Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
Sagolasin. Totalsoft 44M ne masrafi yapmis ki?

40M cirosu olan bir yazilim sirketi nasil zarar eder?

1 sene onceki yazimdir:

Ben bakis acimi en basindan belirtmistim. Birsey beklemiyordum. Biraz duz mantik oluyor ama dedigim gibi senelerdir gormedigimiz yok. Rakamlari pek hatirlamam ama o kadar onemli degil zaten. Ayni film.

3M euro kari olan sirket, 6 ayda 1M euro nasil zarar etmis? Ayrica bu sirketler alinirken 3 sene genelde performans garantisi verilmesi istenir. Kari biraktik da, nasil zarara gecmis?

Tekrar sagolasin bizim icin inceliyorsun.
Zararin buyuk kismi finansman giderleri (ilk 6 ayda 3milyon TL) ve sanirim sirketi kara gecirmek icin katlanilan tek seferlik giderlerden kaynaklaniyor (isten cikarilan personele verilen tazminatlar vb.), ve ayrica sirket ciro ve karinin buyuk kismini son ceyrekte yapiyor. Buyuk ihtimal bu seneyi dipte kafa kafaya bitirir Romanya.

Bu boyutta satin almalarda kimse kimseye performans garantisi vermez, sadece inceleme sirasinda verdigi bilgilerin dogru ve tam oldugu garantisini verir, ve alici o bilgiler uzerinden karar verir. Sonucta, Logo, Totalsoft'un tum ust yonetimi degistirdi, satan adam tanimadigi adamlarin yonettigi sirkete 3 yil performans garantisi vermesi ahmaklik olur.