Sayfa 514/1009 İlkİlk ... 14414464504512513514515516524564614 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 4,105 - 4,112 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Ahmetg Guest
    Zafer caglayan butun dunyaya duyrulduki abd tarafindan yargilanmak isteniyor

Reis medyaya cikip abd nin ambargosundan bana ne diyor birde arada amerikanin hukuk sistemiyle alay ediyor.

Veee yurt icinde dolar hala dusuyor

Piyasalar kafayi yemis....

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Zafer Çağlayan'a ABD de dava açılması Erdoğan'ı sinirlendirmiş görünüyor..

Hazret: "Bu işlerin arkasından çok pis kokular geliyor" buyurmuş...

Elhak doğru.

Eee...Bu işlerin girdisini çıktısını ben bilmem ama bilen biri var...

Alıntı Originally Posted by samadhi Yazıyı Oku
    Sayın Enki,

Anlayamadığım temel bir konu var. Açıklarsanız çok sevinirim.

BOJ, bankaların ve fonların portföylerindeki Japon yeni ile ihraç edilmiş Japon devlet tahvillerini alıyor.

Bankalar ve fonların eline japon yeni geçiyor.

Japonyada faizler düşük olduğundan bu yenler, gelişmekte olan ülkelere gidiyor yüksek getiri için. Bu durumda örnek bize gelen yenler try/yen paritesini etkiler. Dolar/tl de neden etki yapıyor? Satılan para yen değil mi?.
    Walla o kadar detaylı bilgim yok..finansçı değilim sonuçta..ancak örneğin Japon parası Kenya'ya girecekse, sözkonusu Yen'ler dolara çevrilerek girer diye düşünüyorum..bizdeki durumu bilen varsa ve açıklarsa sevinirim..

Alıntı Originally Posted by samadhi Yazıyı Oku

Bir kısmı abd tahvillerine ve borsaya giriyor, bu durumda japon yeni satılır abd doları alınır, bu da usd/jpy paritesini yukarı itmez mi? fakat aksine usd/jpy yılbaşından beri geriliyor.

İyi günler dilerim.
    Zaten Trump'ın seçilmesinden beri ABD borsalarını yükselten etkinin bir kısmıda Yen'den geliyordu..Şu an ise borsalar patinaj yapmakla meşgul..yani şu sıralar ABD borsalarına dolar karşılığı Yen girişi olduğunu sanmıyorum..tahvil konusunu Japonlar açısından düşündüğümde ise, zaten kendileri açısından hatırı sayılır bir miktarları vardır bu piyasada..ancak ABD borsa ve özellikle tahvil piyasalarını bir sürü bileşke kuvvet altında, yani global açıdan düşünmek gerekir..tek etkinin JPY'den gelmesi mümkün değil..selamlar..

4. Değerli arkadaşlar TCMB mız son 30 iş günüdür sabah saat 11 gibi döviz depo ihalesine çıkıyor.. Amaç burada bankalrın TL ve YP miktarınna ayar vermek sanırım...

Sanırım bu sefer ki ihaleye 980 milyon USD teklif gelmiş... Bunu nasıl yorumlamak gerekir? Bankalar MB sına TL verip YP mı istemiş yoksa TL isteyip YP mı satmış şeklinde mi anlamak gerekir?

Teşekkürler...

Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    Zafer caglayan butun dunyaya duyrulduki abd tarafindan yargilanmak isteniyor

Reis medyaya cikip abd nin ambargosundan bana ne diyor birde arada amerikanin hukuk sistemiyle alay ediyor.

Veee yurt icinde dolar hala dusuyor

Piyasalar kafayi yemis....
    Artık anlamış olman lazımdı..bütün global piyasalar aynı şekilde..

Trilyon dolarlar..boru değil bu..

Dün daha bir yazıda belirttim; Tacikistan..

''No Oil, no credit, no problem''

Başlık böyleydi..borç bulabiliyor..

6. Ya enki hala jpy fed usd bunlar ne
    Ne ise yarar.
    Bak orda caglayan zarab rusvet AKpislik akiyor.
    Ordan bisey cikar mi
    Orasi onemli..jpy fln bos

Alıntı Originally Posted by vicente Yazıyı Oku
    Ya enki hala jpy fed usd bunlar ne
    Ne ise yarar.
    Bak orda caglayan zarab rusvet AKpislik akiyor.
    Ordan bisey cikar mi
    Orasi onemli..jpy fln bos
    Esasen haklısında..bak bir üst yazıya..globalde dolaşan trilyon dolarlar mı büyük..Çağlayan vakası mı..herkes kendi kararını kendisi verecek..

8. Moody's, tüpraş'ın not görünümünü durağandan pozitife çıkardı, ba1 notunu teyit etti.

ikinci, üçüncü halka arzlar için ellerinden geleni yapıyorlar.
    notu da yükselmiş mis gibi işte.

Sayfa 514/1009 İlkİlk ... 14414464504512513514515516524564614 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •