ne düşündüklerini merak etmekte ve olası bir fırsat için takip etmekteyim ama şu ana kadar bir sebep ya da fikir göremedim.

kendimce bu konuda şunu diyebilirim : evet bir sermaye artışı ya da halka ikincil arz Vesbe gibi bir hisse senedinde derinliği arttırıp yabancı yatırımcılar için daha fazla derinlik yaratma amacı sağlayacaksa iyi olur ama onun ötesinde hiç bir amacı olmaz. Kaldı ki bilgim yok ama bir yabancı fon kalkıpda başka bir fona local currency riskini de alıp temettü işine girsin. Belki şu da olabilir, derinliğin artması ile a tipi hisse senedi taşıyan ve düşüş dönemlerinde hisseye yatırım yapan fonlara da yeni slotlar açılır. Ki zaten halihazırda da işyatın bir kısmı diğer iş bankasI ve diğer banka fonlarında. Ama onun haricinde hiçbir işe yarayacağını düşümmüyorum. Zaten diğer yatırım ortaklıklarına göre deli gibi önde gidip, kurumsallık anlamında da fark atmış bir hisseden bahsediyoruz.

Ne yapacaklar sermaye arttırımından gelen para ile şu anda yapmadıkları:-)

Sevgi ve saygılarımla.

Sent from my iPhone using hisse.net

6. Bazen cok olumlu gostergeler de kisilerin canini sikabiliyor.

Nedeni bilinmez, yanlis yatirim yapmistir, yeni uyanmistir.

Olumlu yazi gormek istemez.

Bi demir35 diye biri vardi, durduk yerde, bana hakaret etti durdu, bize gicik olan da olabilir.

O nedenle uzerinde durmuyorum.

Ancak kisi biraz kendi de dusunmeli, net aktif degeri 1.45 olan hissede 0.91 TL. den gidiyor, ya bu tur bir dert olsa, hisse net aktif degerini asardi diye dusunur.

Neyse uzun etmeyelim.

7. boşverin semaye artışını şimdi biz gelecek olan temettüye bakalım.eger böyle giderse 15-17 kuruş arası garanti gelir.

8. Satış gelirleri nasıl dönen varlıkların 2-3 katı olabiliyor? Özellikle 2011 ve 2012 yılında? Kaldıraçlı işlem yaptığı için mi?

Sayfa 80/931 İlkİlk ... 3070787980818290130180580 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •