ECB para basmaya devam ediyor.
![]()
ECB para basmaya devam ediyor.
![]()
TRUMP ın bütün tiyatrosu dolar aşırı değerlenecek zokayı tuttuk ne yapacağız oyunu. QE de yapamıyoruz. En iyisi İran, Kuzey Kore, Katar,... sırada kim varsa hepsi ile dalaşıp film çevirelim. Hem silah satarız hem de doların artmasını en azından bir müddet engelleriz.![]()
Sn.Enki hala aynı düşüncedeyim. Rahat olup hayatı yaşayabilmek için %50 USD %50 TL derim.. Yalnız; 3,50 altına gelen kur beni tahrik etti. 3,47 TL de dayanamadım. Almaya başladım. 3,45 de sert alımlarda bulundum... En son 3,4071 TL yi görünce gen aldım. Şu an tekrar hesabımı yaptım. %93 USD %7 TL deyim... İner mi? Sanki momentum iner gibi diyor. Pazartesi büyüme rakamı bence önemli.. Takip edip izlemek gerek...
3,31 TL ler bir teknik olarak mümkün ama ben 3,31 TL altını pek olası bulmuyorum. Hatta 3,30-3,35 bandında en fazla bir kaç gün içinde yeniden 3,35-3,40 bandına yerleşir diyorum...
Yakalayan olursa...
3,31 altı olmaz mı? olabilir.. O da onların olsun.. Ne diyeyim ki..
Varlık fonunun karları nerelere rücuu edildi? Bilmek isterdim.. Daha doğrusu Sn.CB nımız varlık fonunda hedeflenen amaca bir türlü ulaşamadık dedi..
Doğrusu her gün her saat piyasaları takip eden birisi olarak bu varlık fonu ile ne hedeflenmişti ben bilmiyorum.
Varlık fonunun bu denli hırpalanıp, ortada kalması hoş değil..
Benim bu soruya kimse cevap yazmamış...![]()
sizin FIAT para sisteminden herhalde haberiniz yok veya da FIAT'ın yalnızca bir araba markası olduğunu düşünüyorsunuz, dünyadaki tüm ülkelerde artık "fraksiyonel rezerv para sistemi" uygulanıyor, ayrıca isteyen merkez bankası kendi ülke borçlarını seküritizasyona tabi tutabiliyor yani menkulleştirebiliyor aynen ECB BoJ BoE FED vs nin yaptığı gibi, mesela Japonya merkez bankası her sene yıllık GSMH'nin %10 una yakın kamu borçlarını menkulleştirir ve bu nedenden dolayı BoJ nın elindeki Japon devlet tahvilleri yıllık GSMH nin %150 si kadardır ve bu oran hala artmaya devam etmektedir, yaptığınız yorumlar piyasa gerçekleriyle uyumsuzdur.
26 Eylül 2025 de tüm portföy ile 61.95 den AKBNK aldım. Tek kağıt.
100% katılıyorum, 1.20 den 1.40-1.50 ye doğru yol alan bir EURUSD paritesi Avrupa birliğini çatırdatır, en başta da İtalya ile İspanya ekonomileri güme gider, bunları da Portekiz Yunanistan İrlanda takip eder. İtalya'nın batması demek AB'nin batması demektir. 2 trilyon euroluk (yıllık GSMH) bir ekonomidir İtalya ve "too big to fail" kategorisindedir. Eğer EURUSD 1.20 yi aşıp 1.40-1.50 lere doğru yol almaya başlarsa ilk çökecek ekonomi İtalya olur.
26 Eylül 2025 de tüm portföy ile 61.95 den AKBNK aldım. Tek kağıt.
Yer İmleri